Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Found footage formát má svoje mantinely a narazil na ně už dávno, ale ta klaustrofobní stísněnost a zúžené zorné pole v mém případě natolik dobře napomáhají "dobrovolnému potlačení nevíry", že se k ff jednou za čas dost ráda vracím. Protože tak činím právě jednou za čas a ne častěji, suspension of disbelief pořád funguje znamenitě a zafungovalo to i tady. U The Tunnel mě navíc zaujal i zvolený vyprávěcí rámec a jistá dávka experimentování s narací. Ano, člověk od začátku ví, kdo přežije, ale popravdě - dost se divím, že jsem podle všeho jedna z mála, kterým tohle bývá při sledování podobných kousků dost jedno. Tohle není film založený na postavách natolik, aby na takových podružnostech zásadněji záleželo. Rozhodně nemůžu říct, že by jisté povědomí o přeživších nějak utlumilo intenzitu mého diváckého prožitku. V těch nejlepších momentech to fakt bylo creepy jak prase a za tu scénu od jezera zaokrouhluju směrem vzhůru - tedy na ****. ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

The Tunnel je další se záplavy zaručeně autentických dokumentů…, ale nejspíš jsem už toho všeho přehlcená, protože jsem si připadala, že na mě Australané zkouší jakési novodobé právo útrpné… a to opravdu, ale opravdu nemám zapotřebí. A už vím o mnohem přitažlivější podívané… vyrážím s parťákem LIVINGDEADem za velmi nebezpečným úkolem… odhalováním děsivých záhad panelákových sklepů. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem doslova vyšla vstříc. (Hlavně horor, co překlenul 60%? Wow!) Čas kolem půlnoci, sluchátka, tma, samota, ideální podmínky. Ale bohužel je nutno nejdřív se prokousat asi dvacetiminutovou vatou s "pravými" výpovědmi nesympatickejch postav, než děj sklouzne do podzemí a dostaví se obstojná stísněnost - špinavý rozlehlý tunely jsou geniální lokace. A abych jen nehaněla, jsou tu zvládnutý momenty co pěkně postraší, bohužel je jich ve filmu málo. Samozřejmě, že styl pravdivýho dokumentu se už zcela vyčerpal, samozřejmě že působí směšně, trapně, na facku, že si divák furt jen říká, jak se na to měli tentokrát už vážně vykašlat a natočit pořádnej normální horor (a v takovejch lokacích by to teprve stálo za to!). To potom irituje každá blbá scénka typu "běžím jako o život, zdrhám před strašlivým mutantem, ale nezapomenu si v běhu sebrat ze země kamerku, hodit si jí na rameno a vesele natáčet svůj běh smrti". Nebo například další oblíbené scény - vypjatý moment je lépe vždy natočit roztřeseně, na polorozbitou kameru, střídavě pod vodou a dobré je zabírat nedůležitý úhel, ve kterým není nic vidět. Nehledě na prazvláštní zlepšovák - komentář přeživších během filmu - kterej samotnej o sobě je mi celkem šumák, ale ty dva o tom tlachali, jako by to byl jen dobrodružnej výlet na safari. Věřím, že i tenhle typ filmu se dá natočit dobře, ale Tunnel mezi ně bohužel nepatří. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama