Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (859)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pro Kristovy rány, to jako vážně, pane Pfister? Jedno Stalo se nám nestačilo? Bitva o nejhorší film roku začíná a Transcendence rozhodně patří mezi favority na "vítěze". Takhle idiotská sci-fi s tak vážnou tváří tu už dlouho nebyla, a to na nás Hollywood v posledních letech zkoušel ledacos. Jak tedy vypadá to nejzlejší vysokorozpočtové dno? Inu, banda absolutně nezajímavých postav se dvě hodiny cachtá v totálně nesmyslném pokusu o jímavě hluboký, tragicky romantický a drtivě osudový snímek, jehož scénář musel někdo vypáčit z třicet let zamčeného šuplíku. Bohužel ale nenašel poklad, nýbrž spálení hodný štos pisatelské impotence, kterou snad museli rozpoznat i v cateringu. Znáte ten pocit, že byste sebelepší hollywoodský scénář rozstřelili třemi dobře mířenými otázkami? U Transcendence vymyslíte tři nové každých pět minut, což je prakticky to jediné, co drží vaši pozornost. Jinak jen valíte bulvy, co všechno Pfister a jeho parta prodávají s kamennou tváří, a zoufale přemítáte nad tím, jestli se Christopher Nolan někdy obtěžoval zeptat, čemu to vlastně propůjčil "výkonně producentskou" záštitu. Dal bych půl království za videozáznam jeho výrazu, až bude na Transcendence koukat. A ano... určitě by to byla zajímavější podívaná než prvotřídně stupidní debut jeho dvorního kameramana. (3/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh by snesl menší úpravy, závěrečná bitva vypadá docela i směšně. Lidský odboj proti megalomanskému počítači čítá zhruba jedno dělo. Takovou ofenzívu v ulicích městečka, které navíc ani léta nezajímá FBI, bych se zřejmě nedočkal ani ve filmu Uwe Bolla. Johnny Depp je v mých očích dávno odpískaným hercem. Tady nemá vlastně ani co nabídnout. Transcendence jasně ukazuje, že filmová režie talent jednoznačně vyžaduje. Hlavně prvních 40 minut jsem zděšeně koukal, jestli tohle nemá být náhodou nějaký špatný vtip. Nebudu psát, že by se jednalo o zklamání, film dodává dostatečný počet podnětů aby se na něj jen tak zapomnělo. Spíše jeho problém tkví jen v tom že je mizerně natočen a vyprávěn. Wallymu kdo svěřil takový balík do klína aby si vyzkoušel režisérskou židli v poměrně drahém filmu, ten člověk musel být trošku šílený. 40% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lákavému obsadeniu som neodolal, hoci mi to trvalo. Hoci som nečakal žiadne mega umelecké dielo a dostal som iba pozerateľné sci-fi, nemôžem tvorcom uprieť snahu. Film možno podáva informácie zbytočne komplikovane, pretože vo svojej jednoduchosti ide len o ďalšiu variantu na príbeh o tom, ako sa ľuďom môžu vymknúť stroje spod kontroly. Zahrávanie si s postavou J. Deppa bolo dobrým ťahom , divák netuší či stojí na strane dobra či zla, ale inak ma film veľmi neprekvapil. Priemerné spracovanie s kvalitným hereckým obsadením, to tu mávame dosť často a začínam si na to zvykať. Deppova filmová partnerka R. Hall mi často pripomínala Scarlett Johansson. 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, kdyby se Nolan zhulil, opil a natočil v takto veselé náladě filozofickou scifi se spoustou nezodpovězených otázek týkající se záchrany Země. Nepochopitelné, jako na takovýhle scénáristický paskvil mohlo kývnout tolik zvučných jmen a relativně solidních herců, protože horší práci scénáristy ve vysokorozpočťáku za poslední dobu nepamatuju. Nefunguje nic. Ani emoce, ani logika děje, chemie postav. Neskutečně špatně natočený propadák. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Her naruby. Film má perfekcionisticky vyrovnané tempo – bohužel to však znamená pravidelné střídání nudných a mírně nudných scén. Vůbec se nedaří napojit na žádnou z postav, a mozek tak při sledování vysílá spíše slabé impulsy. Chybí jakákoli výraznější scéna, zásadní myšlenka, šokující zvrat. Řada atraktivních témat je jen naznačena (kolektivní vědomí, kyberzločin, netělesná láska). Režiséra tak zrazuje scénář debutanta a filmu nepomůže ani pár charismatických herců (Bettany, Murphy) nebo sem tam působivý záběr na přírodu./// Triky jsou dosti věrohodné (nanotechnologie), ale v 21. století to už v kině nikoho nedojímá./// Skupina, jejíž členové nabíjeli minomet z barevného batůžku na zádech, v oblečení horším než můj army kostým a téměř s nulovým vybavením a organizovaností, měla být jako špička FBI zachraňující lidstvo? Už jsem jen čekala, kdy místo termovize vytáhnou dalekohled z Lidlu a igelitku z Alberta místo pláštěnky. *Spoiler* Po několika výstředních partech dostal Depp konečně civilní roli, geniálního vědce Willa, o kterém se však po dvou utahaných hodinách dozvíme, že je to vlastně jen obyčejný grýnpísák... [Kino] ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama