Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francois je vzorný manžel a obyčejný úředník. Jeho manželka však neví, že jako tajný agent občas jezdí opravovat porouchané telefonní ústředny, které neslouží běžným občanům. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak ono je to z Francie, točí to Claude Zidi a já očekávám parádní komedii a přitom dostanu ještě lepší dobrodružnou skoro krimošku. Thierry Lhermitte je výbornej herec, škoda, že ho neznám tolik z dřívějších filmů. Každopádně se na něj suprově koukalo, protože bylo vidět, jak to jeho role má naprosto v pohodě v merku. Miou - Miou, ta byla pro změnu neskutečně rozkošná a celé to do sebe naprosto perfektně zapadalo. Být ve filmu krapet víc humoru, neváhal bych s plným počtem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady opisoval Cameron pri nataceni Pravdivejch lzi. Jenze, Pravdive lzi jsou o nekolik trid lepsi. Tady je zacatek dost o nicem, kdy jsem cekal, kdy se to konecne rozjede a to bohuzel pride az nekdy po pul hodine a pak uz je to ten starej znamej dej z Pravdivejch lzi, takze tu mame prodavace vydavajiciho se za agenta, manzelku vyslanou do hotelu v roli devky a unos teroristama. Problem je, ze to je tak nejak bez jiskry, obcas se sice pobavit da, ale bohuzel jen obcas a jelikoz se film zameruje hlavne na tu komedialni slozku a akci je venovano minimum, je to problem. Navic, ac Miou-Miou i Lhermitte hrajou slusne, ona celou dobu pusobi proste jak zenska od sporaku a on mi na agenta vubec nesed, na to je to velkej chcipacek. Filmu nepomuze ani dost nevyrazna hudba, takze ve vysledku se to cely drobet tahne. Nevim, mozna to je tim, ze mam Pravdivy lzi fakt rad, ale ja se tady kdovijak nebavil, takze jen 3*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří. Odmyslete si z Pravdivých lží většinu akčních scén, zaměňte herce a přidejte humoru a budete mít před sebou Podtrženo, sečteno. A to je přesně ten důvod, proč nemám rád remaky. Díváte se na dva filmy a přesto je to vlastně jeden. Jedna pointa, podobné vtipy, stejný děj. Různá kvalita režie a herectví. Možná jsou lepší remaky, kde ten děj aspoň trochu upravili, protože tak na člověka čeká nějaké závěrečné překvapení. Jenže tady ne. Většinu neakčních scén Cameron do detailu okopíroval - kradení peněz potomkem, manžel se dozví o její nevěře, jeho návštěva prodavače ojetin, zajmutí cvrkajícího párečku, výslech manželky, propuštění prodavače, zajmutí zločinci v hotelu, zastřelení zloduchů z rotujícího kulometu, úplný závěr s prodavačem - dalo by se pokračovat opravdu hodně dlouho a pořád by to nebylo všechno. Rozdíly jsou hlavně v pojetí a vložených penězích. V Cameronově verzi jsou spektáklovité akční scény, humorné hlášky, hvězdy první velikosti. V Zidiho je zase kvalitní francouzský scénář, lepší herci a hodně humoru. Hudba je, i když rozdílná, dobrá v obou verzích. Nedá se říct, která z verzí je lepší, protože v každé je to uděláno trochu jinak. Je možné říct, že ani jedna nedělá té druhé ostudu (tedy kromě skoro doslovnýho Cameronova opisování). A proto je i tento komentář a hodnocení k oběma filmům stejné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle kára je naprogramovaná odvézt ženskou rovnou do postele." Být tajným agentem a má znuděná manželka by začala podléhat rafinovaným svodům prodavače aut, syn by jezdil motorkou za školu a babička by si začala románek s dědou ze sousedství, tak použiju veškerou sledovací techniku na svou rodinu a světový terorismus bude muset chvilku počkat. Rodina je zkrátka nade vše a o manželku, která umí suverénně zkosit čtyři nepřátele odhozeným samopalem, stojí za to se poprat. Mě prostě agent Voisin bavil a to, že o tři roky později nabral třicet kilo svalové hmoty a začal mluvit rakouskou američtinou, můj zážitek z originálu nijak nezmenšuje. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale narozdíl od nejmenované stejně >nejapné< remejkové hollywoodštiny je tenhle film navíc ještě méně zábavný. Takže vlastně ta mr. C. exhibice se svalovcem Arním a krásnou J.L.C. vychází ve své odechovosti d.m.s.n. o fous líp. To je podtrženo sečteno pravdivá lež...! (;-) . . . Uvěřitelná je tahle taškařice opravdu >neuvěřitelně< (hm), takže každému co jeho jest, každopádně v tomhle případě tedy jsou ty tři hvězdičky opravdu jen s velkou tolerancí - snad jen díky původnímu námětu a originalitě pointy. Film jako takový by si je zasloužil myslím jen od velkého fandíka frantíckého humoru... A to jsem se opravdu těšil! - - - P.S. A ne že nedělat remaky! - - - - - (Poprvé viděno 29.9.2009 na dvd, komentář zde jako čtvrtý - 30.12.2009) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsou docela zábavný, ale v poslední třetině se to začne brát nějak moc vážně a z pohodový komedie se stane jakási akční blbina. Od Zidiho jsem čekal teda větší zábavu. Jinak nechci to moc porovnávat s americkou předělávkou od Camerona, protože tu jsem viděl asi před 10 lety, ale řek bych, že verze s Arnoldem mě bavila asi o trochu víc. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

To, co od tohoto filmu můžeme čekat, Zidi nesporně nabízí. Jde však ještě dál: nabízí totiž nepoměrně více. Vlídný sarkasmus, jemný, v podstatě laskavý humor, připomínající větřík, čechrající vodní hladinu hřebínky nežně pěnících vlnek, to je film, v němž rozverně hravé přechází jakoby náhodou do až tragicky lidského. Hra na špionáž najednou asociuuje Al Kaidu, ocelová neprůstřelnost francouzských zpravodajců je náhle překvapivě křehká a zranitelná. Po tomto přelivu vlnky, měnící se ve vlnu, děj zase utichá. Partnerské hrátky skutečné lásky, v níž není nikdy nic dost lidské, se zklidňují. Řeka děje po překonání peřejí vyúsťuje do laskavého, mírného konce. Je to tedy i není lehký film. V každém případě se jedná o mistrovské dílko lehkého žánru, které si více než zdárně tyká s "velkým" uměním hraného filmu. Zásluhou nejen režisérovou, ale i hereckého obsazení. Zjišťujeme, že nadčasový dialog nemusí zvonit krví, hroucením, stresem, agonií. Že se může snést i s běžným lidským životem, který je nesamozřejmý svou čítankovou samozřejmostí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál pro remake "Pravdivé Lži" s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Není samozřejmě tak nabušený jako jeho Hollywoodský protějšek, ale zase je mnohem uvěřitelnější a nepostrádá vtip. Podtrženo, sečteno, co chybí jednomu má druhé a podle toho vypadá i hodnocení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, vůbec ne... Ale nezbývá než konstatovat, že teprve James Cameron, Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis udělali z dobrého nápadu prvotřídní podívanou. Podtrženo, sečteno! má zkrátka do švihu a vtipu Pravdivých lží vážně daleko, a to jsem prosím milovník francouzských komedií a na jejich remaky se obvykle dívám skrz prsty. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mnohem uvolněnější a milejší komedie od klasiků s dobrými herci, o tři roky později něco podobného s Arnoldem vzniklo v zámoří, ale to už není taková pohoda..! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nedařilo se mi věřit Lhermittovi, že je agent, navíc si nese stigma hnusného looku předchozí dekády. V tom má americká kopie výhodu, už nepáchne osmdesátkami. Kdyby byl v hlavní roli někdo charismatičtější, určitě bych se bavila lépe. Ale samotná komedie za to nemůže, že Lhermitte mě nebaví. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdo neumí stárnout, musí padnout.. Tajům špionážního řemesla příliš nerozumím a v poslední třetině jsem tu už v rozsáhlé sérii zvratů přestával mít jasno tom, kolik z dění znamená pro naše hrdiny reálné nebezpečí a kolik tvoří jen sofistikovaná hra zinscenována Francisem pro napínavé dobrodružství pro znuděnou manželku, příp. zinscenování Francisovým šéfem pro ještě větší zpestření života svého agenta s problémy v rodině. V tomto ohledu se přiznám, že jsem čekal velkolepější finále a ještě překvapivější pointu (SPOILER: ...a říkal si, zda tvůrci nezapojí do té hry v odhalení pozadí událostí i další členy rodiny, třeba syna Juliena, který je spočátku výraznou postavou a pak se náhle vytratí z děje... KONEC ****), ale jinak jsem byl velice spokojen a film mi bez jediného pocitu znudění utekl velice rychle a svižně. Zjišťuji, že tyto pozdější „temné“ dobrodružné komedie jako Prohnilí či Spolek darebáků mě od Claudea Zidiho baví snad ještě víc, než režisérova raná tvorba ve znamení Bažantů a spol. (kde jsem sice více obdivoval Zidiho hravé nápady, ale vzhledem k časté absenci souvislejšího příběhu se mi ten jeho styl až na výjimky nejednou omrzel ještě v polovině filmu) a vypadá to, že tady byl ještě Zidi pořád ve vrcholné formě. Ač děj překypuje napětím i akcí, pravidelně dochází k zábavným odlehčením, někdy směrem až k jemné parodii (třeba když Thierry Lermitte neodkladně jedná v akci se samopalem s pohádkovým pláštěm na sobě :)) a možná až na dvě, tři drsnější scény se mi to zároveň sledovalo pohodově. K mému překvapení mě tu úplně nejvíc bavil Eddy Mitchell, ač mám pocit, že jisté charisma a vtip mu dodával především Ladislav Frej v dabingu. [85%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj tisící komentář! Miou-Miou je o dost lepší než mužatka Lee-Curtis, a nic proti Lhermittovi, jehož Pierre Brochant stojí za polovinou úspěchu Blbce k večeři, ale Arnold je prostě jen jeden, a proto kupodivu Cameronův remake nelze zatratit. Což se u projektů typu "evropský originál, co nejrychlejší (a nejblbější) americký remake" tak často nestává. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že tenhle film Cameron předělal a že ho předělal, jak ho předělal. Francouzská verze je milá. Ale není to ani komedie, ani akčňák. Chvílemi to připomíná televizní seriál. S nízkým rozpočtem. Takže třeba čekáte velkolepé finále na fotbalovém stadiónu, a dostane se vám jen pšouknutí. Teroristé se chovají jako banda idiotů. Jako ještě větší banda idiotů než v True Lies. A nijak komické to není. Scénář se asi přepisoval za pochodu. Jak jinak vysvětlit, že se zcela ztratí a nedotáhne linie s teroristkou, kterou má agent sledovat, ale místo ní sleduje Simona? Je to zkrátka takové mdlé, včetně herectví, včetně výstavby scénáře a jednotlivých scén. Šlo to dotáhnout, ale dotažené to prostě není. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, kolik scén Cameron doslova okopíroval do filmu Pravdivé lži, to není invence, ale plagiátorství. Film má typické francouzské atributy, vtpky a šťávu. Nicméně mám dojem, že na snímku dost významně zpracoval čas v neprospěch filmu. Ale za shlédnutí rozhodně stojí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podtrhnu-li a sečtu, vychází mi to na pěkné čtyři hvězdy, Claude Zidi přivedl na svět originál (Cameron se na něm přiživil a vykradl ho až zarážejícím způsobem). Thierry Lhermitte sehrál toho tajného agenta a „vzorného“ manžela uvěřitelně, lehce, velice příjemně.. Aneb jak to dopadne, když se jeden zaměří na svou vlastní rodinu, syn za školou, babička má pletky, manželka touží po změně a vzrušení.. Miou-Miou působí sympaticky, roztomile, líbila se mi.. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Na pozdější verzi s Arnoldem to nemá. Jednak Pravdivé lži jsou ještě o ždibec líp napsaný, jsou v nich prvotřídní akční scény a taky jsou o něco líp zahraný. Tady se skoro vůbec nestřílí ani nerve, francouzskej režisér sází spíš na humor. Ale není to vůbec špatné, odsejpá to zasmál jsem se u toho. A líbilo se mi vidět některý scény, který byly později téměř přesně okopírovaný, hlavně mě bavil prodejce ojetin. Na čtyři hvězdy je to s přehledem. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu,že se jedná o původní scénář,je nad slunce jasné,že si to zaslouží stejné hodnocení jako americký remake.A proč stejné?Protože americká verze je velkolepá,živější,akčnější,víc nahláškovaná.Oproti francouzská je mnohem víc art,má původní myšlenku,herci nejsou tak toporní a vůbec....je to prostě Zidiovina :-) ()

Reklama

Reklama