Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

kulyk 

všechny recenze uživatele

No já být Srbáč, tak v Anglii raději nepáchám. Činy. Číhá tam totiž Ronald, který má povahu, xycht i postavu poněkud buldočí. Tento detektivní akčňák vtáhl do své nenažrané tlamy snad všechna klišé, co jich subžánr kdy vydal. A přesto to funguje! Stará Winstonka se sice opírá o pár počítačových triků, neboť to občas vypadá, že i běhá, ale nikdo nejsme dokonalý, že. A za scénu, v níž se po té snesitelné buchtindě mroží a hrošákuje ve svých zářivě žlutých bombarďácích, přihazuju čtvrtou hvězdu. Zase se cítím sexy! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vzkříšení britského krimi seriálu ze 70. let, se kterým nemám absolutně žádné zkušenosti a dle reakcí se má jednat o velice kvalitní a nekompromisní testosteronovou jízdu od začátku až do konce. Moje zkušenost zůstává někde na půli cesty. Vyšetřovací techniky oddělení sweeney jsou velmi nekompromisní, hlavní postavy jsou opravdu tvrďáci a několik akčních scén svou atmosférou a zpracováním patří rozhodně do nadprůměru. Finální automobilovou honičku dokonce zrežírovali chlapci z Top Gearu a je nutno říci, že tak dobrá není. Občas jsem měl problém silácké řeči ústřední herecké dvojici uvěřit a Winstone ani Drew mě nikterak nepřesvědčili. Celkově se jedná dle mého názoru o průměr daného žánru. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nudná táhlá kriminálka s houslema co jeli nonstop jako doprovod, nadhera. Postavy mi byli ukradený, nějaký zábavný či aspon zajímavý dialog jsem ani nezaznamenal (pobavil mě jen salát s vlašskými ořechy), celý to působilo jak nějakej seriál co běží každej den v TV před televizníma novinama a vůbec nudil sem se neskutečně. Táhlo se to jak celej den v práci. Tu jednu dávám za aspon nějaký pokus o akci, kterou už sem viděl asi tak tisickrát v jiných filmech (např: Heat a Město bylo totálně vykradený timhle skvostem). ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ach, tá intertextualita. Človek pozerá francúzsku kriminálku Antigang, aby následne zistil, že je to remake britského The Sweeney. Tak si kukne ešte raz to isté, s niektorými postavami a scénami menej uveriteľnými, inými viac, celkovo však s lepšou atmosférou, myslí si ale, že sa dostal ku zdroju, načo zisťuje, že ide zase len o prerábku tentokrát seriálu. A nepísal som to už niekde? ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Kam se na Sweeneyho hrabe S.W.A.T. Výborně udělaná Britská přestřelka, která pokračuje snad hodinu v kuse a musí vás jednoznačně bavit. Příjemná hudba doprovázející dějovou linii. Ben Drew tenhle film v mých očích hodně táhl a byl pro mě lepším než Ray Winstone. Britové jdou kinematograficky hodně dopředu a tak se nedivím, že tenhle film má své vysoké kvality. Po dlouhé době nějaký akční film, u kterého jsem neodbíhal. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama