Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná hororová detektivka, první polovina má výbornou atmosféru a hlavní hrdina je parádně nesympatická svině. Slabina filmu je poněkud uspěchané "psychoteraupeutické" finále, které je občas nechtěně legrační. Velký problém je hlavně to, že nějaká peněz chtivá producentská mrcha nejspíš rychle přepsala cizí scénář, aby se to mohlo pojmenovat Hellraiser a vnutili tam na pár minut Pinheada (zřejmě, třebaže to skřípe a vůbec to nezapadá do barkerovské mytologie. Pokud se přes tohle přenesete, může se vám Inferno zamlouvat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nejvyzrálejší Hellraiser --Teprve zde je peklo opravdu děsivé a osobní,teprve zde cítím únavu,zoufalství ,strach,bolest ,,,po vizuální stránce je to hodně povedený snímek,jeho jednoduchost nám sice neukazuje detailně snímaná jatka ale ani nám nepředhazuje laciné triky ze kterých by zub času udělal trapnou záležitost pro pousmání(viz H1,H2.atd..),cenobiti jsou opravdu promakaní,jejich surová,latexová,sexy vizáž je nejlepší (z celé série)vůbec Nakonec bych neměl zapomenout poznamenat to nejdůležitější a tím je fakt,že Inferno není jen tupá vyvraždovačka ale nese i lehce filosofickou přemýšlející rovinu ,což je velké plus díky kterému je tohle dílko králem hellraiserů(se vší úctou k Barkerově jedničce) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zde se objevují zřejmě ti nejodpornější a nejstrašidelnější cenobité vůbec, má to ale neskutečně příšerného hlavního hrdinu. Což mimochodem jaksi začíná být zvykem Hellraiserů od dob trojky. Nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale radši bych tam viděla ženskou. Máte-li slabost pro Hellraiserovskou tématiku a nechcete vidět úpadek své milované látky, tenhle díl je ještě dobrá volba. Další si ale pro klid své duše raději odpusťte. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama