Reklama

Reklama

John Henry Irons je konstruktér zbraní a génius v oblasti metalurgie, který s pomocí počítačové expertky Susan Sparksové vyvíjí pro americkou armádu ochranná brnění a novou akustickou zbraň, která nezabíjí, pouze nepřítele zneškodní a vyřadí z boje. Když je však jeho projekt sabotován bezohledným nadřízeným Burkem a Susan je při explozi v laboratoři zraněna zříceným panelem tak vážně, že skončí na vozíčku, rozhodne se znechucený Irons proti Burkovi svědčit. Poté co dosáhne jeho propuštění z armády, sám z projektu odejde. Vzápětí se však stane svědkem bankovní loupeže, provedené s pomocí své revoluční zbraně. Lupiči uprchnou dřív, než stačí cokoli zjistit. Následné pátrání ho přivede k Burkovi, který chce akustickou zbraň vyrábět a prodávat nejen pouličním gangům v Los Angeles, ale také teroristům po celém světě. Obrátí se na strýčka Joea a Susan a s jejich pomocí vytvoří ve své laboratoři speciální brnění, odolné všem klasickým zbraním i akustickým puškám. Zanedlouho se pak objeví v ulicích jako superhrdina, přezdívaný Steel, který potírá zločin a přes všechny překážky se chystá k rozhodujícímu střetnutí s Burkem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

majo25 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Shaquille aj s jeho prirodzeným humorom nemôže predsa spôsobiť to, že tento akčný a celkom aj svižný sci-fi komix bude mať iba 22%. Netreba hodnotiť film podľa "kinoprepadnutia". Poznám aj horšie prípady filmov na báze komixu. Tento je síce priemerný, ale nie zlý. Má grády, pobaví akciou i humorom, efekty sú ok a aj záporáci celkom ujdú. Že Shaquille nie je žiadny rodený herec, musí byť predsa každému jasné. Zápory by som videl skôr v idealizovaných kladných postavách či prvoplánové tlačenie na emócie. Hodnotenie: 60% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nejapná komiksovka druhého sledu, "rekvírující" svůj potenciál z neuvěřitelné topornosti někdejší basketbalové hvězdy Shaqa O´Neala (kterou vhodně krotí případný dabing) a hloupého scenáristického syžetu. Vážné notování filmu vůbec nesedí (mělo jít raději o parodii ve stylu MYSTERY MEN), co přednesená replika, to výživná oběť na oltář trapnosti a ústřední záporák? Judd Nelson je stejně mimo, jako celý film. Cenit si lze na podobném produktu jen jediného - snahy filmařských řeholníků, kteří svou slušnou prací zaručují, že celý snímek přes svoji nezpochybnitelnou nepovedenost nepůsobí jako amatérská sračka typu OCELOVÉHO MUŽE. 30% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je snad všechno špatně. Naprosto televizní vzhled, mizerná režie a neherecké výkony toho obra v hlavní roli, pitomej scénář, který nedokážu k ničemu přirovnat, to vše film jednoznačně řadí nejen mezi 21 nejhorších komiksových adaptací, ale zcela určitě i mezi nejhorší filmy vůbec. Černoši mohou být rádi, že mají "svůj" superhrdinský film (než teda někdo konečně natočí Luka Cage), ale myslím, že i oni by se bez týhle kejdy radši obešli. Vůbec se Warnerům nedivím, že tenhle skvost ani nevyšel na DVD, takže se teď dose těžko shání. Vážně, dívat se na to nedalo. K filmu nemám žádný nostalgický vztah z dětství a proto mi nedělá problém ho po zásluze odpálit. Ani nevím proč tomu nedám odpad (asi proto, že na Steelovi mi vůbec nezáleží, narozdíl od zmršeného Captaina Ameriky z roku '90). Ohledně komiksové předlohy: John Henry Irons alias Muž z ocele (což je jinak jedno z mnoha označení Supermana) se poprvé objevil v Adventures of Superman #500 v roce 1993. Poté, co byl Superman zabit v souboji s Doomsdayem, Irons se rozhodl pokračovat v jeho odkazu. Po vzoru marvelovského Iron Mana si sestrojil železné brnění a vyrazil do ulic konat dobro. Supermanský znak "S" na hrudi ale nepoužíval, protože věděl, že se často dostane za hranici zákona... Podobné filmy: Captain America (1990), Fantastic Four (1994), Nick Fury (1998). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roky mi tahle pecka úspěšně unikala, až dnes při vaření jsem měl tu čest na to jednim vokem občas mrknout, horší bylo, že jsem to musel poslouchat.Když sem se po 40. minutách přistihl, jak se úplně automaticky snažím utopit v hrnci s omáčkou, s dovolením jsem to vypnul.Typicky režisérsky nezvládnutá zoufalost, kdy se opět pokusili a opět neúspěšně udělat z hvězdy NBA i hvězdu filmového plátna.Chvilkama mi Shaquille připadal jako retardované děcko, kterému právě ukradli bombónek, než jako akční hrdina.Když na sebe hodil ty dvě roztavený popelnice, už sem jen čekal kdy přihopsá k popelářský káře a začně třídit odpad.Děsná sračka a ta 1* je jenom za sympatickou Annabeth Gish.10%. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Tohle není nic pro milovníky komiksů a jejich filmových adaptací. Je to čistý béčko, ale zase to není takový sračka jako některý katastrofický a post-apo hnoje, který se tvářej daleko vážnějc. Na sobotní odpoledne, kdy člověk nemá co dělat, to není špatný. Jasně, příběh je naivní, technologie ve filmu taky, O´Neal je topornej. Ale pořád mi připadá, že film a jeho tvůrci neměli vysoký cíle a tak jim lze ledacos odpustit. A finální střílecí scéna je boží, tlemil jsem se jak blázen :-D Nejlepší je ozbrojenej invalidní vozejk s tryskovým pohonem :-DD "Ále néééé!", vykřikl padouch, než na něj spadlo hořící patro skladu :-DDD ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného komiksu (1993) Johna Henryho Ironse. (Terva)
  • Film byl při rozpočtu 16 000 000 amerických dolarů považován za kasovní trhák, ale za první dva týdny promítání vydělal jen 1 700 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Scénárista Kenneth Johnson vzal svůj skript mezi losangeleské děti, aby přispůsobil dialog současné mládeži. (Terva)

Reklama

Reklama