Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Pustil jsem to dětem, když chtěly neokoukanou nějakou novou pohádku. Měl jsem v plánu něco jiného než koukat na film s názevem malá princezna... Ale hned ten začátek - Indie 1914 a příběh malé Sáry a jejího tatínka - anglického kapitána armády mně přikoval spolehlivě k obrazovce. A ačkoliv se příběh velmi rychle přesouvá pro Sáru do internátní školy v New Yorku a pro jejího tatínka kamsi na bojiště první světové války, neztratil nic z kozelnosti a orientálnosti. Tohle není přímo pohádka, film je spíše pohádkovým příběhem místy celkem dojemným což nejmenší obrečely. Nebudu spoilerovat, ale špatně to nedopadne .-). Dávám za 4 vysněné šaty s diamanty. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že mi Malá princezná ponúkne taký príjemný filmový zážitok, myslel som, že to osloví predovšetkým moje dcéry, a že ja to už dajako odtrpím. No prerátal som sa. Nádherné, emotívne prevedenie sna a fantázie do reality a naplnenie jednej obyčajnej túžby - byť so svojou milovanou osobou. Navyše aj s krásnou, hrejivou myšlienkou, že s milotou a s ochotou pomáhať iným ďalej zájdeš, raz sa ti tá dobrota môže vrátiť stonásobne. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a nejhezčí zahraniční pohádka, kterou jsem kdy viděl. Úchvatné herecké výkony v krásném a milém příběhu. Cuarón tuhle pohádku natočil na výbornou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ač je to prezentováno jako rodinný film, je lepší k tomu přistupovat jako k pohádce. Občas mi to sice přišlo až trochu přeslazené, ale režisér spolu s kameramanem se opravdu vytáhli. Pokuď něčí práce stojí ještě o třídu výš, je to Patrick Doyle, jehož hudba je pohádkově nádherná. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veru prázdny by bol život bez snívania ... aj keď nie vždy má človek silu snívať. Úžasná rozprávka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá pohádka, která ty nejmenší nejspíše ničím nezaujme ale odrostlejší publikum i dospěláky, dokáže nejen zaujmout ale pohladit po duši. Od Cuaróna bych sice čekal něco sofistikovanějšího ale na druhou stranu se jednalo o jeho začátky. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón tyhle pohádkově laděné příběhy prostě umí (viz Harry Potter). Malá princezna však není jen obyčejná pohádka, jde o mnohem vrstevnatější dílo, které v podstatě vypráví klasický příběh, v němž však nechává nevinné dětské hrdiny a jejich fantazie (odtud zpracování na hraně magického realismu) konfrontovat s krutou realitou tam venku. To z ní činí sice stoprocentně předvídatelnou, ale za to upřímnou, dojemnou a především silně emocionální podívanou, jíž k dokonalosti dotahují naprosto přirozené dětské herecké výkony a krásná hudba Patricka Doylea. Už tady Cuarón ukázal, že je mistr svého řemesla. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příběh malé Sáry jsem ochotna prožívat kdykoli se v televizi objeví. Jedna z nejkrásnějších pohádek vyprávěna skvělým režisérem Alfonso Curaonem - barevná, dojemná a silná. Velmi dobré výkony dětských hereček. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nechme děti a hlavně malé princezny snít. K některým filmům netřeba cokoliv dodávat a stačí se jen dívat a nechat se unášet vším co svému divákovi nabízí. Film se srdcem na dlani a ano, měl jsem při sledování vlhké oči a ne, není to pouze tím, že pro podobné snímky mám slabost. A ten vizuál... Od prvního do posledního záběru dokonalé. 100% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši. Se Sárou jsem prožíval dojemně každičký okamžik a velice jí záviděl a obdivoval její silný charakter. Film je řemeslně na skvělé úrovni jen ho trošku sráží do kolen slabší konec. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlastne som nikdy nechapal preco Cuaronovi zverili Pottera (dovtedy som ho poznal len ako rezisera Mexickej jazdy). Dnes to uz viem. Alfonsov cit pre atmosferu, emocie a vizual je skratka na nezaplatenie. Navyse vie perfektne pracovat s detskymi hercami. Komorna rodinna drama s vybornou reziou, obsadenim a hudbou. 85% ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Překrásně natočená okouzlující pohádka s nádhernou hudbou Patricka Doylea. I když dabing samozřejmě jako obvykle nějaká ta procenta z kouzla ubere, v originále se musí jednak o nádherný zážitek spojení hudby, obrazu a dialogů, ze kterého mrazí v zádech.. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

„Na kouzla se věřit musí... Jinak by nebyly.” krásné ztvárnění konfliktu světa dětské fantazie a toho upjatého dospělého. Téma je nesmrtelné a velmi působivé, neboť společnost se skutečné staví k zachování dětského kouzla takto. Od malička jsou nám dávány naděje a krásné pohledy na svět plný kouzel a mnoha možností, kterých můžeme užívat. Když ovšem dospíváme, jsme zbavovány těchto kouzel a nadějí, neboť jedině tak přeci můžeme dospět a žít obyčejně v tomto fungujícím světě. Naprosto nesmyslný přístup. Abychom mohli vyrůst, musí v nás naše dítě, naděje a sny zůstat, jinak potopíme veškerou krásu života a naději pro lepší budoucnost. Krásná a nesmrtelná myšlenka, kterou je potřeba sdělovat i nadále, což v podobě Malé princezny je skutečně nadějné. ()

Reklama

Reklama