Reklama

Reklama

Památkáři

  • USA The Monuments Men (více)
Trailer 1

Památkáři nejsou žádní nudní patroni, ale unikátní vojenská jednotka, která nasazovala vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvala skvosty, které za trvání Druhé světové války nakradli. Hvězdnou sestavu uměleckých záchranářů vede George Clooney ve výjimečné čtyřkombinaci producent – režisér – scenárista – herec, kterého doplňují třeba Matt Damon, Bill Murray, John Goodman nebo Cate Blanchett. Film se odehrává v době, kdy už bylo víceméně jasné, že hitlerovské Německo bude poraženo a pomalu se začínaly napravovat válečné škody. Milovníky umění trápil především nejasný osud tisíců uměleckých děl, které nacisté pro Hitlera a další pohlaváry nakradli a ukryli neznámo kde. Z jejich popudu tak vznikl tým, který postupoval v patách spojeneckých vojsk a hledal stopy po těchto vzácných artefaktech. Vypadalo to jako nesplnitelný úkol: Umělecké poklady se nacházely za nepřátelskou linií a německá armáda byla připravená splnit Hitlerův rozkaz, podle nějž měla být všechna umělecká díla s pádem nacistické říše zničena. Jak mohlo těchto pár mužů doufat v úspěch? Vždyť svými původními profesemi - ředitelů muzeí, kurátorů a historiků umění, více rozuměli Michelangelovi než zacházení se zbraněmi. Pod palbou německé armády, v zaminovaných skrýších a vybombardovaných městech riskovali Památkáři své životy, aby ochránili ty největší poklady lidstva. (CinemArt)

(více)

Recenze (631)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kluci jezdí po Německu, sem tam se něco stane, až přijdou na doly. Takhle nedramatický válečný film jsem nečekal. Více film připomínal dokumenty. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se řadí určitě mezi ty, které zaujmou svým námětem k danému tématu. Bohužel zpracování a hlavně v jakém je podáván, už je poněkud horší. Bylo by to na čtyři hvězdy, leč něco (jako šťávička) tomu schází. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak už tady mnozí psali,film má celkem funkční příběh,skvělý obsazení,ale jak už je u Clooneyho zvykem,je to strašná nuda,komorní,uťáplý,bez špetky napětí.Škoda.50%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Záměr film určitě má a jsem ráda, že se George pustil do režírování tohoto filmu, protože je potřeba vědět, že dílo bylo někým zachráněno. Ale ve filmu se perou dva hlavní žánry - komedie a válečný a možná si ani George nebyl jistý, co z toho filmu chce udělat a to je pro film velké mínus. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Z války tam toho moc nebylo, ale film jako takový špatný nebyl. Ne že by to byl kdovíjaký festival invence a skvělého scénáře, ale kdyby nic, tak je to hodně neobvyklý a zajímavý film podle skutečné události. Což bylo nakonec to hlavní, co mě bavilo, ta historická linie, která byla hodně poutavá. A obsazení bylo taky špičkové. 70% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Popravde jedny z nejslabsich tri hvezdicek, co jsem kdy potkal. Ne ze by se na film spatne koukalo, ale gejziry patosu a zcela nevyuzity herecky moznosti vsech zucastnenejch delaj z Pamatkaru sice peknou reklamu na Gent, ale zaroven asi nejvic promrhanou kinematografickou sanci tohohle roku. Clooney totalne zabil Billa Murrayho, Johna Goodmana i Dujardina s Bonevillem a dal prednost sladkobolnejm frazim pred poradnym scenarem, za ciz musi skoncit zakonite v pekle! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Zdejší špatné hodnocení nevěstilo nic dobrého, i když jsem tomu dost věřil, a ono to opravdu spíš zklamalo :(. Herecky zmáknuté na jedničku, dokonce super natočené, jde vidět, že se na tom nešetřilo, ale ten příběh je strašně divně poskládaný. Jakoby z toho nejprve smýšleli seriál. Je tam třeba deset vtipných momentů, z kterých je 9 v traileru, ty jsou nataženy na 2 hodiny a ještě je kazí dvě rádoby smutné scény. Na domácí pohodičku OK, ale do kina bych na to znovu nešel. Jestli jako s úctou k těm skutečným pánům tak velice slabá čtyřka. ... Souhlas s Enšpíglem. ... ČSFD projekce Atlas ()

