Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 1

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (291)

Handle 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 4 a 5*, ale když vidím ty kritické zahraniční recenze a i pár chytrolínů tady, kteří označují Konečně doma za neoriginální, naprosto špatný a nudný animák, kterému (dle uživatele ulukaj) může dát kladné hodnocení pouze člověk, který má rád Trošku, tak mile rád zaokrouhluji nahoru. Možná to neudělá díru do světa, ale tenhle snímek je opravdu nesmírně milý a zábavný, výborný jak pro děti, tak dospělé. Naopak si vůbec nemyslím, že se na něj za chvíli zapomene, jelikož přichází i s poměrně zajímavým námětem a fajn nápady (změna barvy postav, mluva). Velmi se mi líbily skvělé postavy a některé scény jsou vyloženě lahůdkou (namátkou třeba tanec v autě, dialog nad mořem, celkové sblížení úvodního dua, setkání s matkou). Animace také super a na to, že moc nemusím Rihannu, tak se mi její songy fakt líbily. Konečně doma si prostě rozhodně nezaslouží nějaké obzvlášť horší recenze než x animovaných filmů, které jsem za poslední roky viděl, mně se film líbil velmi a ani by mě nenapadlo, že se bude tak hanit... :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsou animáky opravdu jediným žánrem, který mne zaručeně nezklame. Ze začátku sice přehnaně smutný příběh se ale postupně začínal zajímavě rozvíjet, navíc k mému překvapení hlavního hrdinu mluví kouzelným Sheldonovským hlasem Jim Parsons, z toho jsem byl opravdu neskutečně nadšený a vyplnil jsem si tím alespoň čekání na novou sérii TBBT. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„RADUJTE SE, LIDOČLOVĚCI! BUVANÉ DORAZILI!“ /// Mimozemská invaze pro děti. Jednoduchej příběh, kterej mají utáhnout žvatlající bytosti, měnící barvy v ksichtu (něco jako alkoholici?) a žvatlající zkomoleniny (něco jako alkoholici?). Je to barevný (to už jste poznali), má to tempo a parchanti se zabavěj. A vůbec je nesere, že z nich málem byli votroci. My zase voceníme tu stopáž. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The True Meaning of Smekday“, kterou v roce 2007 napsal Adam Rex, číst nebudu. 2.) Zachraňuju ostatní tím, že beru roha. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Teď mě tak nějak z fleku nenapadá zbytečnější a generičtější animák s přiznaným rozpočtem 135 mega, než je Home. Neuvěřitelná nesmyslná nuda s ASStronomickým rozpočtem. Splácanina bezbřehých volovin, nudy, nezajímavosti, vyčpělosti a milionkrát viděných nehumorů. Od odpadu to drží jen to, že to alespoň nevypadalo odporně, jen nevkusně. Tady prostě jen DreamWorks potřebovali vyplnit prázdné místo v plánu na kinopremiéry "Březen 2015" a neměli nic pořádného po ruce, tak se vzalo za vděk čímkoli - a vznikl Home. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jelikož v originále nadabovala malou Tip Rihanna, celý film na mě působil jako product placement Rihanny. Písničky v pozadí mají asi prodávat její alba a výběr songů ani nekoresponduje s tím, co se na obrazovce děje, prostě tam plácli nějakou vypalovačku Rihanny a často je píseň hlasitější než samotný dabing a to dost ruší. Jinak se jedná o naprostý průměr pro děti max do 7 let, kde dospěláka zaujme jen poučení na konci, kdy si "hlavní hrdina" uvědomí, že je záporák. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer Lopez okrem toho, že prepožičala svoj hlas postave Lucy, naspievala k filmu aj pieseň „Feel The Light“. (Keithe)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)
  • V knižnej predlohe sa postava Oh (Jim Parsons) volá J.Lo. Rovnakú prezývku má aj Jennifer Lopez, ktorá v tomto filme prepožičala hlas postave Lucy Tucci. (Astonko)

Reklama

Reklama