Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chladnější, depresivnější a tím pádem i trochu odtažitější nástupce výborné první série. Je potěšující, že se tým scénáristů nechtěl opakovat, a i když narativní struktura opakuje vzorec nastavený předchozí sérii, nebojí se divákům seriál předestřít několik změn. Tentokrát nesledujeme trestné činy jednotlivce, ale stáváme se součástí rozsáhlého plánu strukturovaného vyššího zla, jež operuje na více rovinách. V závěru nás kromě dějového twistu, čeká spíše nepříjemné vystřízlivění, neboť vyřešení hlavní zápletky rozhodně nepřináší očekávanou katarzi. Solidní depka. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S02: Tempo nepolevuje a stále baví ***** ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla o něco lepší v tom smyslu, že už člověk postavy zná a že je docela zvědavý na to, jak se bude jejich osud dál vyvíjet. A popravdě i celkový příběh je docela dobrý a odhalení toho, kdo za všechno může, se mi líbilo něco více než u první série. Nutno ale říct, že už se mi nelíbí to, kam se dostalo finále, i když musím uznat, že to je docela pořádná rána. Skoro škoda, že seriál ještě dál pokračuje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I do druhé série jsem šel bez jakýchkoli obav z možného zklamání; přestože jsem si už nepamatoval samotný příběh, stejně, jako tomu bylo v případě první řady, mi zůstal v paměti dojem, kterým na mě tato záležitost zapůsobila. Ne vždy úplně spolehlivá výplň mé lebeční dutiny mě v tomto ohledu nezklamala; i při repríze na mě druhá série udělala skvělý dojem díky výborně napsanému (ač na provedení v reálu extrémně náročnému) příběhu, fantastickou atmosférou, napětím a obsazením obou hlavních rolí. Takhle se točí kriminální seriál. / Poučení: Nedůvěřuj a prověřuj. ()

crozet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii roste můj obdiv příběhové výstavby daného případu, nad podmanivostí fragmentů scénáře pak vyloženě žasnu (viz hned zkraje: troskotající loď - hora mrtvé a neřízené oceli, která se blíží k Mostu, v podpalubí 7 spoutaných lidí na pokraji agónie, nicméně ke stopovému kontaktu s vyšetřovateli ještě stihne dojít..). Pro "námořnost" této série též vystupuje skvělá práce mistra zvuku. Jinak škoda slabého dirigentského výkonu při nahrávání hudby v této sérii, který je dobře patrný v dané interpretaci jinak jednotného (a jednoduše parádního) soundtracku. Jo a ještě jeden vrtoch aktuára Roubínka: bytost Mete s bonusem svého dabingu ...Ježiši Kriste! CO JE TOHLE ZA ČLOVĚKA? ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama