Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické Bondovky. Přiznám se, že jsem dosud neviděl ani jednu s Danielem Craigem, ale jinak mám několikrát zhlédnuté všechny od Dr. No, až po Dnes neumírej a některé mám i doma na DVD. Je to jedna z nejslavnějších sérií, která má své neodolatelné kouzlo a miliony fanoušků po celém světě a právě MOONRAKER je moje nejoblíbenější Bondovka. Je tady totiž úžasný Roger Moore, vrací se fantastický záporák Čelisti, potěší několik odkazů na dnes již klasická filmová díla a navíc je zde i sci-fi zápletka, což je přesně můj šálek kávy. Já mám jasno, skutečná jednička mezi 007. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Moonraker se snaží tvářit jako vážnější díl, ale o to větší debilita to je. Začátek s padáky je ale moc fajn. Následuje klasický úvod, kde je vždycky hodně keců, ale že by v těch kecech cokoli bylo, to ne. Seznámení s hlavním záporňákem je hodně vtipné, neb je to velký klavírista, který ovšem hraje asi tak dva tóny, kdežto my posloucháme 15. preludium od Chopina. Z ničeho nic se pan záporňák snaží Bonda zabít po celém světě. Dává to smysl, protože pan záporňák chce zabíjet všechny lidi. Bond se potuluje celým světem a potkává tam pořád ty stejné tváře. Potkává taky rekordní množství žen. S ženami se Bond obvykle líbá, nebo ho ženy chtějí zabít. Většinou obojí najednou. Vrací se i pan Jaws a stejně jako minule umí přežít všechno a vždycky je tam, kde má být. Co je šokující, je láska mezi Jawsem a něčím. Vidíme opět několik honiček na vodě (po dlouhé době a naposledy zazní 007 Theme!) a Bond zanechává rozbořené rogalo uprostřed národního parku Iguaçu, z čehož by ekologové neměli radost. Je ale otázka, co tam vůbec dělal, když ho Q a M poslali o 2 700km severněji. Scény se vůbec neustále mění a my chvílí střílíme bažanty, chvíli jezdíme na gondole po náměstí, najednou jsme na karnevalu v Riu, pak jsme na lanovce, pak posloucháme Sedm statečných na koních a nakonec raketoplány a vesmír! Jaktože se nikde nepíše, že James Bond je dadaismus?! A co je nejlepší, do raketoplánu stačí nasednout 8 sekund před startem! Normálně otevřete dveře, zapnete rychle bezpečnostní pás a hurá nahoru. Jaképak s tím sraní. Piloti raketoplánů jsou tvrdě trénováni k tomu, aby celou dobu letěli na autopilota a na konci letu posunuli levou rukou páčku trochu nahoru. Záchranou pro film je ovšem poslední půlhodina, která vstupuje do vod sci-fi se vším všudy a je to konečně něco nového a neokoukaného v sérii. Vesmír sice už byl v You Only Live Twice, ale tohle je jiná liga. Moc pěkná rádoby Vesmírná odysea část i nápad s archou. Do té doby byl záporňák politováníhodnou a zapomenutelnou figurou, ale tohle mu musím přičíst ke cti. Souboj ve volném prostoru s lasery je výborná taktika. Takhle putovat vesmírem je skvělý nápad a nemůže se na tom nic pokazit. Celé je to trošku Star Wars, ale nevadí. Shuttly, jak známo, jsou velmi mocné lodě. Vtipné na tom je, že ten konec není o nic debilnější, než celý zbytek filmu, ale diváci si té debility všimnou, až když se to odehrává ve vesmíru. Já jsem za to rád, protože to bylo aspoň něco nového. Na konci si ještě užijeme úplně stejný džouk, jako minule na konci, protože proč ne. Chtěl jsem už dát tu jednu hvězdu, ale závěrečná půlhodina mě obměkčila, tohle si budu pamatovat, narozdíl od mnoha předchozích dílů, které už splývají v jednu skrumáž. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Sice se u téhle Bondovky zvané MOONRAKER sem tam objevila nějaká ta kritika, tak já s tím nemám absolutně žádný problém. Finále v kosmu je na oko trochu přehnané; už to tak trochu spadá do sci-fi žánru, ale co … Podstatné je, že jsem se bavil a neshledal zde nic zásadního, co by vybočovalo z téhle slavné ságy o agentu 007. Roger Moore zde už pokořil padesátku a stále vypadá skvěle a k tomu ty jeho hlášky a smysl pro humor. Ostatní postavy jsou též v pohodě, včetně známých tváří jako je M, Moneypeny nebo Q. Z předchozího dílu se nám vrací dlouhán Richard Kiel, který zde opět hraje „JAWS“. Takže opět nám vnese nadlehčené až komediální scénky. Už v úvodu ho tu máme. Každý jeho scéna je cool (nejvíc asi pasáž s lanovkou). Hlavní záporák Drax má také co do sebe, i když nepůsobí tak výrazně. Dějem je to vcelku jednoduché, ke konci gradující typickou myšlenkou zničit svět, aby se zrodil nový. Akční kousky jsou rozmanité, je jich tu dost. Toto je čtvrtá Moorova Bondovka a opět tu máme naháněčky na člunech. Asi sám má Roger ty lodičky rád. ;) Jak už jsem zmínil, ke konci tu máme výlet do vesmíru, ale mě to nijak nepohoršilo. Jsou tu na tu dobu dobré scénky s gravitací, jak lidí plují, předměty atd. Uznávám, že ty laserové boje jsou trochu moc. Hlavně kosmonauti vystupující volně po vesmíru. To už opravdu připomene byt jen vzdáleně Star Wars. ;) Ale pohoda. A na závěr opět musím pochválit Johna Barryho, který se pro Bondovky prostě narodil. Zdařilý OST, který se opět odvíjel od titulní písně. Moc nedostatků bych zde nenašel a ani to nemá hluchá místa. Spokojenost. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Moonraker - Sci-fi bondovka? Jen posledních 30 minut. James Bond se podívá do Benátek a na výzkumné středisko Nasa. Potká opět Čelisti "Jaws" a nakonec si zajede člunem do Amazonie, aby následně bojoval ve vesmíru. Hugo Drax (Michael Lonsdale) se snaží vytvořit rasu superlidí ve vesmíru a zároveň zničit veškeré lidstvo na Zemi. Roger Moore již po čtvrté v roli agenta 007. Moore a jeho bondovky tímto dílem už jasně spadly do komediálního žánru a zde to dokazuje už příliš mnoha scénami. Jinak je to stále dobrá Bondovka se vším všudy. (82 procent) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v James Bond maratóne (ktorý už pokračuje od februára 2016, ale ja to všetko nakoniec dopozerám) s filmom "Moonraker." Akosi som nechcel svoj komentár odfláknuť, tak som to trošku odkladal, no už si o filme niečo povieme. V prvom rade som rád, že sa opäť v režisérskej stoličke objavil Lewis Gilbert, lebo jeho spôsob režírovania "Bondoviek" mi sedí asi absolútne najviac. Sú jemne strelené, no nápadité, kreatívne a je to poriadna zábava od začiatku až do konca. A možno sú niektoré napady trošku prehnané, pre mňa to funguje. Moore sa tu opäť preukazuje ako skvelý Bond a jeho rolu mu verím. Holly Goodhead je sympatickou Bond-girl a pre mňa tu funguje skvele. Zloduch je jeden z tých, ktorý nám hneď o sebe povie, že je zloduchom tak skvelou hláškou, že si ho človek užíva. Je super, že sa tu opäť objaví Jaws, a podľa mňa to má absolútne vynikajúci finiš na vesmírnej stanici. Funguje to skvele, má to atmosféru, vyzerá to vynikajúco a celkovo je to poriadna zábava. Plus sa mi aj dizajny Moonrakerov páčia. Plus si tu Jaws nájde aj frajerku. A je to milé a komické súčasne. "Moonraker" má všetko, čo som od Bondovky očakával. Plynulá, zábavná a akčná špionážna chuťovka, ku ktorej sa kedykoľvek vrátim. A hoci sa mi Gilbertove dva predošlé filmy páčili o niečo viac, toto je stále lahôdka. Odporúčam. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Richard Kiel, který si zopakoval roli Jawse po účinkování ve filmu Špion, který mě miloval (1977), pronesl v obou filmech jen jedinou větu, a to v závěru snímku Moonraker, kdy si připíjí se svou přítelkyní v podání Blanche Ravalec. (Lorge)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)
  • V době, kdy se francouzská filmová studia potácela před finančním krachem, přišla „záchrana z nebes“ a všechny kapacity hlavních filmových studiích byly pronajaty na čtvrt roku tvůrci tohoto filmu. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama