Reklama

Reklama

Půjčovna masa - Série 1

(série)
USA, 2018, 9 h (Minutáž: 46–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Fraser Aitcheson, Alyson Bath, Daniel Bernhardt, Will Yun Lee, Michelle Lee, Hannah Rose May, Chris McNally, Bruce Blain, Antonio Marziale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V době, kdy jsou těla pouze skořápkou pro duši, je oživený rebel, který musí vyřešit zapeklitou vraždu. V sázce je hodně. (Netflix)

Recenze (53)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Mám na to asi podobný názor jako všichni ostatní. Čekal jsem to o něco lepší. V prvních dílech je v tom moc informací, které jsou zbytečné a vy tak nějak nevíte, čeho se chytit. Každopádně stojí za to si počkat aspoň do čtvrtého dílu, který najednou posunul seriál o několik pater výš. Od té doby to bude aspoň parádní akčňárna. Příběh taky není špatný, ke konci zvratově moc pěkný. Ale přece jenom to má mouchy. Spíš bych si počkal na druhou sérii, jestli bude povedenější. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, propracované postavy a skvěle nastavený futuristický svět opět doplácejí na rozbředlost zápletky, která zbytečně přešlapuje na místě (jak už je u většiny velkoprodukcí Netflixu zvykem). I tak se ale jedná o povedenou sci-fi žánrovku pro fanoušky cyberpunku s obdivuhodnými production values. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak, se to všechno semlelo a já skončil u tohle seriálu, a měl sem od toho opravdu, velké očekávání. A je velká škoda, že to neni zase taková bomba, jak se to tváří, nejvíc mi vadí, že první epizoda se tváří dost špinavě, tak jak se od cyberpunkové sci-fi očekává že ? Ale jak epizody jdou, tak to ve městě neni zase tak zlý, jako jo někteří lidé sou nakaženi virem, ale společnost jako celek, dobře funguje a nějaká dystopická, či utopická budoucnost se zde nekoná. Sou zde vrstvy lidí, jak se sluší a patří, chudí, ti uprostřed a pak ti co žijí v nebi, ale neni tady špinavá budoucnost a o nějakém konfliktu se ani nedá mluvit, až na pár lidí, co mávají transparenty. Atmosféra je taková přelétavá a moc to na mně nepůsobilo, navíc hlavní hrdina byť vede super vnitřní monology, tak v sedmi epizodách a ve dvou tělech ojede, snad všechny ženské postavy, které v seriálu figurují. Já chápu, že i budoucnosti se budeš šukat ostošest, ale špinavou cyberpunkovou budoucnost tím fakt nevytvoříte. Na druhou stranu, poslední tři epizody, sou fakt hodně dobré, a sex, jak si ustupuje do pozadí, za což sem velice rád, jelikož hlavní záporák, je opravdu něco. Navíc, ve finálních epizodách, začne běhat malý Asijský mužíček, který si o sobě myslí že je Hulk, takže o legraci je postaráno. Akce je spíš víceméně o chvatech a úderech, takže málo kung-fu ve sci-fi, to nevěští nikdy nic dobrého. Ale abych nekončil negativně, který seriál, si dovolí v jedné epizodě pustit BABYMETAL ha ? Jen tenhle seriál a to se fakt cení. https://www.youtube.com/watch?v=1ce456Nnkt8 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarený kyberpunkový seriál, čo znamená hutná atmosféra, fajn lokácie, vhodne vybratí herci a komplikovaný príbeh spojený s technológiami budúcnosti. Bohužiaľ je cítiť, že materiál by si bohato vystačil s vyše dvojhodinovým filmom. Rozprávanie v takomto časovom rámci pôsobí upotene a odhalenia nie sú tak prekvapivé a postáv tak veľa, aby som mal chuť si dať niekedy repete, ako to rád robím pri britských či škandinávskych krimi sériách. Vizuál je síce slušný, ale časom už neponúka nič nové, avšak vyšetrovanie sa naplno rozbehne až v druhej polovici, takže aj tak už na eye candy nezostáva veľa priestoru. Ústredná myšlienka o morálnom úpadku duše behom umelo naťahovaného života je na tak veľkú stopáž trochu nedostatočne rozvinutá a málo zdôraznená. Dilema v hodnotení, avšak na druhú sériu už chuť nemám (zatiaľ), takže tých čistých 70% je za 3/5. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výživná, nekompromisní vysokorozpočtová sci-fi si nebere servítky a neohlíží se na přístupnost, zároveň ale ani na diváka. Zorientování se v předloženém bladerunnerovském světě totiž trvá skoro tak dlouho, jako setřídění komplexního, značné množství vláken (a postav v měnitelných pouzdrech) provazujícího cyberpunkového případu – tedy 10 napínavých, profi natočených, vizuálně vypentlených, podněty zahlcených a myšlenkově překombinovaných epizod. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama