Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs se v novém pouzdře kvůli práci vrací na Harlanův svět. Zjistí, že planetou zmítá válka a jeho dávno ztracená láska se ukrývá ve stínech. (Netflix)

Recenze (80)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak mi první série dělala radost, druhá postrádá téměř všechny její silné elementy - přesným obsazením počínaje a zajímavými kulisami konče. Zbylo jen jakési echo původní podívané a roztomilý Poe, který jediný opravdu k divákům promlouvá a umí zasáhnout. Zbytek je vzdálený, paradoxně dáno výchozím konceptem. Kinnaman měl zůstat. 40% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani prvá sezóna nebola žiadna extratrieda, ale aspoň mala Kinnamana, Purefoya, detektívnu zápletku a vyzerala celkom výpravne. Toto je šialene nezvládnutý scenáristický guláš, v ktorom som sa nedokázal zorientovať, kto je kto, o čo tam vlastne ide, kde začína a končí virtuálna realita, kto je nové telo ktorej postavy z 1. sezóny... a vôbec, prečo by som na to mal pozerať. Jediná ako-tak sympatická postava je Poe, ostatní sú iba biomasa hovoriaca veci, ktoré nedávajú v podstate žiadny zmysel. Navyše to má očividne nižší rozpočet, úplne všetko sa odohráva v takých tých lepenkových štúdiových kulisách postavených niekde v hangári, akčné scény sú zredukované na bitky v opustených skladoch a tmavých chodbách ako v tých najslabších komiksových seriáloch. Celé zle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování seriálu se nese v duchu herce Anthony Mackieho, který zde hraje Takeshi Kovacse a musím říct, že mu nějak nemůžu přijít na chuť. Asi mi od něj chybí víc emocí, protože Netflix mi nabídl už dva kousky v jeho provedení a ni v jednom mě nepřesvědčil. Také tu ve druhé sérii postrádám nějaký přímější nápad, jako byla v první sérii detektivní linka. Je tady trošku scénáristický bordel a i když finálně tuto sérii zkrátili o dva díly, což udělali určitě dobře, měl jsem ke konci docela problém se v námětu vyznat. Jsem zvědavý, jestli dorazí i třetí série... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série skvělého Sci-Fi cyber punku Altered Carbon představuje kvalitativní pád dolů, ale pořád fajn zábava. Seriál má mínus v tom, že ač přišel z geniálním nápadem, tak ve výsledku seriálu i škodí, protože možnost měnit pouzdra ( lidská těla) znamená, že v každé sérii uvidíme jiného hlavního hrdinu a to né vždy funguje. Joel Kinnaman byl totiž prvotřídní a nahradit jej je takřka nemožné, ikdyž Anthony Mackie mi ve výsledku nevadil tolik, jak jsem čekal. Očividne se ubralo i na rozpočtu a Rkovém ratingu, nahota a sex zmizela úplně, to mě naštvalo a velmi se šetřilo i s Gore, což prostě nepotěší. Dokonce ani ten blade runnerovský svět zde není tak hezky vybarven jak minule, co však zůstalo je povedená akce, především souboje jsou opět parádní a hezky kontaktní a zaujal mě i nový záporák, který má něco do sebe. První série je u mě za 10, tahle dostává o 3 body méně a ikdyž je to ve všech ohledech slabší, tak všech 8 dílů jsem se náramně bavil a kdykoliv se do onoho světa rád podívám. Jestli bude 3. série, tak doufám, že se ponaučí z chyb a vrátí se do zajetých kolejí.Příběh***, Akce****, Humor**, Násilí***, Zábavnost****,Hudba****, Vizuál****. 7/10.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// What the fuck was that? Nevím, jestli jim Netflix přiškrtil rozpočet, nebo to bylo prostě jenom ztrátou pár výrazných režisérů jako Miguel Sapochnik, ale tohle byl teda enormní kvalitativní sešup. Bohaté cyberpunkové kulisy jsou pryč, zajímavé vedlejší postavy jakbysmet, protagonista už vůbec není cool, a záporáci a vůbec celá zápletka je tak špatná, že jsem měl dojem, jako bych sledoval nějaký šmejd od SyFy. Nene, klidně si ušetřete čas a pokud se vám líbila první řada, raději tu druhou vynechte. To už jsem spíš zvědavý na ten chystaný animák... 4/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý odvar první série. Překombinovaný příběh a méně charismatické pouzdro ještě kazí očividné šetření na výpravě. Lepenkové kulisy a laciné triky Harlanova světa jsou ve srovnání s Blade Runnerovskou Zemí směšné. Ubylo nahoty a bohužel i Dichen Lachman. Akce chaotická a nepřehledná. Jediná slušná a pochopitelná postava je Poe. Koukat se na to dá, ale spíš jde o promarněnou šanci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada Altered Carbon pro mě byla totální pecka a hrozně jsem se těšil na další. Až do té míry, že jsem několik dlouhých měsíců pouze vyhlížel její potvrzení, ač jsem věděl, že se bude muset obejít bez Joela Kinnamana, ale říkal jsem si, že to nebude taková hrůza. A krom čtenářů knihy, jež seriál zklamal, jsem v tom rozhodně nebyl sám. Nicméně pak přišly trailery a datum vydání a mé nadšení bylo pryč, vůbec jsem tu euforii jako tenkrát necítil, což se po prvním díle, kdy jsem si dal týden pauzu, pouze prohloubilo. Ukázalo se, že můj oblíbený Kovacs s agentkou Ortegou byly mnohem důležitějšími podpěrníky mé zábavy, bez nichž to prostě nešlo. Proti Anthonymu Mackiemu nemůžu říct vůbec nic a celý seriál si poctivě prožil a zahrál, včetně vypjatých emocí v posledním díle (díkybohu zkrácení na 8), nicméně pro mě to prostě není hvězda, jeho charisma není dostatečné a je jen jedním z mnoha stoupenců Marvelu, mimo nějž nikoho moc nezajímá (viz nudný Netflix film IO) a bohužel jsem se od toho nedokázal oprostit, ačkoliv mi ani druhá řada nepřišla o moc levnější, méně výpravnější nebo výplňkovější. Stejně je to pro mě obří zklamání a neumím si představit, co by mé dojmy zlepšilo v doslova hypotetické řadě třetí (tedy vlastně vím, nahoře jsem to popsal, ale nevidím to příliš reálně). Vlastně cítím podobné rozčarování jako po vyhození Spaceyho během již natáčené poslední řady House of Cards, ačkoliv v preprodukci Altered Carbon bylo vše jasné dané. Ale hořké pocity zůstávají. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově o poznání horší než jednotka. Zejména díky scénáři a hlavnímu hrdinovy. V podstatě až poslední dva díly byli "nakopávací" a donutili mě se těšit na třetí sezónu. A přestože byla teto série slabší poodhalila celkové nastavení A.C. vesmíru a to jednoznačně kvituji. Takže nakonec mírně nadhodnocuji a pálím 4 bomby. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série postrádá úplně všechno, co měla první. Ale úplně nejvíc Kinnamana. Mackie není špatný, ale s tragickým scénářem se nedá nic moc dělat. Ovšem nejvíc mě sere nesympatická neherečka Renée Elise Goldsberry, je fakt děsná. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela mně tady zaráží hodnocení, ale také bych si na už mohl konečně zvyknout, spousta věcí je zde podhodnoceno a nespočet kvalitních filmů a seriálů, je v modré barvě a zatímco v červené barvě, sou záležitosti kterou jdou mimo veškeré chápání. A co se mi na první sérii nelíbilo, to tady bylo relativně napraveno a nebo je v tomhle ohledu vidět aspoň nějaký posun a to k lepšímu. Co se týče města, je fajn vidět ty různé sociální vrstvy a i špínu, co je v ulicích, takhle to je ve všech, mohli tedy ukázat víc, ale dobrý, je to podstatně lepší než v první sérii. Ale konečně, sou tady fajn hračky, přístroje, satelity od starých bohů a jiné fajn věci, co do cyberpunkového světa patří, v tomhle ohledu si tvůrci dali záležet a já sem za to rád. Tak a teď k postavám a jejich příběhům, asi začnu od té, která měla tady tu nejslabší linku a to je ona lovkyně odměn. V první sérii, byl Vernona rozhodně lepší parťák a i to s jeho rodinou mělo lepší vyústění, tady to na mně působilo, že k tomu přišla úplně náhodně. Co se týče Poea, jeho linka je smutná a líbala se mi jeho oddanost kterou měl ke Kovačovi a líbilo se mi jak to celé s ním dopadlo. A teď k té hlavnímu, ke Kovačovi jeho příběh a všechno kolo toho, bylo super, mělo to napětí, super konec a celé to bylo záživnější. Příběh je sice jedna velká honička a schovávání se před nepřáteli, ale je to napínavé a má to pořádný grády, už od začátku, navíc poslední tři epizody, sou tedy něco, nešetří se zvraty, akcí a napětím. A ještě jedna věc stojí za pochvalu, to že tvůrci popustili uzdu fantazie a dali sem zajímavého úhlavní nepřítele, který předčí kde jaké lidské protivníky. Takže má to sice sem tam nějaké věci, které občas harpují, ale jako celek je to výborné a snad bude třetí série, začíná mně to totiž bavit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že si postupně na změnu obsazení zvyknu, ale jak příběh postupoval, došlo mi, že se nepodařilo najít za Joela Kinnamana ani za Jamese Purefoye odpovídající náhradu a že to má na celou druhou řadu velmi negativní vliv. Nezaujaly mě vlastně ani vedlejší postavy, dokonce i Poe ztratil své kouzlo z první sezóny a příběh mě taky neoslovil. Celá druhá série na mě navíc působila poněkud laciným dojmem, nedisponovala prakticky žádnou atmosférou a já jsem se často nudil. Velké zklamání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pojítkem mezi první a druhou sérií je snad jen Poe, což je asi jediný aspekt, na který se dá spolehnout. Jinak šlo všechno do kopru. Největším mínusem je zápletka. Ono to třeba na papíře dávalo smysl, ale na obrazovce to celé působí jako neskutečný galimatyáš, který není snadné úplně rozkódovat. Já se o to snažil do čtvrtého dílu, ale pak jsem to vzdal s tím, že na konci snad přijde nějaké vysvětlení. Dalším negativem jsou herci. Ono ani tak nejde o to, že by byl casting špatný, ale ve srovnání s Kinnamanem a Purefoyem jsou Mackie a spol. obyčejná béčka. Jinak nevím, jestli je to v důsledku společenského tlaku, ale obsazení hlavních postav poněkud ztmavlo a přibyla černá lesba, což by sice nevadilo, pokud by se jednalo o povedenou záležitost, ale tady má prostě člověk čas si takových hovadin všímat. No nakonec tu je vizuál, který místy připomíná laciné kanadské sci-fi. Velké zklamání. 30% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla hodně dobrá. Tato druhá je bohužel kvalitativní sestup. Harlanův svět není moc atraktivním prostředím. Vytratil se blade-runnerovský nebo sci-fi noirový feeling a je to prostě nuda. Bohužel díl od dílu větší. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám sešup, nadějně rozjetého projektu. Kde začít? Tak třeba světem. Vše je minimálně o level niž. Kde je ten svět, který jsem viděl v první sérii? Teď se díváte na odporné kulisy a špinavé ulice. Další věc je naprosto nepovedený casting. Do příchodu původního Takeshiho mě nezajímala a nebavila ani jedna z postav. Sympatickou Ortegovou nahradila nesympatická lovkyně odměn. Poe se polovinu času lituje a zamilovává se do dalšího stroje. A Mackie jako hlavní postava? Šílený provar. Stejný xicht od první do poslední minuty. Děj je místy fajn, ale předfinále mě vše co nabídla první série pokazilo. Poslední díl zachránil třetí hvězdu. Alespoň ten si určitým způsobem zasloužil nějaké měřítko. 60 procent. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mackie je sice sympaťák, ale Takeshiho Kovacse jsem mu prostě nevěřil. A s novým pouzdrem jakoby se změnila i celá jeho osobnost, takže hlavní tahoun předchozí série je tu najednou ten nejslabší článek. Naštěstí ostatní postavy baví, protože Poe má ještě větší charisma než předtím, záporákům díky jejich motivům člověk chvílema i fandí a slečna Naleziště je prostě zlatíčko. Dolů to tak kromě Mackieho táhne ještě ne úplně dokonalá zápletka, respektive jedna její půlka, naopak politická story kolem Harlanový mě bavila a klidně bych jí dal víc prostoru, stejně jako celýmu tomu světu, kterej do velký míry musel ustoupit Takeshimu fňukání (kdy nemá) a řvaní (na koho nemá). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

těšil jsem se hodně a zklamaný nejsem,ale oproti výborné první řadě je ta druhá krokem zpátky.Mackie je sice ok,ale charisma Kinnamana prostě nemá.Největším mínusem je každopádně absence určitě syrovosti,drajvu a tajemnosti,které zdobily první řadu.Tady se sice pohybujeme ve stejném světě,ale je to najednou celé takové uhlazené a velmi často tomu chybí energie,která by diváka vtáhla a nutila ho zhltnout celou sérii na posezení...70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je rozhodně horší, než první, prakticky téměř ve všem. Zaprvé: Anthony Mackie je sice fajn, ale Kinnamanovi nesahá ani po paty. I zbytek obsazení je tak nějak horší a mnohem hůře zapamatovatelný, ale průšvih to rozhodně není, jen prostě byla vysoko nastavená laťka. Potom vizuál, jak světa, tak celého seriálu, už to prostě není tak úchvatné. A nakonec příběh. Čert aby se v něm vyznal, ani já jsem až do konce moc nechápal, co se tam vlastně děje, začalo to do sebe zapadat až ve druhé polovině a taky je to věc, kterou nakonec musím opravdu pochválit, i když zajímavá detektivní zápletka z první řady je mnohem lepší a to, co se odehrává tady je fakt šíleně překombinované. Jediný, kdo zůstal stejný a spolehlivý, je Poe, který má dokonce víc prostoru. Méně dílů je taky plus. Bavil jsem se, o žádný průšvih oproti první řadě se rozhodně nejedná, nemám problém nechat čtyři, ale k seriálu se už vracet nebudu, a kdyby třetí řada už nebyla, vůbec by mi to nevadilo. 70%. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

První řada Altered Carbon měla zarputilého, ale i emocionální Joela Kinnamana, několik výborných akčních scén a zajímavou detektivní zápletku s vraždou, jejíž řešení si objednala sama oživená oběť. Druhá řada nemá nic z toho. Místo toho se tady nad základní koncept zálohování vědomí vrší umělé inteligence, virtuální reality, implantáty, technologie starších ras, navíc se tu šachuje se starými postavami v nových tělech a někdy i s novými jmény… Zorientovat se v tom dá, ale ono je to vlastně jedno. Na to, že se tady Carbon snaží pracovat s tak osobními tématy jako navazování na starou lásku nebo vývoj názorů versus zrazení ideálů, je ve výsledku až překvapivě studený, odtažitý. Anthony Mackie v hlavní roli se bohužel celou dobu tváří stejně, takže ty emoce opravdu moc neprodá. Těžko říct, nakolik je to v režijním vedení a nakolik v herci nebo jestli to byla snaha o stoické drsňáctví. Kinnaman každopádně byl ve stejné roli mnohem lepší. Zbytek obsazení na tom není o moc lépe než Mackie, jedinou světlou výjimkou je Chris Conner a jeho Poe. U něj emoce fungují a jeho dějová linka je asi to nejlepší to na druhé řadě. Celý ten guláš sci-fi konceptů se ani nepřeklápí v zábavné béčko. Na to se nejen bere příliš vážně, ale navíc ubírá na nekompromisnosti, nenabízí nijak zvlášť skvělé akční scény a je zjevně levnější, natočený v pár kulisách. První řada Altered Carbon je naštěstí v podstatě uzavřená, takže ji pořád můžu doporučit, ale pokračovat již netřeba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komplikovaných politických vazalstvích, společenském rozložení a historických událostech (Harlanova) světa – ze kterého navíc nic moc neuvidíme – aby se čert vyznal, jakmile si však tohle sedlo a vyjasnilo, nabrala série slušný spád. Mnohoznačná budoucnost zakořeněná v krvavé minulosti, v níž se nejasně pohybují dlouhými, několikanásobnými životy provázané a otřískané charaktery, holt vyžaduje zbystřenou pozornost. Za mě ještě dobrý, ale k bezmocnému scénáristickému plácání odnikud nikam chybělo málo. ()

Reklama

Reklama