Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se depresivnosti děje týče pak je pátý díl Noční můry stejně depresivní jako noc strávená v neskonale zajímavém prostředí hrobky. Už samotný začátek kde převažují barvy jako černá, temně modrá, prostě chladné záběry. Oproti předcházejícímu dílu je o dost míň akční, příběh trošku méně originální, ale celkově kvalitní. Ve scénách z psychyatrického oddělení jež spíše připomínalo kombinaci středověké mučírny s zaprášenou tovární halou než ozdravovnu mi občas přeběhl mráz po zádech. Režijně celkem slušně zvládnutý, ale jinak spíš standard. Když by tam byl nějaký moment, na který by nešlo zapomenout, jistě bych jednu hvězdičku přidal, ale takhle zůstanu u svýho. Jako horor slušný nadprůměr, jako skvělí horor ovšem poměrně slabé. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama