Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už je znát mírné vyčerpání ságy, vše se odehrává na mnohem menší škále než v předchozích filmech a ty situace, za nichž postavy usínají a dostávají se do spárů zabijáka, jsou velmi těžkopádné. Nejnápaditější scénou je „srůstání s motorkou“, jinak je tohle pokračování docela fádní, zbytečně příliš vážné a zdaleka ne tak zábavné, jako jsou jiné díly Noční můry v Elm Street - včetně toho bláznivě ztřeštěného snímku, který následoval po pětce. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Reklama

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavnej hrdinke (známej zo 4-ky) sa má narodiť bejby a už ho trápia nočné mory. Freddy sa nezastaví ani pred nenarodeným dieťaťom. Film na mňa zapôsobil množstvom zapamätateľných scénok (sprcha v úvode, jazda na motorke a haluzný koniec) a nakopnutím deja mierne vpred. Piatej časti Freddyho zverstiev sa dostalo opäť kvalitného spracovania. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak už ta kvalita klesla, nicméně i když pátý díl už není tak atmosférický a napínavý a i když už nic moc nového nepřináší, i tak se nejedná o špatný horor. Zajímavé smrti tu jsou pořád, postavy mi nesplývaly a dalo se jim fandit, sice to je trochu nuda, ale i tak se mi na to většinu času dívalo dobře... Je to takový neurážející průměr, což sice oproti předchozím dílům (kromě dvojky) není zrovna dobré, ale pořád mohlo být hůř. Snad jen to hledání Amandy mohlo začít dřív a ne v posledních 20 minutách, dala by se na tom vybudovat i nějaká slušná mysteriózní linie... 3* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama