Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tvůrci chtěli oživit mrtvé téma tornád a tak se rozhodli pro velice, velice originální motiv: found footage. Slovo "originální" myslím samozřejmě sarkasticky. Found footage filmy jsou rozšířeny hlavně a převážně u hororů, kde mají za úkol vypadat co nejautentičtěji, což by teoreticky u katastrofického filmu s tématem ničivých přírodních živlů nebyl až tak špatný nápad. Ale jakožto různorodé filmové žánry, i found footage by měl splňovat ty nejzákladnější podmínky / zásady pro natočení takového filmu. Zde (V oku tornáda) byli tyto zásady porušeny bohužel ve velkém měřítku. Zdánlivě amatérskému štábu nevadil častý přechod z dokumentárního (FF) způsobu natáčení do toho klasického (jako bežný film). V akční pasáži "s kamerou v ruce (nebo na hlavě)" do uší bila podpůrná hudba, která měla doprovázet atmosféru designově špatných tornád, což bylo do uší bijící, protože to potlačilo veškerou autentičnost. Autentičnost, kterou měl tento katastrofický snímek dominovat. Bohužel. Tváří se jako tornádový kult Twister (1996), ale není to Twister ani za mák! Jen akčnější závěr mi malinko připomněl tuto VHSkovou klasiku, ale opravdu v malém měřítku. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Místama smrtelně vážné a jindy zase hodně odlehčené. Příště více nadhledu by neuškodilo. Úvodní dvacetiminutovka plná pekelných dialogů je naštěstí rychle rozmetána tornádem (skvělé cgi), načež nastoupí survival scény plné těch nejpatetičtějších monologů, jaké si dokážete představit. A takhle se to bije celý film. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film na efekt, těžko očekávat propracovanou story s vypiplanými dialogy, šokujícími zvraty a oscarovými hereckými výkony. Chce to vypnout, neřešit a nechat se unášet hodně povedenými triky a solidní katastrofickou atmosférou. Já se bavil solidně, některé scény stojí opravdu za to, příběh sice mohl být určitě zajímavější, ale ještě se to dalo. Podobný film jsem dlouho neviděl, takže za mě celková spokojenost. Svižná oddechovka. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Scenár je strašná slabota, film v tomto smere okopíroval všetko čo sa len dá, takže často bolo hneď jasné, čo bude v ďalšej scéne. Ale efekty a celková atmosféra neboli zlé, celkom ma to "vizuálne" pobavilo. Takže ten, kto čaká nenáročnú filmovú zábavu zameranú hlavne na efekty, by mal byť spokojný. 55/100 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama