Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som väčšinou ten posledný, kto by vyhľadával a vyžíval sa vo filmoch, ktoré sú výhradne založené na trikoch. Tento na nich vyslovene stojí, ale tu je ich použitie namieste. Vlažné prijatie i slabšie hodnotenie ma neodradili od zvedavosti a ja musím ísť proti väčšine, pretože mne to prišlo celkom vydarené. Slávny Twister je už popri tomto starý kolega, tornáda sú tu v plnej sile, triky sú výborné a príbeh v podobných filmoch nie je až tak dôležitý. Ja som si to na domácom kine parádne užil a rád si to pozriem znova. 80%. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tvůrci chtěli oživit mrtvé téma tornád a tak se rozhodli pro velice, velice originální motiv: found footage. Slovo "originální" myslím samozřejmě sarkasticky. Found footage filmy jsou rozšířeny hlavně a převážně u hororů, kde mají za úkol vypadat co nejautentičtěji, což by teoreticky u katastrofického filmu s tématem ničivých přírodních živlů nebyl až tak špatný nápad. Ale jakožto různorodé filmové žánry, i found footage by měl splňovat ty nejzákladnější podmínky / zásady pro natočení takového filmu. Zde (V oku tornáda) byli tyto zásady porušeny bohužel ve velkém měřítku. Zdánlivě amatérskému štábu nevadil častý přechod z dokumentárního (FF) způsobu natáčení do toho klasického (jako bežný film). V akční pasáži "s kamerou v ruce (nebo na hlavě)" do uší bila podpůrná hudba, která měla doprovázet atmosféru designově špatných tornád, což bylo do uší bijící, protože to potlačilo veškerou autentičnost. Autentičnost, kterou měl tento katastrofický snímek dominovat. Bohužel. Tváří se jako tornádový kult Twister (1996), ale není to Twister ani za mák! Jen akčnější závěr mi malinko připomněl tuto VHSkovou klasiku, ale opravdu v malém měřítku. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Místama smrtelně vážné a jindy zase hodně odlehčené. Příště více nadhledu by neuškodilo. Úvodní dvacetiminutovka plná pekelných dialogů je naštěstí rychle rozmetána tornádem (skvělé cgi), načež nastoupí survival scény plné těch nejpatetičtějších monologů, jaké si dokážete představit. A takhle se to bije celý film. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady je asi úplně jedno, jak to kdo hodnotí, protože se na to každý díval z jiného úhlu pohledu. Já osobně kvůli efektům i když pár filmů s tornády jsem už viděla. Takže příběh a to kolem nebudu moc rozebírat, některé jasně neuvěřitelné situace také ne, to je zbytečné. Ale hlavně ke konci jsem se přistihla, že se občas mrknu ven z okna na oblohu, byla jsem nervní, jestli mně neklikne PC a párkrát jsem mrkla očkem po mobilu, jestli má signál, což je můj filmový barometr vzhledem k hodnocení. Chvílemi tam všechno lítalo jak při ohňostroji, včetně letadel bez pilota, s tou školou to taky nebylo špatné, zkrátka na efekt super a co jsem chtěla, to jsem dostala, navíc všechno mi doma funguje a tornádo v našich oblastech nehrozí i když jeden nikdy neví. To žel nelze říct o místech, kde si taková tornáda zažívají často i v reálu, ale pochopitelně ne asi v takovém měřítku jak bylo v Black Sky. Lepší trojka. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Úplně mám husí kůži. Ovšem ne z těch maxitornád prohánějících se nazdařbůh krajinou, ale ze všech těch exhibicionistů s kamerou v ruce, snad přilepenou sekundovým lepidlem. Topím se, JUPÍÍÍ, hlavně že kamera jede. Kámoše ukradlo tornádo, COOL, to bude lajků, až ty záběry hodím na net. To, co nevinně začalo se Záhadou Blair Witch a pokračovalo ještě koukatelně v Monstru, se začíná zvrhávat v čím dál obyčejnější demenci .. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama