Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto vydarená a kvalitou vyrovnaná trilógia má svoje čaro a vykresľuje úsmev na perách už vyše štyridsať rokov. Takto má vyzerať dobrodružná jazda, nabytá presvedčivím vystúpením Maraisa, ktorému Funès akoby len sekundoval. Kvalitne natočené kaskadérske scény síce podtrhuje vek, no na zábave film ani v najmenšom nestráca. Louis v humorných scénkach už klasicky balancuje medzi trapnosťou a genialitou, no svojou mimikou a gestikuláciou sa na tom nedá nezasmiať. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fantomas je najvtipnejší, keď sa Funes nepitvorí a vtipnosť situácie vychádza z dobre napísaného gagu. Ako v prípade rekonštrukcie tváre, alebo štuplov do uší. Hlavne je ale Fantomas výborným akčno-dobrodružným filmom, ktorý sa v tretej tretine rýchlo a zbesilo rozbehne. Totožnosť záporáka ostáva nevyzradená a je dobre, že sa tvorcovia snažili všetko zakryť do oblaku tajomna a jeho postupného odkrývania. Čiže jednoznačne úmysel príjsť s dalšími dielmi. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla poprvé jako dítě a silně na mne zapůsobil :-) A i když jsem o trochu víc starší, tak se k němu moc ráda vždycky vrátím. Zápletka, humorné scény, napětí ... :-) Osobitý komediální talent Louise v kombinaci s bezkonkurenčním dabingem Františka Filipovského zajišťují tomuto filmu neutuchající zájem diváků. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, Fantomas, dobrá hudba, zábava -najde se tu pár hluchých míst, dnes už není údernost některých vtipů tak velká./// Do dneška jsem myslím Fantomase neviděl. Alespoň z dětství jsem si ho nepamatoval a tak jsem byl docela zvědaví na to jaké to bude a o čem to bude. No a i když jsem ze začátku koukal tak nějak nezaujatě, po chvilce jsem se začal bavil a docela se mi to líbilo. Aji akční scény nebyly špatné, sice působili docela levně, ale byly rozhodně zábavné. Už teď se těším na pokračování./// Celkem 76%/// ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu nářky některých, kteří tvrdí, že už Fantomasovi odzvonilo. Ročník 1964 působí dostatečně výhružně, ale dobrá komedie přežije mnohé - i zub času. Z dnešního hlediska je to díky vynikajícímu dvojici: Marais, Louis De Funés. Jejich gagy zachrání nepříliš logický a chatrný děj. André Hunebelle na dálku soupeřil s Jeanem Giraultem a jeho Četníkem a, dle mého názoru, vyhrál. Fantomas si zaslouží plné hodnocení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně, kdy Fantomas (Jean Marais) prchá po krádeži klenotů z módní přehlídky, se ohlédne za sebe, přičemž je v pozadí možné spatřit červený jeřáb. O několik záběrů později, kdy se na tomtéž místě objevuje komisař Juve (Louis de Funès), v pozadí žádný jeřáb není. (CrownThomas)
  • Vo filme vidíme noviny zo 14. júla, čo je najväčší štátny sviatok vo Francúzsku. Napriek tomu na Champs Elysées nevidíme žiadnu francúzsku vlajku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama