Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Recenze (713)

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh,nepochopitelně prostříhaný a osekaný na slabý průměr...Fassbender solidní....Promarněná šance...60% ()

November481 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny jsem šel do kina bez přečtení knížky a možná proto mám na film odlišný názor jak většina. Film mi velmi připomínal Dánský film Zabijáci, který ve mne zanechal přesně ten podobný pocit jako Sněhulák. Ačkoliv ve filmu dle mého bylo spousty chyb, od titulků nebo zásadních věcí, tak jsem si ho ve finále dost užil. Rád chodím na filmy, které nejsou typické Marvel nudné nekonečně filmy, kde jde vždy o to stejné a raději hledám v těch menších kruzích film, který mne zaujme nápadem atd.. I přes to, že ve filmu vystupovalo jen pár postav, tak až do poslední chvíle nebylo jasné, kdo za vším stojí a to mne nadchlo natolik, že dávám 5hvězd ()

Barcica 

všechny recenze uživatele

Celé zle. Som zrejme jedna z mála, ktorá nie je fanúšikom kníh Jo Nesba, ale toto bolo niečo strašne chaotické a unáhlené. Rada by som vedela, či sa ľudia, ktorí knihu nečítali vo filme aspoň trochu vyznali.Celkový dojem mizerný. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

o čo viac sa ten film spočiatku zdal že môže byť dobrý, o to viac som nahnevaný a frustrovaný z prihlúpleho záveru (padne do tulenej diery v ľade?! yeah right) a ďalších chýb (tie dve ** sú asi najmä za arktickú atmosféru Nórska) ()

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je hodně těžké se do příběhu dostat, vše působí uměle a poněkud nijace ale s přibývajícím časem je snímek lepší a lepší. Není zbytečně přeplácaný a i přes nudné chvíle ve výsledku zaujme. O proti knižní předloze sice není tak propracovaný a může to působit, že Harry se dostává k rozřešení jako slepý k houslím, na druhou stranu je mrazivější, přímočařejší a lépe pracuje s postavami. Což bylo pro mě největší plus, jelikož po pár přečtených knihách od Nesbøho, kdy se patern neustále opakuje, je už takřka dopředu zřejmé, kdo je vrahem. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborné. Docela mě udivilo, že filmaři zvládli takovou tu severskou chmurnou děsivou a divnou atmosféru a s Fassbenderem neudělali vůbec chybu. Už v knížkách jsem byla z Holeho nervózní. Jak je někdo závislý a pořád se vrací a vrací do té samé agónie, tak mě to děsně nadzvedává ze židle. Ale časem, asi jak stárnu, tak to beru jako něco, co je prostě lidské. Celkově mi to sedělo. Jak zpracováním, tak obsazením. Podle hodnocení jsem čekala, že to bude děs a byla jsem velmi mile překvapená, co toho vypadlo. Nesbo nebo Olsen, jsou to divocí vikingové, drsní jak šmirgl. Aspoň na papíře. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Tak, ako sériu Milénium (Muži, ktorí nenávidia ženy atď.), mali si svojho Nesba najskôr natočiť Severania sami a to pekne v teple domova. Namiesto toho, ho nechali odpaniť niekde južnejšie, a i keď mal tento prvotný styk všetky predpoklady dopadnúť ako poučený kvalitný seks, výsledkom je pocit trápnosti v zmätku z neúspešnej súlože. 2.5 ()

Markulius 

všechny recenze uživatele

Ale jo, šlo to. Mé očekávání to tedy bohužel ani zdaleka nesplnilo, tak moc jsem se na tento film těšil, a tak moc jsem zklamaný. nemůžu ale říct, že to bylo až tak zlé. Koukat se na to dalo. Tak slabé vyvrcholení jsem ale nečekal, škoda. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byla to zajimava detektivka, ale na muj vkus se to hodne tahlo. To ze jsou policajti krok pozadu, na to uz jse zvyklej :-). Celkem prima potkat zase Sagu :-). Za sebe znam mnohem vic zajimavejsich detektivek, takze pokud nemate nejakeho oblibeneho herce co ve filmu hraje, klidne ho preskocte. Jinak celkem 3,1* ()

