Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří tvrdí, že 6. série je lepší té páté, což dle mého vůbec není pravda, jelikož jsem si ve velkém užil bojování v Anglii a právě to mě nejvíce potěšilo na samotném konci seriálu. Loňská polovina z Ruska mě nijak nezasáhla, rovněž ani smrt v díle Death and Serpent, přestože jsme skrze ni konečně nahlédli do Valhally. Do té nám posléze hodně emotivně odešly další postavy a nebudu lhát, že jsem během poslední desetice epizod neřval jen jednou. Ze všech mnou doposud viděných dobrodružných/historických seriálů byli Vikingové nejlepší podívanou. Čtete dobře, měl jsem je hlavně ve čtvrté řadě radši než samotnou Hru o trůny. [viděno na Netflixu] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavým směrem se vydala 6. série. První díly byly slabší, pak se to zase vcelku vyrovnalo. Příhody z Heptarchie nahradil Kyjev, kupodivu byl čas i na návrat na Island, rozloučili jsme se s Lagerthou... Je hezké vnímat, že by to mohlo pokračovat do nekonečna, objevitelské cesty na západ, Grónsko, nové zážitky na Hedvábné cestě na východě. Uvidíme, zda současná omezení nezruší plánované pokračování Vikings: Valhalla. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to krásně zvedlo, šestá serie je lepší než poslední dvě a to snad ve všech ohledech. První půlka je sice rapidně horší, ale alespon se dostáváme do nového prostředí a pořád dokola stejné linky a zápletky jsou zde v jiném a menším kabátu. Rus a vše kolem Olega je fajn, Ubbeho cestování také a paradoxně nejslabší linka je ta z Kattegatu. Druhá půlka je úžasná v postupném představování loučení s jednotlivými postavami, které nás ve velkém opouštějí. Bjorn měl jednoznačně jednu z nejlepších scén a okamžiků v celém seriálu, Ubbe a jeho příchod do Ameriky byl zpracovaný skutečně úžasně emotivně a cestování Hvitserka a Ivara tam zpátky pak tam a pak zase tradičně tam, kde to vše začalo, do Wessexu, kde se vrací opět starý známý, jo to bylo taky fajn. Konec byl až na Kattegat důstojný a já jsem v celku spokojený. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje SPOILERY: Poslední série Vikingů ... tento seriál mě provází už hodně dlouho. Vrcholem pro mě zůstává třetí série a nepřekonatelné obléhání Paříže, možná nejlepší filmová bitva, co jsem viděl. Šestá série už víceméně vaří z vody. U většiny dílů jsem usínal, koukal jsem se na to jen proto, abych věděl, jak to dopadne s mými oblíbenými postavami. Ubbe objevil Grónsko i Ameriku dlouho před Erikem Rudým a Leifem Eriksonem, Ivar se vydal dělat bordel na Kyjevskou Rus a znovu do Anglie, kam jsem si myslel, že už se nepodíváme, Hvitsverk vyměnil drogy za víru, Lagertě z toho všeho zbělely vlasy ... nicméně nejepičtější smrti se dočkal Bjorn. Dle mého nejsilnější zážitek z celé série a tím ten seriál mohl klidně skončit. Druhá polovina série je už totiž jen natahovaná nuda. Nové postavy jako Erik, Ingrid, Othere nebo Naad jsou celkem nezajímavé. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U všech Ódinů, tohle provést mému oblíbenému seriálu! První půlka šesté série už bylo jedno zklamání za druhým, ale co Michael Hirst předvedl v závěrečných deseti dílech, to už je za všemi hranicemi žánru, logiky i slušnosti. A to ještě ani nehovořím o tom, jak předčasně se předtím zbavil všech silných a zajímavých postav. Ale co provedl se zbývajícími - jak idiotsky a zcela mimo jejich charakter, je nechal umřít, to bylo naprosto nepochopitelné. Navíc ten až zločinný děj, který by se v klidu vešel do dvou dílů, útrpně a nudně natahovali až do té naplánované dvacítky. Dvě hvězdy dávám jen z nostalgie a za Bjorna a Flokiho, jinak bych se vážně tentokrát nezdráhala dát Odpad. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Když začnou vojáci zasypávat mrtvé důstojníky v jámě, tak jeden z nich se hýbe. (Duoscop)
  • Irský bojovník, bývalý první dvojitý šampion Conor McGregor si měl v jedné z epizod 6. série seriálu zahrát nespecifikované cameo. Svou účast však na poslední chvíli zrušil. Scenáristka a režisérka epizody Katheryn Winnick (Lagertha) tak musela údajně na poslední chvíli celou scénu přepsat. (coffeeblack)

Reklama

Reklama