Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je rok 1924, dva roky po Epsomském derby. Tommy navenek pořádá dostihy a prodává auta. Tajně pracuje pro Winstona Churchilla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marná snaha, tenhle seriál mi k srdci nepřirostl a to jsem se vážně snažil Dal jsem mu třikrát šanci a stále nic. A to se mi stává málokdy, většinou to hned zabalím, ale tady jsem vydržel až do konce třetí série, která byla asi definitivně poslední. Ale to jsem po prvních dvou říkal taky a zase jsem se mým druhým já nechal ukecat. Nevím, co by se muselo stát, abych pokračoval. Předelat scénář a výpravu a hlavně místo Murphyho dosadit do hlavní role Hardyho, kvůli jehož vedlejší roličce jsem večer uvažoval i trojce. Za prvé to v případě Tomova vyřízení asi nehrozí a za druhé mě to smělé hodnocení ráno zase hned přešlo. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda je slušným šokem, na jedné straně svatba, na té druhé jiné "dospělejší" postavy (nejvíce otázek vzbuzuje Arthur), ale také dospělejší obchody. Peaky Blinders míří výše, pryč jsou pouliční rvačky, více toho řeší dialog a když selže, potom je teprve čas na staré dobré praktiky. Zmatek první epizody nemá dlouhého trvání, děj se ustálí, ruské intriky si berou hlavní slovo a Tommy má co dělat, aby to ustál. Minimálně Tatiana Petrovna, do jejichž plánů dlouho (do poslední epizody) není vidět, mu hlavu zamotá řádně. Gaite Jansen ji hraje výborně, scény jako noční procházka po domě ozvláštněna ruskou ruletou nebo právě ta v poslední epizodě jsou nezapomenutelné. K nim nakonec patří i večeře, kde to vře mezi Tommym a knězem, v jehož roli je Paddy Considine fantastický, až zamrzí, že tu zrovna velký prostor nemá. Nakonec však atentát na něj, únos, nebo konfrontace s Michaelem, bohatě stačí. Závěrečná epizoda je prozatímním vrcholem seriálu, ke scénám z ní musím přidat ještě proslov Alfieho Solomonse, jenž sice je jedním z mnoha, ale tento má prostě vše. Dále také technicky (protože i tato stránka je na vyšší úrovni) parádní prostřih kněz, tunel, trať. A především závěrečné Tommyho zúčtování, zdaleka nejen finančního rázu. Rodina byla vždy na prvním místě... 90% ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady nemá cenu o ničem polemizovat, tato série je čistě, jasně, prostě a sprostě jeden z klenotních klenotů televizní zábavy v celičkém vesmíru. Pojem "čím méně, tím více" nepřímé úměrnosti je vhodný popis kvality, již nám Britové nabízí v rámci tohoto projektu. Všechny přednosti minulých dvou částí Birminghamské rodinné ságy jsou zde zase posíleny a umocněny výraznou sebejistotní jistotou tvůrčího týmu. Zase je to o pár stupňů bohatší zážitek, jenž je v mnoha ohledech komplexnější než kdy dříve. Do seriálu přibylo více zvratů a až politicky komplexních intrik fungujících na dosud nejlepší struktuře samotného příběhu, jehož větvené oblouky jsou na vrcholu vyprávěcího umění scénáře jdoucí ruku v ruce s dosavadně největším rozvinutím charakterů, jejichž vývoj je jen reakcí na probíhající běh a souběh událostí. Kvalitní herecké výkony s výživným soundtrackem přetrvávají na dosažitelném maximálnu. Kompoziční scenérie s vizuálnem si však polepšily, přesun z industriálního Birminghamu a uhlazeného Londýna na pověstná Britská zamokřená vřesoviště je na tuto řemeslnou část díla prospívající rozhodnutí, díky němuž i v těchto letních časech s jistotou cítím chlad nádherné Anglické krajiny oplývající hustou atmosférou s výrazným mrazivým okrajem. 10/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabších 90%. Líbilo se mi to o něco méně než předchozí série. Krapet se změnilo místo, poměry, šláplo se do mezinárodních vod. Bylo to komplikovanější a propletenější než dříve. Taky bych řekl drsnější a temnější. Což jsou vlastně všechno pozitiva, ale nezapůsobilo to tak na mě jako předchozí řada. Každopádně pořád se drží perfektní atmosféra, výborný soundtrack a Tommyho nejde mít nerad. A začal se mi konečně zamlouvat i Arthur, takže další postava k dobru. Takže pořád jedeme na skvělé vlně. Howgh! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že jsem jeden z mála, kdo je se třetí sérií Peaky Blinderů spokojenější než s tou předchozí. Ve dvojce mi už poměrně iritoval inspektor Campbell a netrpělivě jsem očekával jeho odchod. Ve trojce se sice neobjeví nijak pamětihodný záporák, veškeré pletichy s ruskými konkurenty jsou ale poutavé a nenajde se díl, který by mě nezaujal. Je to ale pořád jen předzvěst té geniální čtvrté sezóny. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (195)

Zajímavosti (8)

  • Když Michael (Finn Cole) najde kněze, tak mu míří revolverem na levé oko. V dalším záběru mu ale míří mezi oči. (Duoscop)
  • Když odchází Johnny (Packy Lee) ve 13. minutě z kuchyně, tak nemá nasazenou čepici a ani ji nedrží v ruce. V dalším záběru už ale čepici má nasazenou. (Duoscop)

Reklama

Reklama