Dusin 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender rozhodně nezklamal. Knihu jsem zatím nečetl, ale film se mi líbil moc. Drsné prostředí, detektiv něco mezi sockou a bláznem, zmatení ze začátku filmu mi připravilo překvapivé rozuzlení. Těším se na dalšího Harryho H. ()

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Ujo vrah chcel byť kreatívny za každú cenu a ako poznávacie znamenie jeho zločinov necháva na mieste činu snehuliaka s ústami z kávových zŕn. A tak si Harry povedal, že celému tomu príde na koreň a ani len netuší, ako blízko seba má vraha. Už dávno som nevidel film s tak ponurou a chladnou atmosférou. Film v ktorom si zahrali dobrí herci ponúka napätie a otázky, kto je vrah. Možno nápad ako taký nie je zlý, ale mňa to prevedenie až tak neoslovilo, moje hodnotenie 6/10,,, ()

jaanyna 

všechny recenze uživatele

NE-LÍ-BI-LO SE MI TO!!! VŽDYŤ TO VŮBEC NENÍ PŘESNĚ PODLE KNÍŽKY!!! FASSBENDER HRAJE SKVĚLE, ALE TAKHLE PŘECI HERRY HOLE NEVYPADÁ!!! KDYŽ CHCE NĚKDO NATÁČET SÉRII O HERRYM HOLEOVI, PROČ NEZAČNE OD ZAČÁTKU, TEDY OD PRVNÍHO DÍLU, TEDY OD NETOPÝRA? NECHÁPU!!! PARDON. ()

Tom_17 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ale blbost. Z Fassbendera se stává čím dál tím větší herec jehož filmy si nechám ujít. Všechny jeho poslední filmy jsou kravina a tenhle to jen podtrhuje. ()

lubica1995 odpad!

všechny recenze uživatele

Keby aspoň sex bol vo filme. Dokonca ani k tomu sa neznížili. ( Bez hlavy, päty, obchytkávania, vyvrcholenia, uspokojenia..) Toľko severského vzduchu sa snažili tam vtesnať, až to bolo vlažné. Pri mega nude si tak čudno točím vlasy a keď je to fakt nuda, tak ich mám zažužlané až strach. A dnes mi na hlave za ten čas vyrástol afro.. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Myslím, že začátek byl přímo dech beroucí, ale delší pasáž bez děje ohledně vraha je docela výrazným hluchým místem, jenž celý film degraduje, i když ne na doslovný propadák, ale na obyčejné drama zasluhující si maximálně dvě hvězdy. Avšak po nástupu samotného vraha se mé hodnocení o jednu hvězdu zvedá a film mírně začne gradovat. A nakonec po skouknutí celého snímku je film až televizně zpracovaný, takže se vyvedl jako koukatelná a průměrná televizní kriminálka. ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Kdo nečetl knihu, bude třebas spokojen. V opačném případě vám z toho polezou oči z důlků. Je to takový nepovedený příběh o vařičích dortu: "Vraz tam 4 vejce a 5 hrnků mouky, sněhulo", "Ty tam nalej mlíko a rumem nešetři, sněhulíno...a hele co to je? Vokurka, šup tam s ní." Zkrátka byl to takovej chaos, že to bohužel ani gurmy Fassbender nespasil (neměl co hrát). Kde nic není, ani doktor nebere. 30/100 ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Krásna krajina, dobrá kamera. Fajn myšlienka, ale spracovanie úplne priemerné na úrovni TV filmov. A ku koncu sa nejdem ani vyjadrovať, plytkejší a nudnejší koniec snáď nebol ani v treťotriednych rozprávkach. Verím, že kniha bola lepšia, inak si neviem predstaviť humbuk okolo tohoto diela, keď film vyšiel. ()

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama