Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Všechny výtky, které jsem měl vůči Reloaded, zde přetrvávají. Mám na mysli zejména první půlku, kde se spíše jen mluví. Bez ohledu na to, jestli ty rozpravy mají nějaký smysl či ne, tempu a gradaci příběhu to rozhodně neprospívá. Druhá půlka mnohé zachraňuje, a jako celek je Revolutions o něco lepší než dvojka. Triky už naštěstí nejsou tak křiklavě digitální. Dále oceňuji, že na soundtracku už nejsou žádní ňuňu-metalisté. Děj je sice obtížně pochopitelný, ale rozhodně je mi tento styl sympatičtější než primitivní bayovky a vůbec filmy typu "Jde bouchač a všechny odbouchá". Matrix povýšil inteligentní sci-fi mezi mainstream, a doufám, že byl jen první vlaštovkou a čeká nás více podobných filmů. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Škoda, keby sa dali hviezdičky rozpoliť, tak u mňa by tento film jasne dostal 3,5 *. Takisto , ako mnohí predo mnou sa s úctou pozerajú na prvý diel a toto pokračovanie malo trošku zostupnú tendenciu. Efekty ostali, len na môj vkus niektoré akčné scény boli pridlhé. Skrátil by som ich o 20% .... Nevravím, že mi niektoré akcie nevybili dych, to nie, ale .... Niečo tam bolo ešte nevypovedané a po dejovej stránke to bolo omnoho plytkejšie ako u predchodcu ... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

KURVA, VÍC TRIKŮ TO CHCE!!! V průběhu běsnění nad touto "trilogií" jsem chtěl mnohokrát napsat, že těm, kdo ji tak vehementně vyznávají, docela závidím. Teď si tím nejsem tak docela jist, ale co bezpečně vím, je, že zákony logiky nám dovolují natoči trilogii v rozmezí deseti let a ještě třeba na přeskáčku. Triky. Jsou úžasné a jak už jsem psal při Reloaded, sterilní a tak dokonalé, že ve mě nevyvolaly žádnou odezvu. Žádná identifikace, žádná katarze. Já třeba věřím tomu, že někteří jdou v hledání skrytých významů ještě dále - jakou značku cigaret kouří Vědma? Nosí Persephona podprsenku? Trpí agenz Smith schizofrenií, anebo je ho opravdu mnoho? Jsou jiní režiséři, jenž dokáží spojit nadpřirozeno, nepřirozeno anebo sci-fi s příběhy o lidech, kteří jsou emoční, z masa a kostí a stejné pocity v divácích rovněž vyvolávají - to jsem si u závěrečného východu slunce (který byl mimochodem nejlepší z filmu) slíbil - že budu vyhledávat filmy, kde bude sice méně akce a efektů, ale více uvěřitelna. Aneb NA TYHLE BLBOSTI NEMÁM ČAS, jak by řekla Trinity :-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Matrix jsem viděl už na střední škole, ihned po svém uvedení (a pak ještě zhruba pětkrát na DVD) a patří mezi mé oblíbené sci-fi filmy, tak Reloaded/Revolutions se ke mně dostal až nyní. Dal jsem na radu golfisty a pustil si oba filmy pěkně za sebou, bez prodlevy né větší, než je občasná chyba v Matrixu a udělal jsem dobře. Zažil jsem malé déjávu. V podstatě bych zde mohl vyjmenovat téměř všechny plusy i (mini)minusy Reloaded, protože dokonale pasují i sem. Příběh je velkolepě zakončen, akce je nejakčnější jak jen může být a vše se nám tak nějak hezky uzavře. Za mě osobně spokojenost, slušný sci-fi nářez. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Ve scéně, kdy Neo (Keanu Reeves) mluví s Vědmou (Mary Alice), se jí ptá, jak by dokázal zastavit 4 sentinely silou vůle. Ve skutečnosti jich ale zastavil 5. (Mr.Hudson)
  • Jméno přestupní stanice mezi Světem strojů a Matrixem je Mobil Ave. Mobil je anagramem slova Limbo, což je jakási přestupní stanice mezi Nebem a Zemí. (HellFire)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama