Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (365)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který by se dal nasekat do přijemných 80 minut, vás bude strašit skoro dvě a půl hodiny. Co tohle sakra bylo? Tolik nelogických blbostí jsem vážně pohromadě neviděl. Všechno má vypadat "dobově", ale vidíte jen kung-fu, jugo a jiné bojové umění v podaní "posledního Mohykána". Autoři pravděpodobně chtěli stejnou atmosféru, jako měla Ospalá díra, jenže nejzajímavější co vám kamera nabídne, budou velké prsa zamordované slečny. Třikrát jsem se rozmýšlel, jestli to nezabalit, ale pořád jsem čekal nějáký zvrat. Dočkal jsem se pouze natahování a dodělal mě happy end. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Marca Dacascose, ačkoliv takový osud si nezasloužil. Ale jinak je to zbytečně dlouhý a nudný blábol, kde mám někdy pocit, že jsou scény za sebe řazeny naprosto nahodile, bez ladu a skladu, bez návaznosti na předchozí děj, chvilku prší, hned je slunce... Přitom to má ingredience, které mám rád: tajemné místnosti a sídla, tajuplný les, kung fu. Jenže hodinu dvacet se jen seznamujeme s postavami, nic se nestane, k ničemu nedojde, všechny intriky jsou nahozeny do luftu bez hlubšího vysvětlení nebo mýtu za tím (třeba o té bestii jsem doufal, že se dozvíme daleko daleko víc, než jen že to kdysi bylo štěňátko), a těch celkově asi 15-20 minut nějakých šermovaček je dost málo, navíc s dost mizernou choreografií. U některých postav vlastně doteď nevím, jak dopadly, a jestli žijí, nebo ne. Ta tajná vatikánská agentka z nevěstince, to celé bratrstvo, všechno je tak mizerně nastíněné, že jsem nepochopil, o co komu vlastně jde, jaké kdo má motivace. Vůbec je to celé po stránce postav totálně odfláknuté a po stránce vysvětlení a vysvětlování také. Promarněný čas. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si to teda jako vetsi masakr, kdyz sem film pred nakym tim rokem videl. Hlavni problem je delka, prvni pulku filmu se totiz nic moc nedeje, misty se film dost tahne a je nezazivnej. Aspon, ze to vynahradi pulka druha, kde dojde na par vostrejch souboru a je tu slusna atmosfera a s brutalnima scenama se nesetri. I kdyz zase videt v 17. stoleti ve Francii kung-fu pusobi spis smesne. Jinak herci jsou docela dobry, pointa slusna a celkove na francouze to je dobrej historickej horor. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, od něhož jsem moc neočekával ale zaujal mne již jen námět a doba ve které se odehrává. Zajímavý mi přišel hlavně ten nápad příběh vyprávět v předvečer revoluce. Opět skvělý Cassel filmu přidal nějaký ten bodík navíc. Ne že bych se bál, ale pár napínavých míst tam bylo. Spíše než o horor se jedná o thriller z konce osmnáctého století. Vyloženě béčkem jak tu místy padlo - bych to nenazval. Stopáž byla vražedná (viděl jsem nesestříhanou verzi). Na sychravou sobotní noc jako stvořené. Dávám tři vlčí špičáky, ale s odřenými chlupy (vlkodlačími samozřejmě :-). * * * ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak potenciálně zajímavý námět (pověst o Gévaudanské bestii znám), evidentně dostatečný rozpočet, pěkné lokace - a přesto taková ptákovina. To chce mimořádný talent. Kung-fu indián, spiknutí, chaos, plno hloupých keců, naprosto žádná atmosféra a napětí, doslova dementní postavy a akce, nulová logika. Hovadnost. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Na dobových rytinách je gevaudanská obluda zobrazována obvykle jako velký vlk, existují však rytiny, kde je zobrazena jako tvor nápadně podobný lvu. (kwaicheng)
  • Za choreografií bojových scén v Bratrstvu vlků stojí hongkongský veterán Philip Kwok, svého času hvězda u Shaw Brothers, v současné době úspěšný akční choreograf. (MaedhRos)
  • Skalp bestie bývá připisován Jeanu Chastelovi, stejně tak mu ale bývá připisováno, že bestii vytrénoval a na útocích se podílel. (kwaicheng)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama