Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Terva 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson jako Steve Schmidt a Ed Harris jako Mc Cain. Produkce tohoto příběhu, mimo jiné - Tom Hanks. Natočeno podle stejnojmenné knihy Marka Halperina a Johna Heilemanna. CITÁT - Příští zastávka: Bílý dům............. Jenže proti Baraku Obamovi nemůže vyhrát obyčejný běloch středního věku. Potřebujem ženu. CITÁT - Nosí zbraň, voličské jádro z ní bude na větvi................ Možná bych tvůrcům vytknul tu úvodní scénu. Ta mi tam neseděla. Kdo to pozorně sledoval mohl tušit, že guvernérka Aljašky Sarah Palini (Julianne More) provede něco totálně nečekaného. Divák akorát zatím může hádat, co to bude. Film je jedna velká politická mašinérie a HBO k ní zcela politicky sehnalo pár dobrých herců v čele s Woody Harrelsonem. DIALOG - Zavolejte našim lidem na Aljašce. Pane, ale na Aljašce jsou tři hodiny ráno??!! Ve tři hodina ráno nefungují telefony? CITÁT - To můžem vyhrát........ Hezky se na to kouká ale dlouhá stopáž to zbytečně prodlužuje. Ke konci už jsem se nudil. Jen jsem netrpělivě očekával konec. CITÁT - .....jo a třeba se probudím z vlasatou hlavou.......... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Výborný komentář k výborné knize Game Change o památných volbách 2008. HBO si z daleko komplexnější předlohy vybrala to nejpeprnější tj. Sarah Palin a společně s vynikajícím výkonem Julianne Moore vytvořila naprosto skvělý politický film, který stojí za to nejen pro lidi, které zajímá politika či dnes už spíše marketing. And they said we were dead. Next stop the White House! ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto pocitvý, věrohodný film, kterému věřím každý dialog, každé hnutí emoce v obličeji, každé gesto. Popisuje americké volby prezidenta zevnitř volebního štábu i zvnějšku, nic neodsuzuje, ani nedémonizuje, zjevuje střídmě americké způsoby, aniž je vnucuje jako recept pro všechny. Julianne Moore, Woody Harrelson a Ed Harris jsou zcela bezchybní, dávají svým postavám svůj dech i srdce, všechno plyne přirozeně, dramaticky - volby sice nevyhráli, ale lepší být nemohli. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Učebnice volební kampaně s několika zamyšleními, s řadou nezapomenutelných scén, se špičkovými hereckými výkony s Julianne Moore v čele a s vtíravou otázkou, na čem vlastně to bohatství demokracie, ta možnost volby a ideál spolurozhodování a zodpovědnosti, dnes stojí...? Na obsahu nebo formě nebo ...? ()

campix 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů, které mě zaujmou a nepodaří se mi je ve Varech navštívit si snažím doplnit v co nejblíže možné době a u Prezidentské volby se mi to povedlo opravdu rychle. Zárukou kvality je především herecké obsazení a také fakt, že se jedná sice o televizní film, ale že je to televizní film pod hlavičkou HBO a to je vždy zárukou velké kvality. Ať si každý myslí o zemi neomezených možností co chce (i já patřím především mezi hatery), tak Prezidentská volba je opravdu zajímavým nakouknutím do tajů volební kampaně republikánské strany před soubojem McCain x Obama. Herecky mě velmi potěšil Woody Harrelson a také strašně otravná Julianne Moore v roli Sarah Palin. Opravdu paráda. HBO zase zabodovalo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama