Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (249)

classic 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka na pohľad so zaujímavým, ale ničím prekvapivým hereckým obsadením, ale čo sa javí na prvý dojem, zákonite nemusí byť strhujúce vo vnútri. Scenár a Strih sú hlavne kazy ! Alebo Kate Winslet v rusko - židovskej mafii, kde jej sestra je Gal Gadot, tak to je ad absurdum, obidve sa maximálne strápnili, zbytočnosť nadovšetko ! Koho napadlo, aby si tu zahrala Kate s Gal, keď ani jedna z nich, tu absolútne nič nehrá ? Vidím to tak, že Winslet patrí už do starého železa ? Bodaj by som sa mýlil. Gal je pekná kočka, ale väčším hereckým potenciálom nedisponuje. Černosi, Mackie a Ejiofor, obidvaja známi, ale viac - menej, priemerný štandard, aké si skúšajú v poslednej dobe. Tešil som sa na Normana Reedusa, ktorého poznám zo seriálu - The Walking Dead, ale bohužiaľ, dlho sa nezdržal. Jedine, jeden z bratov Affleckovcov, Casey, sa snaží, ale ani on nemá dostatok šancí využiť svoj herecký part. Je to film, ktorý by som si dva - krát za sebou nikdy nedal, ale ani už repete do budúcnosti nehrozí. John Hillcoat je režisérom, ktorý zo všetkých týchto ľudí, je jediný, ktorý mohol urobiť žánrovú klasiku, čo sa mu nepodarilo... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Triple 9 nabízí vcelku autentický exkurs do špinavých atlantských ulic, které jsou plné nelítostných mafiánů, nebezpečných gangů a zkorumpovaných policistů. I když je daná situace zobrazena celkem věrohodně, tak i přesto mi tam něco chybělo a osobně bych trochu zkrátil celkovou stopáž. Co se hereckého obsazení týká, tak jsem byl vesměs spokojený, (jako vždy) zejména s Kate Winslet, které ta záporácká role fakt sedla a měla naprosto skvělý přízvuk. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným příběhem najdeme asi více, skupina policistů sklouzne na dráhu zločinu a poctiví policisté musí přijít na to, že jejich kolegové se dali na dráhu zločinu. Je zde ohromné množství známých herců, i když né všichni jsou naplno využiti. Snímek není nějak převratný, ale zabaví a nenudí. Myslím, že hlavním tahounem filmu je Casey Affleck a ten prostě hrát umí a vybírá si dobré filmy. A bavil mě s ním i tenhle snímek. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hillcoat se se svým Triple 9 ocitl na křižovatce mezi Sicariem, Městem a Patrolou. Zatímco Sicario klade značný důraz na atmosféru, tíživost, Město skvěle vykresluje postavy a jejich pozadí, donutí diváka, aby se k nim připoutal. Patrola pak těží z formálního zpracování a z autenticity a syrovosti. Všechny filmy jdou ale především jasným směrem, je jasné o čem jsou. Triple 9 na mě působilo jako částečná kopie výše zmínených, která je sice skvěle zpracovaná, má výborné obsazení, ale není si úplně jistá, čím přesně je. Chvíli jsem měl pocit, že situaci prožíváme skrze Caseyho Afflecka, jindy mi zase přišlo, že hlavním hrdinou filmu je sama událost. Podivně ukončený závěr mě pak v tomto pocitu utvrdil. Navzdory tomu je Triple 9 slušnou kriminálkou, kterou si určitě užijete, pokud nebudete myslet třeba na Městem Patrolujícího Sicaria. 7/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Slušne odvedené remeslo. Skvele obsadené (až na bezradného Aarona Paula). Lež čo z toho, keď zápletka je spracovaná príliš béčkovo a osud postáv je divákovi v podstate ukradnutý. Takže nakoniec si síce každý nájde tú svoju spravodlivú odplatu, ale zmysel toho všetkého žiadny. A napätie či aspoň zábava takisto žiadna. Takže priemer. (27.8.2016) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělé, pecka, loupež začína a nese sebou nečekané akce a překvapení, herci úžasní hlavně Kate Rusko ji sluší. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech na trailer některých zdejších uživatelů, jsem se na tento počin plný zvučných jmen začal také docela těšit. Triple 9 až na pár zádrhelů šlape celkem obstojně. Dostaneme zde solidní hutný příběh, dramatické linie, které křižují uvěřitelné herecké výkony. Avšak dostaneme zde i mnohdy nepochopitelný střih, hluchá místa a zbytečně přemrštěnou stopáž. Kdyby byl film zhruba o půl hodiny kratší, výsledný dojem by byl dozajista o pár příček lepší. PS: Ze všech zvučných jmen nejvíce vyčnívá Chiwetel Ejiofor, který je zde skutečný badass! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaný fail s neskutečným hereckým obsazením, které však nemá ani dostatek prostoru ani co hrát. Nad průměr vyčnívají snad jen akční scény, ale jen ty dobrý film nedělají. Aneb jak by řekl klasik: téma dobré, jen špatně uchopeno. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Mayhem! V tom i onom význame. Ale aspoň, že sa tentokrát Hillcoat na nič nehrá. Vo svojom typickom priamočiarom štýle konečne rozpráva priamočiaru historku, nepredstiera žiadne druhé či tretie plány. Nedáva to síce extra zmysel, ostatne takých deziluzívnych výletov už tu (na oboch stranách Atlantiku a aj u protinožcoch) bolo, ale nie je to úplný nezmysel. Čoby drsná jednohubka... môže byť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Training Day není úplně od věci, ale v tomto případě je to zdánlivé kopírování ku prospěchu. Hillcoat oproti Fuquovi rozherál příběh o více postavách a tudíž je tu i víc linií, což mě bavilo a i záporáci tu jedou v poněkud vyšší lize, protože všechno řídí rusko-židovská mafie, kterou Harrelsonova postava trefně nazvala La Kosher Nostra. Dalším plusem je partička zkorumpovancýh policajtů či ex-vojáků, kteří jsou sice zlodějskými parchanty, ale nejsou to ti katalogoví hajzlové, takže jim člověk dokáže místy fandit, což je i zásluha herců. Obvzláště potěšila dvojice černochů Ejiofor-Mackie, kteří mi jsou za normálních okolností silně protivní, ale tady mi seděli. Vůbec herecky to vyšlo. Zmíněný Harrelson si střihnul detektiva ze staré školy, mladší z Afflecků tím v pohodě proplul svým klasickým ospalým projevem a Winsletka je jako šéfka mafie prostě boží. Bavily i střílečky, kterých tu bylo hojně a třeba zásah na Mexikány splňuje ty nejpřísnější měřítka. Každý Hillcoatův film je víceméně událost a platí to i tady. 85% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Out here, there is no good and there is no bad. To survive out here, you've got to out monster the monster. Can you do that?" Tohle je přesně můj šálek kávy. Ostatně jsem od Johna Hollcoata po Lawless (2012) nic slabšího nečekal. Hillcoat ukazuje špínu všedního života jak gangsterů, tak policie. Začínáme velkou bankovní loupeží a skupina herců se představuje. Jistěže každý na to kouká, aby viděl Daryla (Norman Reedus) v další velké roli. Já možná k těm nadšencům nepatřím, ale přesto je milé ho vidět v jiné roli než z Walking dead (2010). Postavy jsou v Triple 9 značně poutavé a skláním se k pokloně, protože postav je hodně. Anthony Mackie je lepší herec než na pouhé komiksovky a Woody Harrelson dostává další dobrou roli. Tím, že jsou charaktery zajímavé, tak i divákovi na nich záleží. A proto je film svojí atmosférou napínavý až do konce. Nechybí pořádný policejní zátah a eliminování hlavních postav. Scénář je promyšlený a skvěle napsaný. Z akčního thrilleru je pak cítit intenzita a napětí. Tím, že Hillcoat točí drsnějším pojetím, tak nechybí i nějaké to násilí a těžké rozhodování postav. Nejvíce asi oceňuji mnoho odstínů šedé. A to tak, že nic není ve filmu černobílé. K scénám policejní razie a bankovního přepadení řeknu to, že dlouho jsem neviděl takhle dobře natočenou akční scénu. Skvělý střih i nasnímání. Herecky je film obsazený výborně. Kromě už vyjmenovaných herců se mihne i Gal Gadot a Teresa Palmer. První je nejvíce sexy herečka roku a u druhé jmenované jsem nedávno psal, že jsem se do téhle australanky zamiloval. Obě jsou tedy příjemným hereckým zpestřením. Nakonec vše uzavírá hlavní postava Chrise Allena. Jeho představitel Casey Affleck si tak střihl svojí zdaleka nejlepší roli. Chris je sympatickou postavou a do filmu mi zapadl. Takže sečteno a podtrženo. Trojitá devítka je velmi potěšila. Těšil jsem se na drsný akční thriller a přesně to jsem dostal. Jako u předchozího režisérova filmu, když jsem psal, že vše šlape jak má. Tak i Triple Nine je natočena z nejlepších kousků poctivé filmařiny. (95 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Hillcoat. Spinave, drsne, ale na môj vkus prilis pomale a nezazivne. Napriek mnozstvu znamych xichtov mi boli vsetky postavy ukradnute. Hillcoatov styl mi proste nesedi. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. Hillcoata mám rád. Vie pracovať s atmosférou. Vždy má vo filme zaujímavých hercov a neštíti sa krvi ani akcie. Triple 9 má skvelý rozbeh a rozohrané postavičky. Ich činy sa neustále rozvíjajú, dopĺňajú a menia - ale to všetko v rámci lineárnej kauzality. Takže film v zásade nestavia na prekvapivých zvratoch. Je veľmi predvídateľný ale to nie je najhorší problém. Ten nastáva v druhej polovici, keď sú kocky rozdané. Začne to byť nezaujímavé. Prestane tomu chýbať údernosť a sila prvej scény vykradnutia banky, a samotné postavy idú do úzadia pretože sa začne klásť dôraz na príbeh. Pričom tie hlavné postavy nedostávajú toľko priestoru a motivácia tých zlých je v rámci toho o aký žáner ide, veľmi hlupučká. To že s ruskou mafiou netreba jednať, je predsa jasné každému kto nejaký film s podobnou tématikou videl. Dostáva sa to tak do kolonky (gluby americkij style) a to celému snaženiu zúčastnených podkopáva nohy. A film, kde nezanechá dojem ani Winslet, ani Gadot a ani Woody...je nejaký pokazený. . ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Poprvý dávám Hillcoatovi jen čtyři hvězdy, ale i tak nezklamal. Stejně jako herecké obsazení i příběh samotný. Byť nijak prudce originální. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Město (B.Affleck) vs Triple9 (Casey Affleck) ? U mňa určite víťazí mladší z dvojice. Triple9 má skvelú úvodnú polhodinu, ktorá plynulo prechádza do veľmi dobre pôsobiacej hodiny a pol. Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson, Kate Winslet a okrem týchto známych mien aj dosť ďalších povedomých ksichtov. Táto partička rozohrala nenudnú, rýchlo odsýpajúcu vykrádačku z ktorej sa vyklula vyvražďovačka. Čo viac chcieť? Určite by sa našli muchy, ale moje očakávania boli v podstate takmer naplno splnené. A že je film v modrých %? O dôvod viac ho vidieť. Veď viete ako to tu chodí. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vyloženě bohovský casting vybízel na slušnou podívanou a i když všichni nedostali takový prostor, jedná se o solidní žánrovku. Banda špinavých poldů, vysloužilých mariňáku, každý s jiným motivem jsou svým způsobem donucení dělat černý prácičky pro ruskou mafii. Vše se komplikuje v momentu, kdy do hry vstupuje slušný polda v podání Caseye Afflecka a postupně začínají prohnilí poldové odpadat. Celé to stojí na hereckých výkonech, drsném prostředí a když dojde na akci, člověk se nenudí. Pořád se něco děje, intrikuje a překvapivě všichni zabručí. V některých momentech film nemá čím překvapit, ale tento film má splňovat roli akčnější krimi a plní nejen to.......7/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál. Čekal jsem slušný heisty, dostal jsem dva krátký a pár akčních scén. Jsou realistické, brutální, drsné, prostě takové jak mám rád. Ale celé se to tak strašně táhne a ani skvostný herecký ansábl mi nezaručil dostatečnou zábavu. Prostě tomu chybí více přímočarý tah na branku a nějaká ta přestřelka navíc. A ke konci mi to přišlo trošku ujeté, jak se všichni vzájemně zabíjeli. Scéna ve výtahu a na parkovišti je však prvotřídně vygradovaná a ozvučení zbraní monumentální. Akce se štítem patří mezi to nejlepší, co film nabídne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbehov ( a filmov ) o skorumpovanosti policajných zložiek a dá sa povedať, že aj mafiánskych a menšinových gangov ( pretože ak niekto spolupracuje s políciou, je to zrada proti kodexu, Krstný ocko by mohol vyprávať ), sa natočilo nespočetne. Občas sa to bralo zo strany jednej, inokedy zo strany druhej, niekedy zo strán oboch. A každý z minulých tvorcov, sa snažil previesť špinavosť týchto praktík na plátno čo najvernejšie. Pán Hillcoat sa nesnaží o nejaké inovácie, originálnosť, alebo dosiaľ nevidené, ale prináša klišé takým hustým spôsobom, že nejde odolať. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Nějak mě toto krimi nechytlo, jak by asi mělo. Příběh ně nepohltil a chyběla mi zde i hutnější atmosféra. Obsazení zajímavé, ale role neměli hloubku a ani jsem si nikoho neoblíbil. Za mě 50% :) ()

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama