Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 4

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dodnes mě mrzí, že jsem tehdy nešel do kina. Velká škoda. Miluju military sci-fi a Na hraně zířka je jeho královským zástupcem. Je vidět, že tvůrci mají rádi Hvězdnou pěchotu, kterou sám žeru. A úplně nejvíc žeru "chcete vědět víc?" Zpravodajství přímo z terénu. Stejně je tomu i tady. Během 5 minut mě film pomocí reportáží uvede skvěle do příběhu a ukáže i jak se Mimoňi dostali na Zemi. Pak tu máme snad 5 minutovou úvodní pasáž a pak už pořádnou válečnou vřavu. A to se opakuje furt a furt dokola. Tom je furt lepší a lepší. Levluje na úroveň expert až nakonec krájí Mimoňe jak salám. K tomu přijdete krásnou Emily, dostatečný nadhled a vyloženě komediální (a hlavně skvělou) vložku s výcvikem, a vyjde vám z toho skvělej, vtipnej, oddechovej nářez, který jen tak neuvidíte. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Prvých 15 minút som ľutoval, že som sa nechal nahovoriť a pustil si tento film, téma a žáner boli mimo môj vkus. Potom sa to však parádne rozbehlo, opakovanie udalostí a neustále odkrývanie ďalších (po)krokov ma neskutočne bavilo. Záver vyznel dosť (možno až príliš) temne, apokalypticky, ale keďže som z filmu veľmi príjemne prekvapený, neuberie to hodnoteniu. P.S. Emily Blunt bola neskutočná. :O ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

V podstatě fajn a zábavný blockbuster, jaký v pohodě můžu; akorát ty bojový scény jsou prostě bohapustá nuda. Což je vlastně celá závěrečná čtvrtina a to už se zachránit fakt nedá. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Cage je zbabělec a když je prvně vyslán do boje proti nepřátelským mimozemšťanům, je během několika minut od výsadku zabit... Dobrý příběh, stejně tak herecké výkony a přestože Toma Cruise poslední dobou moc nemusím, tak pohoda. Skvělé sci-fi podle mangy All You Need is Kill. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Zase jeden produkt PlayStation věku. Oproti Princi z Persie, Laře Croft a dalším jde ale tento film ve ztotožnění s gameskou mnohem dál. Prostě jen ukládáte a restartujete, životů je nepočítaně... a to je vlastně docela dobrý nápad! Překvapivě tak nikoli obsah ale forma tentokrát kulhá; úporné lpění na vylodění v Normandii by se dalo pochopit, kdyby nebylo kombinováno s vesmírnou eskadrou vojenských blbů z Vetřelců, k tomu všemu se ale pramálo hodí zvolení emzáci, kteří technologicky nejvíc připomínají stroje z Matrixu. A pokud máte neodbytný pocit, že touhle zápletkou už jste se někdy bavili, stačí mrknout na Groundhog Day! Okopírované je v tomto dílku snad vše, v originálech to ale bylo o stupínek lepší. Edge of Tomorrow je zkrátka jako když si pejsek s kočičkou dělali dort; oproti Čapkově pohádce ale vznikl v tomto případě sice nijak zázračný, ale zároveň i lehce stravitelný zákusek. Naštěstí se tu totiž šetřilo s patosem (sebeoběti jsou podány celkem střízlivě), národní hrdostí (za drsňáky tu jsou Britové), citovým vydíráním (žádné děti!) i milostnými motivy. Jistě, můžete se ptát, proč se v příběhu nehraje s většími kartami, ale atomovka prostě v době vylodění v Normandii ještě nebyla a boj "muže proti muži" (pardon, "ženě" - genderové šílenství bylo samozřejmě opět ukojeno), vypadá zkrátka na plátně efektněji. Vzhledem k současné bojeschopnosti britské armády ale autorům nezbývalo, než posunout děj hodně do budoucnosti; že Britové budou zase jednou zachraňovat Evropu, je sci-fi, jako když vyšije. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Já nějak nerozumím tomu, jak tahle kokotina, u které mě udržela čistě a jen Emily Blunt, může mít hodnocení 86%. Proč jsou z toho všici tak vodvařený?? Neuvěřitelná pitomost, připomínající trochu přeskakující gramofonovou desku, ale ještě víc snad nějakou počítačovou hru, ke kterým jsem nikdy netíhnul. Dlouho jsem to odkládal a bezpečně vím, že nikdy víc. Ta jedna hvězdička je čistě a jen za Emily, páč ona je k sežrání i špinavá, zaprášená, zablácená a navlečená v čemsi, co nedokážu ani pojmenovat. Ale až se na ní zase budu chtít podívat, zvolím jistě jiný film. (A dostal jsem se na číslo 666 komentářů. To jen tak na okraj:) ) ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že to bude totálně nablblé, rádobyvtipné a trapně vtíravé, ale holt to netočili Disneyovci, tak je z toho poměrně žůžo labůžo velkolepý akční spektákl bez jakéhokoli šaška v elasťákách. No ty kokos, takovýhle filmy se dneska už moc v kinech nevidí, což však na výsledku nic nemění. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Moje výhoda byla, že jsem si předem nečetl popisek a věděl jsem pouze, že se jedná o akční sci-fi s Cruisem a Emily Blunt. A dobře jsem udělal, protože to, co přišlo, mi začalo dávat smysl pomalu spolu s hlavním hrdinou. A tak jsem byl uchvácen mixem Na hromnice o den více, Zdrojovým kódem, Matrixem (vzhledem Mimiků) a Transformers. Emily Blunt mě totálně uhranula a Cruise mi zase nedokázal film otrávit. Takže vše jak má být - časové veletoče, brutální rubanice, technické vychytávky, láska a humor. Spokojenost veliká ... ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Na akčňák v čele s Tomem Cruisem to vůbec nebylo špatný. Myšlenka mimozemšťanů, kteří hýbou časem se mi vždycky líbila a v tomto filmu to proto nebylo výjimkou. Vlastně celá myšlenka snímku byla krásně uchopená a zrealizovaná. Také velmi cením CGI, u kterého se tvůrci dost dobře vyřádili a hlavně žádný zdlouhavý začátek, který je u tohoto typu repetice dost častý. Holt ne každý novodobý sci-fi je naprostej propadák. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny super, už som si želal len vedieť ako nepriateľa porazia...myslel som, že to bude zaujímavé a originálne, keď to tak fajnovučko grádovalo. No nedočkáte sa. Tma, výbuchy, hluk, tma a ešte tma. Neviete kto kde a s kým je, o čo tam ide. Začnete sa nudiť, prestane vás to všetko zaujímať. A následne to príde, avšak vám už je to jedno. Žiaden zvrat, nič originálne, len koniec. Aby bol koniec. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co očekávat. O to víc jsem byl překvapen. Naprosto skvělý počin, jsem fanda Toma a zase jeho kousky mne nezklamali, i když nejsou takové jako jsme zvyklý, ale i tak je to perfektní sci-fi akce, i když myšlenka filmu není na poli sci-fi nic nového, opravdu to stojí za to. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, ale především kvalitně a smysluplně napsané sci-fi, jehož největší devízou je jednoznačně kvalitní herecké obsazení, Tom Cruise a Emily Blunt jsou naprosto úžasní, dále také výborná dějová linka, strhující akce, perfektní gradace a excelentní závěr. Prakticky zde není co vytknout, film baví od začátku až do konce, užíval jsem si každý záběr, každou sekundu děje. Neuvěřitelné. Smekám před tvůrci, že se nebáli přijít s drahým blockbusterem, který je do detailu propracovaný, dokáže nabídnout nevšední podívanou, kterou si užijí nejen fanoušci žánru, ale i ostatní diváci. Není o čem debatovat, jasný plný počet, prvotřídní záležitost. 10/10. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Vrchní scientopošuk v naprosto brilantní sci-fi, která kdyby nebyla místy malinko přitažená za vlasy, byla by úplně dokonalá. Ne tak jako Matrix, ale skoro tak. Film trvá 108 minut, ale je to jako 180. Ne že by se tak táhnul, vůbec ne. Jenom se toho v rámci tak malé stopáže tak moc stane, že člověk má pocit, že viděl kratší seriál. Famózní záležitost, těsně pod ultimátním hodnocením. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Doug Liman nám po dlouhé době ,předvedl ,že natéčet filmy opravdu umí,tenhle parádní filmový kousek se mu opravdu povedl.Scény sou dynamicky natočené,svižné až dostatečné tempo .Je to ,takový našlapaný akční -scifi nářšz od uplného začátku až po konec.Tom Cruise v hlavní roli dobré,pěkně se ve filmu vyřádil,parádní ocelovo -kovový oblek ,kurna ,kde se to dá sehnat .Ve filmu mu sekunduje krásná Emily Blunt ,ve filmu to pěkně rozjela holka. Na co bych ,ještě neměl zapomenout ,tak na parádní soundtrack ve filmu . za mě to je samozřejmé plný počet .10/10 ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Zbytečné se rozepisovat, ostatní pětihvězdičkové komentáře říkají vše, co bych chtěl říct i já. Precizní film, který má VŠECHNO a má to opravdu DOST DOBŘE a přitom jsem se nedokázal zbavit pocitu, že muselo být strašně jednoduché ho stvořit. Film, u kterého mi nejde do hlavy, proč to jinde nefunguje, když se to všechno zdá být tak jednoduché. Nejlepší blockbuster roku, který chci vidět znova a gratulace Cruiseovi za to, jak si opět vybral. (Trailery opravdu můžou střílet velkolepé záběry a akci, jak chtějí, ale to, že zde funguje naprosto úžasně sénář, na to se člověk dneska už nemůže moc připravit a proto je to překvapení v kině o to sladší) ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama