Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím dát za tři*, protože takhle dobře jsem se dlouho nebavila! Nejlepší jsou asi monology toho R., který se zamiluje. Počkat, můžou se mrtvoly zamilovat? Nemůžou.. tak mi něco ušlo? No přenesme se přes to, protože takových menších děr tam je do alelujá, to by jeden nedělal nic jiného, než je počítal a skládal do sloupků.. Nicméně za to, že jsem téměř bez pauzy plakala smíchy, si ty tři hvězdy zaslouží. Obzvlášť při scéně- propána, on je sexy, jsem myslela, že se propadnu ze svého desátého patra až někam do přízemí... Tomuhle oni říkají sexy? Mno tak nic... :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedena a originalni zombie komedie. Clovek musi teda prekousnout fakt, ze se to vsechno zacne dit, protoze se hlavni zombie hrdina zamiluje a hlavne se prenest pres to, ze tady dokazou zombici i mluvit a delat nejaky ukony, coz me, kterymu vadi i sprintujici zombici, delalo trochu problem. Jinak se film misty silne vlece a jsou tu pasaze, kde se nic moc nedeje. Ale na druhou stranu, vetsinu casu je film milej, sem tam vtipnej, sem tam nejaka akcnejsi hororovejsi scenka a hlavni hrdinove jsou sympataci. Takze na jedno skouknuti naprosto bezproblemovy. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mrtví a neklidní zaujmou zejména netradičním pojetím zombíků a samotným příběhem, který ale bohužel místy obsahoval okamžiky, které nebyly úplně osvětleny nebo působily nelogicky. Na druhé straně však bylo vesměs dobře zvolené herecké obsazení - Nicholas Hoult vypadal správně sjetě jako hlavní mrtvola a Teresa Palmer je sympaťačka. Zkrátka průměrně natočená jednohubka, která se hodí na zaplácnutí volného času, a u které nemusí člověk až zase tolik přemýšlet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě to bavilo, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Obsazení i herecké výkony jsou katastrofa (je možné, aby existoval někdo ještě tuctovější než Teresa Palmer?), děj je veskrze stupidní, a nepřišlo mi to vůbec vtipné nebo nedejbože strašidelné, takže žánrově to je podle mě v první řadě klasická romantická komedie, kterou ale shazuje béčkový námět i celkové zpracování. Divím se Malkovichovi, že se k tomu propůjčil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)

Reklama

Reklama