Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

Saraph 

všechny recenze uživatele

Tohle je samozřejmě další z těch filmů, co si člověk nepouští kvůli story. Ta by se docela dobře dala shrnout v jednom souvětí. Je to zase jen další animace alá strážci vesmíru, u které se dobře žere popcorn. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá hlavu ani patu. Celá ta zápletka s tím, že je jeden z těch doktorů pod vlivem mimozemšťanů je divná. Ani pravý důvod neřekly proč to on dělal. A ta čínská hudba je odporná. Jediný plus jsou vizuální efekty, ale jinak vše je v mínusu. Tenhle film neměl nikdy existovat. 1,5 hvězdy. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, podobných filmů jsem již přesycen. Když si ale odmyslím jalovou zápletku a jalové dialogy, tak samotné bitkování robotů s KAJDŽŮ je perfektní. Pokud bude třetí pokračování (což vzhledem k tržbám asi nebude), tak doufám, že film využije svůj potenciál a zaměří se tedy výlučně na akci, nikoliv na mdlé dialogy o ničem. 73% Celosvětový příjem k 27. 8. 2018: $290,462,692, což je 1,94 násobek rozpočtu ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem nešel do kina. Efekty by za to sice stály, ale film jako celek rozhodně ne. Hlavně ke konci jsem měl pocit ze scénáře, herců nebo humoru, že sleduju padesátiminutovou episodu nějakého céčkového lehce scifi seriálu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Proste Del Toro je pán. Jednotku som mu zožral úplne. Dodnes viem, aký som ma z toho feeling. Dvojka? Očakával som trošku, že to nebude také dobré. Nebolo. Viac zamerané na Jegrov, čo bolo fajn. Inak šablonkovitá, klišoidná, politicky korektná zábavka pre celú rodinu. Plná efektov a všakovakých haluzí, čo sa od dvojky očakávalo. A len to ma na tom bavilo. Slabučké 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu zlepšení traumata byla omezena pouze na 1 (ženská co ji Kaiju zabil rodiče) a souboje jsou místo ve tmě krásně ve světle kde jde všechno vidět. I zápletka s tím, že někdo Kaijuům pomáhá mě bavila a další pokračování bych klidně bral. Jediné mínusy jsou herci ten Ind je příšerný po všech stránkách ten by měl hrát maximálně ve sračkách na Disney Channel a Boyega nic s hercem společného nemá (nedokáže pobavit a člověk mu nic nevěří) a chtělo to omezit i humor scéna kdy Jaeger ukazuje Kaijuovi fakíra je podobně trapná jako když ve Strážcích Vesmírů ten robot na konci tančil. P.s. přemýšlel někdo nad tím koncem ten Megakaiju byl zhruba 2 km od hory Fuji (ve filmu byl do konce i u ní) , která byla aktivní, když do něj ten Jaeger vrazil tak ten výbuch by zasáhl i tu horu takže by ten svět zničila, ale tady se to absolutně neřeší. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(45/2018) / O kus lepšie ako hociakí Transformeri a v pohode podľa mňa sa Pacific Rim dvojka chytá aj na vyhypované Marvelovky. Symatický herci a obstojné efekty. Príbeh taký klasický, zachráňme svet, ale veď čo iné? (6/10) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Povstání je ukázkou, že se nemusí dělat to samé po druhé a že to jde i na jiný způsob. Kaiju tu tentokrát nehrajou takovou roli jako v jedničce, jelikož větší zlo pro nás přináší jejich lidský pomocník, kterého kdysi infikovali. Samozřejmě že ke konci se pomocí něj dostanou tři velcí přes díru na naší zemi, ale do té doby jsem to bral jako příjemnou změnu. Herecké obsazení také jiné, jednička mi seděla více, ale roboti parádní, efekty skvělé, děj trochu slabší, ale jako celek povedené! No a když už hrozí opět zemi nebezpečí, koho jiného povolat než syna slavného jaeggery, který se obětoval pro naši zem! Ten se s pomocí mladého týmu a zkušeného velitele pouští na rychlo do souboje s časem! 75% ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí přehlídka efektů, to jo, ale jinak po všech stránkách nuda. Pár děcek zachraňuje svět a ty jejich trapny oblečky... nevím je to takové připitomnělé, vůbec to nemělo šťávu. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím - ,,55% na ČSFD. Tak jo. Sice to nebude asi žádná hitparáda, ale kouknu se na to." A víte vy co? Ono to nebylo tak špatný! Naopak mě to celkem i bavilo. Sice bych tomu asi normálně 4* nedala, ale jelikož chci vést takovou malou osobní vzpouru proti tomu průměru, tak je sem mrsknu! Škoda, že se v tomhle díle neukázalo tolik těch úžasných barevných příšerek, protože když už se objeví na obrazovce, stojí to za to. Boje mezi nimi a Jaegery jsou rozhodně největší highlight filmu. Postavy jsou sice taky super, ale moc je neřešíte. Zasmějete se (sice ne moc, ale pár uchechtnutí tam bylo), naštěstí nás tady nic moc nedojme a hlavně tu není žádná lovestory!!! Jsem spokojená. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to pořád lepší než nejnovější Transformers. A i než předchozí dva díly Bayovy série. Nebýt nudné první poloviny a zoufale hluchého smyslu pro humor, šlo by dokonce i o slušný film. PJe ve všem horší než jednička, ale ví co chce a zachovává si její přímočarost a špetku atmosféry. Dokonce i nějakou invenci přidal, bohužel veskrze nevyužitou. K postavám jsem si hledal cestu a dá se říct, že nenašel. Zaujal mě jen Scott Eastwood. Takže nakonec průměr. Hodnocení pomohlo, že jsou tentokrát bitevní scény osvětlené a přehledné. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pacific Rim: Povstání mě svými trailery vůbec nebavil. Prostě mě tam chybělo del Torovo srdíčko, vážnost a osudovost. Přesto jsem dal dvojce Pacific Rimu šanci a nelituji toho. Protože druhý díl je mnohem přímočařejší, zábavnější, efektnější, ale taky hloupější. Ze začátku jsem si myslel, že filmu chybí ono pověstné srdíčko, a že je to celé dělané pro asijské publikum. A jsem rád, že jsem se alespoň trochu spletl. Režisér Steven S. DeKnight se s filmem popral velmi dobře, a tam kde jsem čekal jen hloupou akci a digibordel, přichází i něco navíc. DeKnight se k tomu postavil velmi dobře a udělal velký a zábavný blockbuster, který si je moc dobře vědom svých limitů a očekávání. Film si prostě nehraje na něco čím ve skutečnosti není, ale rozhodně se nedělá hloupějším, než ve skutečnosti je. To co se ve filmu děje, se děje protože to tak tvůrci potřebují, aby to bylo co nejefektivnější, a jsou si moc dobře vědomi, že to logicky moc nezapadá. Za sebe hodně oceňuji práci s postavy, kde se tvůrci snažili, aby nám na nich záleželo, a nebyly to jen jednorozměrné figurky. John Boyega je hodně fajn a bavil mě. Totéž platí i pro Scotta Eastwooda. Užil jsem si výkony Tian Jing a Rinko Kikuči. Příjemně mě překvapily Cailee Spaeny a Adria Arjona, jenž mě dost sedly. Co se týče filmu, tak ten vypadá dobře, po trikové stránce to má nějaké rezervy, ale to se dá v klidu přežít. Dá se přežít i to, že je to hloupější, ale na úkor zábavy. Pacific Rim: Povstání je fajn hlasitý blockbuster, u kterého jsem se dost dobře bavil. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli dám rovnou odpad. Ale asi tak jedna nebo 2 scény jsou celkem dobrý a asi to stálo hodně peněz a práce, tak jsem tu jednu * dal. Ale je to opravdu až tak špatný. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Další kokotina, ve které najdete maximálně jedno moudro. No na druhou stranu, pokud potřebujete úplně vypustit a zkoknout kulervoucí efekty, tak tu jste správně. Pro mě paradoxně stravitelnější než první díl. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co jsem od dvojky PR čekal. Vlastně nic. A je to dobře, neb jsem tak dostal víc, byť se o žádný spektákl nejedná. Oddechová podívaná, ze které vám v hlavě nic nezůstane, a tak to u některých snímků má být. Prostě si na dvě hoďky vypnout hlavu a nic neřešit. Oproti jedničce méně kaiju-akce a více zaměření na charaktery, ale hlavně mezi oči nedostanete verbální direkt o záchraně světa. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavou zápletku, která se pořádně rozjela až po polovině, vynahradilo vskutku velkolepé, skoro půlhodinové finále (4 Jaegery vs. 3 Kaiju), nevídaně destruující Tokio. Pomineme-li všechny blbosti (ta, že se do bitvy vydávají "za kniplem" nevycvičení puberťáci, byla nejmenší), tzn. odstavíme-li mozek, může tento rozdováděný mix Transformers, Godzilly a Power Rangers obveselit víc, než tyto 3 zmíněné dohromady. 7/10 ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama