Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Přestože jeho královstvím neustále otřásá zrada a rozbroje, jsou Ragnarovy dobyvatelské touhy pořád neukojené a vede svoje bojovníky na Paříž. (Netflix)

Recenze (48)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší série, během které jsem si říkal, že by ji nejeden díl dokázal úspěšně zakončit. Ale stejně se tím nejlepším možným vrcholem ukázalo postupné dobývání Paříže. K bitvám, postavám a odsýpajícímu příběhu se postupně probojovalo i politikaření, a atraktivita seriálu se tak i nadále zvětšuje. Jen ta práce s jazyky pořád není úplně dodělaná a uhlazená. (Netflix) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna začala, a pak i pokračovala velmi rozpačitě, takže jsem byl dost zklamán. S šestou epizodou přišla výrazná změna k lepšímu, a ta už vydržela až do konce řady. Nejvýraznějším dílem byl pro mě osmý, který přinesl útok na Paříž a zatím nejlepší akci seriálu. Velmi mě bavila postava Wessexského krále Egberta, některé epizody by byly bez jeho intrik a manipulací poněkud mdlé. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falešná vstřícnost a nevyzpytatelnost wessexského krále Egberta skvěle vyvažovala telenovelové milostné pletky (především ženského) osazenstva Kattegatu. Vrchol série však jednoznačně přišel s doslova dechberoucími (i měřítkem) bojovými epizodami dobývání Paříže. Tam jsem skoro nedýchal. O výraznějším příklonu k mysticismu (věštby, vize, bohové) a otázkám náboženství obecně nějak nevím, co si myslet. 90% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět kvalita. Ragnar zde málem umře a skoro by mi to ani nevadilo. Už není takový tahoun (a sympaťák) jako dřív. Ale v poslední kapitole se opět vytáhne. Zajímavé je sledovat záměrně předkládané rozdíly křesťanství a "barbarského" náboženství. Argumenty, co je správnější a co ne a vlastně jde o chytře do děje umístěnou kritiku obojího. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série už je viditelně slabší a obsahuje spoustu historických i příběhových chyb. Stále si však udržuje vysoký průměr a dosti dobrou příběhovou linii plnou zásadních zvratů. Což vlastně dokazuje i velice promyšlený závěr, který bezpochyby poslední epizodou zachránil  tím pádem zajistil úctyhodné uzavření této série. Solidní čtyři hvězdy, ale dobrovolně bych si to už asi znovu nepustil. 82% PS: Poslední epizoda bezpochyby rozhodla o hvězdě. ()

Galerie (144)

Reklama

Reklama