carly 

všechny recenze uživatele

je to velmi americky film. a trochu mu to ubera na sarme. ten ale vo velkej miere prinasaju herci. hlavne Matt Damon, Bill Murray, Jean Dujardin and John Goodman. o Monuments Men som nic nevedela a minimalne z totho dovodu stalo za to ten film natocit a vidiet. pacilo sa mi, ako v nenapadnych no silnych momentoch ukazovali na krutost a nezmyselnost vojny. prijem ny zazitok, ale raz stacilo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

George Clooney je sympaťák, dobrý herec a solidní režisér, ale bez dobrého scénáře to prostě nejde. Resp. takto...je pár režisérů, kteří udělají zajímavý film i z návodu na obsluhu dentální nitě, ale to je jiná liga. I kdybych se oprostil od těch plků o bohulibém a nezjištném poslání Památkářů, celý film se vlastně nic zásadního nedělo, takže jsem si nemohl najít cestu k žádné z postav a kapánek(hodně) jsem se nudil. Dějová linka Matt a Cate byla nehorázně nevyužitá, takže zatímco staří pardálové vytěžili z minima prostoru co se dalo, pohled na ty dva byl skoro iritující. Památkáři na mě působili jako hraný dokumentární film, který poskytuje spoustu autentických záběrů, ale poměrně málo informací, které by mě něčím překvapily, nebo obohatily. Že památky kradli Rusáci i Němci, ví většina lidí, takže navíc máme jen info, kde vše schovali. Kdyby tam nebylo aspoň těch několik emotivních momentů, šupnul bych tam z úcty k Georgovi max dvě hvězdy a nazdar. Pro mě je to dobře natočený, ale nudný film, na který si za pár měsíců nejspíš nevzpomenu, přestože jsem velký milovník umění. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Skvely namet, vynikajuje obsadenie a dnes uz skuseny a overeny reziser v osobe Georgea Clooneyho. Napriek tomu su Pamiatkari len priemernym filmom, ktory velmi skoro zapadne prachom zabudnutia. Kde sa teda stala chyba? Necital som predlohu, avsak aj z nicim vynimocnej knihy sa da spravit vyborny film. Problem preto zrejme nastal niekde na ceste pri adaptovani predlohy a samozrejme nasledne pri celkovom spracovani filmu. Clooney nevie, ci film ma byt odlahcenou vojnovou komediou alebo serioznou dramou so sirsim posolstvom. Snazi sa balancovat niekde na hrane, no vysledok nefunguje, obe strany sice ponukaju par vydarenych scen, tieto sa vsak v ramci celku uplne stracaju. Je to skoda, pretoze potencial tu bol po kazdej strane... ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Na filmu je dobrá maximálně dvojice Murray a Balaban, popřípadě ještě Damonova francouzština. Nezpochybňuji tu historický význam, ani odvahu mužů, kteří se rozhodli chránit symboly naší kultury, ale musím poukázat na to, že film byl prostě nebetyčná nuda. Jednak nulová gradace charakterů ba i jejich nijaké vykreslení, jednak nulové napětí a špatná stavba příběhu, a jednak samotná myšlenka filmu prostě předána nebyla. Těch pár dialogů a monologů, které se o to měly postarat byly prostě slabé, nudné, a vypadalo to, že ani ty postavy jim nevěří. Film mdlý a uhlazený jako Clooney v něm. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Za The Monuments men se skrývá silný příběh a rozhodně zajímavá látka, která si přímo říkala o filmové zpracování. Jenže Clooney nepotvrdil své režisérské kvality a více americky a bez emocí už to natočit asi nešlo. Film postrádá potřebnou lidskou hloubku a to že zemře několik hlavních postav ničemu nepomůže. Prostě to na mě působí uměle až lacině. Hodně přehnané jsou především Clooneyho voice-overy, které by měli zapůsobit a ne působit směšně. Takže celkově ne až tak povedené uchopení potenciálně příběhové trháku s hvězdným obsazením. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva na to, jak je osolené obsazení. Nikdo ze slavných navíc svým výkonem nevyčnívá, všichni hrají nudný průměr. Téma je sice neotřelé, ovšem ani to diváka nikterak neohromí a film netáhne vzhůru. Pár dobrých momentů se samozřejmě objeví, ale váhám mezi padesáti a šedesáti a přestože dám tu vyšší cifru, tak si nedokážu obhájit proč. 60 % Oblíbená část- vzkaz na vinylu puštěný v rozhlase ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Taková lehká veselohra na téma válka. Film je asi dalším stupněm k zlidštění války a jejímupřístupnění širokým vrstvám mladistvých, kteří se o ní učí ve škole jako o čemsi velmi vzdáleném. Procházka rozstřílenou Francií a Německem, ovšem bez nějakého většího zaujetí, s pocitem, že vlastně absolutně o nic nejde, a že je mi jako divákovi naprosto jedno, jestli nějaké umění zachrání nebo ne. Spousta patetických keců a povrchnosti kam se člověk podívá. Žádné ztotožnění s hrdiny ani sničím, co ve filmu je. Připomíná mi to silně telenovelu, se vší bezradností a bezpříběhovostí, která k takové seriálové epizodě patří. Nacpat spoustu hvězd do jednoho filmu zkrátka nestačí. Je vidět, že situace herců v Hollywoodu už taky není jednoduchá a aby si udrželi životní standard, musí už taky hrát v každé blbině...40% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Jediné klady jsou úžasné herecké obsazení (Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray) a krásná doprovodná hudba. Ostatní nekomentovat ... ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Když George Clooney zrovna nelítá ve vesmíru se Sandrou, nebo nevaří kafe (https://www.youtube.com/watch?v=DfyeXrdZZ1o ), tak občas taky točí filmy. To je fajn. A ještě víc fajn je to, že jsem se dozvěděl, že natočil válečný film ,,Památkáři". A protože mám tenhle žánr rád, tak jsem i přes velkou kritiku vstupoval do filmu s očekáváním. Jenže tady musím s kritikou souhlasit. Neříkám, že Památkáři postrádají dobré herce. Všichni se snaží a odvádí dobrou práci (asi nejlepší práci z celého filmu). A ani hlavní zápletka nemusela být marná (záchranáři, co shání umění z nacistických spárů=to by nemuselo být špatný) . Mohl by z toho být i dobrý film. Jenomže to by tu nesměla být tak blbá kombinace komedie a dramatu. Nevadí mi, když u filmu brečím a směju se zároveň. Ale musím k tomu mít důvod. A tady jsou vtipné scény většinou trapné. A tak kombinace vtipného vojáka Clooneyho, tlustého Goodmana a starého, krátkozrakého Balabana působí spíš uboze. Ještě horší je když se film snaží být vážný. Nepodařilo se mi oblíbit žádného vojáka, komu bych držel palce a byl smutný přitom, když se mu něco stane. Ještě zmíním častou nudu při sledování. Celé dvě hodiny, tvoří povětšinou zbytečné kecy a sem tam se objeví nějaká zajímavější scéna (cca 3krát). Škoda. Takže ,,Památkáři" jsou film s nevyužitým potenciálem a tak je to nudná, ubohá slátanina, která nepobaví. 50% ()

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (více)

Reklama

Reklama