Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak jsou v dodávce, jsou to jen těla." V době, kdy drogoví dealeři bojují proti únoscům svých žen a dětí, stojím vždy na straně poldy. A je mi jedno jestli zrovna chlastá nebo chodí na legendární sezení nevyléčitelných závisláků, protože přijatelnějšího hrdinu tento snímek zkrátka nenabízí. Já jsem si ty syrové procházky mezi náhrobními kameny prostě užil, ale pokud by to bylo v reálu, tak bych dealerům i únoscům doporučil, aby se vzájemně zahrabali a použili se jako hnojivo pro hřbitovní kvítí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tuhle atmosféru temného velkoměsta na počátku 90. let mám nejraději. Žádná moderní výpočetní technika, jen detektiv s těžkou minulostí, bystrá mysl, zápisníček a neutuchající kapky deště stékající po vrásčitém čele. Prošedivělý Neeson má zkrátka charisma, prodírá se špínou New Yorku a my podrobně sledujeme jak se systematicky přibližuje čím dál víc pravdě. Není to příliš komplikované a spousta postav zůstává dvourozměrnými, ale v tomhle typu filmu to ani nevadí... 8/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyladěná temná kriminálka s přesvědčivým Neesonem, proměnlivě dobrými záporáky a vynikající noirovou devadesátkovou atmosférou a exteriéry. To studené velkoměsto plné podivínů a vrahounů je leckdy atraktivnější, než herci a jejich dialogy. Celé je to prapodivně umírněné/pomalé/rozvážné a místy můžete vidět zajímavý mix cynizmu, klidu a brutality. Jedna, dvě akční scény ok, ale zdaleka nejsou nosný prvek filmu. Zdánlivě to vypadá jako rychlovka na vydělání peněz, ale není tomu tak. Poctivý kus filmařiny, která je s péčí natočená. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak akci tu tedy vubec nehledejte, za to celkem dobrý příběh a hodně temnou atmosféru ano. Neesona jsem viděl zatím jen v akčních filmech a čekal jsem, že tohle bude taky, což nebylo a na jednu stranu jsem rád, že jsem si ho mohl užít i v jiným žánru. Příběh občas nudí, ale nebylo místa, kde by mě to donutilo to vypnout. Ve finále se mi to nakonec líbilo a za tu výbornou atmosféru dávám hvězdu navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Do role TJ-e byl zvažován Michael Iluma. (PanZahadnyCZ)
  • Britský herec Dan Stevens (Kenny Kristo) musel kvôli svojej role vo filme schudnúť viac ako 14 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Matt Scudder (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Field. (dyfur)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama