Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 3
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 449)

tahit 

všechny recenze uživatele

Bond interesantně stárne, to ovšem neznamená, že by neměl tah na branku. Neboť akce nabité spádným dějem jsou explozivní podívanou. Žel nové neznamená vždy lepší. Vnějšně nadupané, černý humor nechybí, ale nemohu se vyhnout pocitu, že vnitřně už ne tak působivý. S ubíhajícími minutami se mi v hlavě začala honit myšlenka, že už mě to vlastně až tak moc nebaví. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mendes to ve Spectre zkouší úplně jinak. Bondovské trademarky a vzorce tu vypadají spíš jako "to do list", kde si režisér jen odškrtává jednotlivé položky a dále ho "nezajímají". Můžeme se například jen domnívat, jak spolu jednotlivé lokace souvisí, jaká je mezi nimi kauzální návaznost v rámci vyprávění, aniž bychom si mysleli, že jich je tam tolik jen, protože je to prostě bondovka, ke které to patří. Ony jsou craigovské bondovky sice docela specifické v tom, že na sebe navazují a souvisí spolu, takže se tvůrci mohou zaměřit na vývoj hlavní postavy a další věci. Nejrůznějších obměn a ozvláštnění je ve Spectre ale už přeci jenom moc. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je opravdu velmi lehké Spectre odstřelit. Oproti Skyfall je film méně důsledný ve vývoji děje (nejedna situace je divácky atraktivně pojatá, ale při bližším pohledu vlastně nedává moc smysl), razantně uhýbá od nastaveného konceptu předchozích dílů, mění důležitou událost série (na to jsou fanoušci vždy extrémně citliví) a jde zcela bez debat o příliš dlouhý film na to, že se v něm vlastně řeší poměrně triviální zápletka. Jenže jsou tu detaily, které rezonují a díky nimž si uvědomíte, že i v té rozpolcenosti Spectre nabízí víc, než průměrný akčňák. Jako když Bond pobaveně opilý mluví s myší, nebo stojí na mostě a váhá, jakým směrem se vydat. Není to nejlepší bondovka s Craigem, ale v určitých momentech mi přišla nejlidštější (i díky velmi dobré hudbě Thomase Newmana, který se tentokrát nespokojil s pouhou tupou akční výplní). A vůbec bych se nezlobil, kdyby šlo o poslední díl s Craigem, protože mu dokázal Mendes dopřát (pokud lze něčeho takového vůbec v nekonečné akční sérii dosáhnout) důstojné finále. A byla by škoda ho uměle natahovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA ORGANIZACE SE JMENUJE SPEKTRE…“ /// Craig pokračuje v nastoleným trendu agenta z masa a kostí, obdarovanýho neuvěřitelnou klikou a slabostí pro hezký ženský, co rány nejen rozdává, ale i poměrně dost schytává. Mrzí mě, že končí tímhle rozporuplným filmem. SPECTRE je OSOBNÍ a proto je to víc drama, než thriller, což by se dalo přežvejknout, kdyby tady bylo víc akce (ještě víc!). Mendez je v dramatech jako „doma“. Zřejmě proto je dramatickej Waltzův záporák. To může potěšit mě, ale nedramatickej divák se v některých pasážích prošťourá z nudy nosní dírou až někam k uchu. SPEKTRE pro mě není zklamáním, ale zkrátil bych ho. Když ale voni toho potřebujou tolik říct! Vidím, jak se snažej - nudný informace získavaj během fajnový honičky či sexu, ale bohužel je ta honička (i sex) na tenhle příběh strašně krátká. Vyřeším to šalamounky - ten film si 3* nezaslouží, ale čert ví, jestli jsme se neviděli naposledy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju příběhy, ve kterejch má brácha príma bráchu. 2.) Furt říkám, že Bond má bejt hlavně drama! /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Spectre je bondovka, ktorá sa tvári ako prepojovací diel predchádzajúcich dielov s Craigom, ale v skutočnosti nepamätá už ani na udalosti zo Skyfallu. Tam bolo naznačené, že 007 už starne, mieri so zbraňou horšie, a v súbojoch päsť na päsť volí rozum nad fyzickou silou. V Spectre je ale zrazu všetko po staru, Craig ako keby omladol a odstreluje s MP5-kou zloduchov na jeden výstrel na dialku 300 metrov, a mláti sa so svalomozgami od začiatku do konca. Aby nevzniklo nedorozumenie: Veľmi dobre sa na to pozeralo, ale film, ktorý chce vsugerovať, že to všetko spolu súviselo, byl mal dbať na celkový vývoj Craigovho pôsobenia v programe 00, a nie len na vyvesenie fotiek predošlých záporných postáv vedľa seba. Ako choreografie bitiek, tak aj auto naháňačky sú skvelé, nový Aston a Omegy sú epické, ale scenáristicky je to len pošrubovaná beznádej, ktorá chcela vytvoriť niečo nadrozmerné... Keby sa to uberalo skôr cestou Skyfall v znamení minimalistickosti a presnosti (dokonca by som riskol povedať v duchu realistickosti), tak by som bol spokojnejší, pretože dielom ako Casino Royal alebo Skyfall, Spectre týmto uhladeným spôsobom nesiaha ani po kotník. Dnes sa kinematografia uberá skôr smerom k naturalismu, a mňa to neskutočne baví. Už minuloročné predávanie Oscarov naznačilo, že je to tá správna cesta, a tento rok sa to len potvrdí. A to je dôvod, prečo Mendesov nový Bond nemá šancu zabodovať. Samozrejme lepší priemer. Ale s tým záporákom to scenárista jednoducho nemohol myslieť vážne, chudák Waltz nemal čo hrať... :( 70% ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • Zprvu nebylo jasné, zda si Bonda opět zahraje Daniel Craig. Až později se herec rozhodl, že si roli zopakuje. Současně se také objevily zvěsti, že by hlavní roli mohl poprvé ztvárnit herec černé pleti. Nejčastěji bylo v této souvislosti skloňováno jméno Idrise Elby. (vyfuk)
  • Auto, ve kterém Hinx (Dave Bautista) pronásleduje v Římě Jamese Bonda (Daniel Craig), je Jaguar C-X75. Prototyp byl představen poprvé v roce 2010 na autosalonu v Paříži. Bond jezdí vozem Aston Martin DB10, který byl zhotoven pouze pro tento film. (Wentyl)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama