Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

kingik 

všechny recenze uživatele

S Bondem Moorem přichází jedna špionážní pohádka co je tak nějak pořád na jedno brdo. Tahle je ve své první polovině poněkud zdlouhavě natahovaná s absencí akčních scén. Ty se dostaví ve vyší míře v druhé a poněkud přestřelené polovině. Moore po Connerym převzal štafetu s takovou příjemnou humornou nadsázkou, ale ze všech bondovek s ním, je tady humorný podtext seškrtán a vše je podáváno až překvapivě na vážno. Na svoji dobu film ukázal tehdejší technické vymoženosti filmu, které dnes působí až úsměvně. Plusem je tedy snaha posunout bondovskou sérii nějakým naprosto nečekaným a do té doby neviděným směrem. A to se podařilo. Ocitneme se až na orbitální dráze a pokoříme vesmírné hranice. Co se naopak nepodařilo je předhodit zajímavějšího záporáka, vyvolat větší zájem o děj a scénář postrádal v mnoha momentech soudnost. Pořád ale stylovější než bondovky s Connerym. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Američané i Rusové soutěžili, kdo jako první obšťastní svou přítomností Měsíc, tak špiónky a agentky celého světa chtějí, aby je nejmíň měsíc obšťastňoval neprůstřelný James z MI6.. Jedna z těch slabších bondovek plná product placementu i odkazů na jiné filmy (Casablanca, Sedm statečných, Blízká setkání třetího druhu), v níž nestřílejícímu 007 asi zrezivěl Walther a která vyvrcholí přemrštěným koncem na vesmírné stanici nácka Draxe s režisérem Gilbertem až příliš okatě surfujícím na vlně popularity Star Wars. Vždyť dokonce i údržbář lanovek Zub přešel z temné strany síly.. Agent jejího veličenstva milující pohlavní styk před veřejností alespoň potěšil závěrečným "vstupním manévrem" ve stavu beztíže a já jen doufám, že malého Jamese tam dole nepřemohla gravitace a zvládl další oblet.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Moonraker obsahuje prvky dobrodružného, akčného aj sci-fi žánru, v ktorom sa hlavnej úlohy agenta 007 Jamesa Bonda zhostil Roger Moore. Bond opäť zachraňuje svet, ktorý chce zničiť veľmi bohatý zločinec pomocou plynu rozprášeného v atmosfére. Ten má vymiesť všetko ľudstvo na Zemi. Sám vyvíja vo svojom hviezdnom mestečku novú elitnú dokonalú rasu, ktorá po dobu pôsobenia plynu prežíva na obežnej dráhe vo vesmírnom komplexe. Moonraker je jeden z nejvýpravnejších a najúspešnejších bondovských filmov. Za technické triky a ohromujúce efekty sa Lewisovi Gilbertovi dostalo veľa chvály. Jedná sa o jeden z mojich najobľúbenejším filmov s Jamesom Bondom. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za všechno, co jsem na Bondovi miloval jako dvanáctiletý kluk. Bylo jich určitě víc (č. 5, 7, 10,13), ale tahle můj raný vztah k Bondovkám vystihuje snad nejlépe. Stejně, jako maximální sebeparodizující nadhled, kterého nositelm jsou především Bondovky s Rogerem Moorem. K tomu navíc svými hudebními citacemi tentokrát přispívá i John Barry, který tu opět čaruje a jeho dva vesmírné opusy (ještě "You Only Live Twice") řadím na špici všech Bondovek. Ať si každý říká co chce, ať už jednotlivé pokusy dopadly různě, bez změny stylu by Bond nepřežil. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V knižní předloze má Hugo Drax v plánu zničit pouze Londýn – ve filmu pak veškeré lidstvo. (mahler)
  • Richard Kiel, který si zopakoval roli Jawse po účinkování ve filmu Špion, který mě miloval (1977), pronesl v obou filmech jen jedinou větu, a to v závěru snímku Moonraker, kdy si připíjí se svou přítelkyní v podání Blanche Ravalec. (Lorge)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. června 1979 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama