Reklama

Reklama

Panenky

Trailer

Na dnes již žánrovou klasiku Re-Animátora navázal v roce 1987 uznávaný hororový režisér Stuart Gordon snímkem, po jehož zhlédnutí se navždy budete všem hračkářstvím vyhýbat velkým obloukem a šklebivá Chuckie vám přijde jako ten nejnevinnější tvor na světě.  Hlavní hrdinkou hrůzných Panenek je mladá dívka Judy, která musí trávit prázdniny se svým tupým a vulgárním otcem Davidem a nesnášenlivou nevlastní matkou Rosemary. A právě tato nesourodá trojice je během temné a bouřlivé noci nucena zastavit na odlehlé silnici, opustit porouchané auto a hledat místo, kde by bylo možné přespat a zavolat si pro pomoc. V jejich hledáčku nakonec spočine stará vila, obývaná postaršími přívětivými manželi Hartwickeovými, kteří neváhají nabídnout záchrannou ruku. Jenže to, že je v domě výrobce panenek a jeho choti útulno, zdaleka neznamená, že je tu také bezpečno. Obyvatelstvo rezidence je totiž mnohem početnější, než by se mohlo zdát. A rozhodně má daleko k přátelskosti. Již brzy hračky oživnou a budou chtít jediné. Zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, ale určitě koukatelný díky krátké stopáži. Je škoda, že film neví jestli chce být hororovou komedií, pohádkou nebo hororem, já osobně bych dal přednost atmosféristickému hororou, ale to se bohužel nestalo. A o charakterech postav se už asi nemá ani cenu nějak rozepisovat, snad jen wtf ? Ale přesto za 3* za krásný dům, pěkné panenky a milý manželský ( důchodci ) pár. 5/10 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Docela měkký horor, přesněji ještě vraždící panenky nevyčerpaly možnosti tohoto tématu.*** Tvůrci věděli, že je čeká právě na drsnějších verzích, ti tvůrci co přišli po těchto tvůrcích a nyní už mohou bojovat kdo to umí lépe. A kdo zatím vyhrává na poli vraždících hraček, tak to je jasné. Časem se stejně objeví ještě dramatičtější kusy.***Re-animátor, který je zmiňován i ve filmu "Americká krása" byl slušnou zábavou pro tehdejší milovníky obdobných hororů, takže byl v hojném počtu vyhledáván.***(6.10.2010) ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

V DETSKEJ HRE majú čo robiť s jedným Chuckym, tu musia postavi čeliť desiatkam až stovkám ozbrojených a zlomyseľných bábok. Dobrá atmosféra, dostatok krvi a ani efekty nie sú (na taký nízky rozpočet) najhoršie. Pripadalo mi, že postavy sa v najvypätejšom momente správali mierne prehnane (označenie za pedofila), ale to je len malá vada na kráse. Od Gordona si asi zoženiem všetko, lebo zatiaľ ma nesklamal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bojíš se tmy?" ,,Ne, ale toho, co je v ní..." Velmi příjemné překvapení, i když spojení Gordon-Yuzna nese šťavnaté ovoce, takže očekávání dobrého filmu bylo na místě. Dům jak vystřižený z gotického horroru, výborná výtvarná kamera - zejména v interiérech tajuplného domu - a temná hudba ( Fuzbee Morse) vytvářejí správnou atmosféru. Staroušci jakoby vypadli z Americké gotiky, byť jsou milí a laskaví. Hlavní postavy jsou vesměs výstřední a něčím zvláštní figurky. Už při prvním spatření stopařek zaujme věrná kopie Madony, i když obě dívky jsou punkerky. Přerostlý medvídek v úvodu pozbyde roztomilosti a zuřivě trhá, oživlé hračky (jejich tajemství odhalí závěr filmu) pak s chutí masakrují hlavní postavy. Detailní záběry na řezání rukou a nohou působí neobvykle mrazivě. Povedenější než Mistr loutkář i Chucky. ,,Hračky jsou věrné!" ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že by se spíše mohlo hovořit o žánru horor / komedie. A kupodivu k roku natočení (1987), nemyslím si, že by v tom nebyl úmysl. Tvůrci chtěli očividně do tohoto snímku vložit i lehce zábavnou rovinu, což se jim podařilo. Ústřední "vražedná" dvojice důchodců je výborně vybraná, ostatně jakožto i zbytek obsazení, v čele s okatou Carrie Lorraine. Animace panenek a hraček jsou povedené, teď už zbývá si s nimi jen hrát.. :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Herec Guy Rolfe si mal kvôli filmu zafarbiť vlasy na bielo, prvý výsledok ho však príliš nepotešil, vlasy sa mu totiž sfarbili do žlta. (beso74)
  • Stuart Gordon mal veľký záujem režírovať pokračovanie. Dej mal pokračovať tak, že Judy (Carrie Lorraine) a Ralph (Stephen Lee) by sa spolu vrátili do Bostonu, kde by si Ralph zobral Judyinu mamu a bola by z nich rodina. Jedného dňa mala potom Judy dostať krabicu z Anglicka, kde by boli bábiky Gabriela (Guy Rolfe) a Hilary (Hilary Mason). (FromHell)
  • Stuart Gordon natočil film v rovnakom období ako snímku Zo záhrobia (1986), kvôli práci na efektoch bábik v postprodukcii bol však uvedený až o rok neskôr. (FromHell)

Reklama

Reklama