Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (169)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Sympatický návrat do Neptunu, pro něhož je věrnost k seriálu jeho největší kladem a paradoxně i největším záporem. Na jednu stranu srdce fanoušků musí plesat radostí, protože vymodlené pokračování naváže do starých kolejí s tak sebevědomým stylem, že to skoro vypadá jakoby Veronica Mars nikdy z obrazovek nezmizela. Na stranu druhou, nebývale chytlavý scénář, dialogy a atmosféra, tedy to co Veronicu odlišovalo od průměrných teenagerských seriálů, narozdíl od všech protagonistů příliš nedospělo. Ok. Proč by ale také mělo? Vždyť jde vzhledem k okolnostem doslova o produkt fanoušků fanouškům a konzistence bývá u takto s odstupem našroubovaných pokračováních nevídanou vlastností. Nicméně kvalita zápletky a dialogů tohoto snímku se spíš řadí k úrovni těch průměrnějších dílů původního seriálu. Vše je ale i tak podle očekávání provedeno s pořádnou porcí vášně a spokojenost příznivců je garantována. Příliš nových fanoušků tento film asi Veronice nepřinese, ale to cílem stejně nebylo. Důležité je, že tento odvážný projekt, který snadno mohl skončit katastrofálně se nemusí před svým cílovým publikem vůbec stydět. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

I have never been a fan of Veronica Mars series. A preto rovnaké hodnotenie udeľujem aj tejto jej „filmovej“ verzii. Tie úvodzovky pri slove „filmovej“ sú schválne, pretože toto má od filmu ďaleko. Je to len XY-tá epizóda seriálu a tak tu aj ostalo všetko na presne rovnakej úrovni ako v seriály, akurát tento krát sa jednoduchý krimi prípad s mnoho klišé naťahuje do úmornej sto minútovej dĺžky, kde je väčšina minút vyplnená nepodstatným kecaním hlavnej hrdinky, ktorá sa snaží síce pôsobiť neuveriteľne „nahláškovane“ a „cool“, ale mne opäť neprišla ani jedna hláška skutočne vtipná. Navyše aj samotná Kristen Bell mi príde značne otravná, nesympatická a afektovaná. Na celovečernej Veronice Mars tak ostáva zaujímavý akurát jej vznik, kde si ho fanúšikovia zaplitli na Kickstarteri, ale to nemá so samotnou kvalitou výsledného produktu nič spoločné. Pre fanúšikov určite fajn, ale u mňa tým pádom ostáva hodnotenie bez zmeny oproti seriálu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejodpornějších entit světového filmového obludária, co i po sedmém rumu pořád vypadá jako kysličníkový odpad křížení Džejmse Vůdse a Josefa Kemra, v celovečeráku podle jednoho z nejdebilnějších seriálů všech dob, jenž by se dal s úspěchem ordinovat jako agresivní dávidlo, to je vskutku výzva jen pro ty nejotrlejší bukvice, co nadšeně růžověli u všech těch Dósnových snětí, Gilmórovic krav, Glí a Gej skull buzikálů. Ne, nelekejte se, zbuznit se chystám, teprve až nám konečně legislativně schválí, že můžu porodit a odchovat rozkokošná čokoládová dvojčátka, a René dostane soudní příkaz, že musí minimálně dvakrát týdně povinně dělat mamku, jinak je to šovinistické týrání. Ani jsem kupodivu nedostal chuť zase si pomalu vrážet pletací jehlice do rozličných tělesných dutin, ani se v bezhlavém hrdinství vrhat s odjištěným granátem pod útočící německý tank. Prostě to hrálo a já šel zrovna náhodou kolem, tak jsem s vědomím toho, že jsem se dnes ještě nebičoval, usedl, abych se kál alternativním způsobem. No, k mému překvapení to bylo kapku dospělejší, o malilinko méně trapné a daleko lépe natočené než ta tisíciřadá úplavice, co tolik let kradla rozpočty kvalitním seriálům, které pro nedostatečný zájem vymatlaných předškoláků končily pro první sérii. Dokonce si i troufám říct, že to až dosahovalo kvalit hloupého, naivního a stokrát omletého televizního sryleru a blížilo se to ke krásným dvěma červeným vyrážkám. Ale to by nesměla být v hlavní roli Gapa, co si hraje na detektiva. Slečňák Zvon nám pomalu odrostl šarmu nesympatického šeredného chlapce s řídnoucími vlasy a mění se v cosi, před čím by i námořník po plavbě kolem světa dal raději přednost čemukoliv krásnému a sexy, co se pase a vydává jednoslabičná citoslovce. Takže jedna z milosti, a to jsem si jí ještě dost dlouho zděšeně škrábal. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film Veronica Mars mal všetko, čo si fanúšikovia seriálu mohli priať: Veronica kicking ass and not taking names, Logan obvinený z ďalšej vraždy :-), skorumpovaný šerif, inside joky, napätie a násilie a hlavne - Veronica a Logan spolu. Navyše Veronica sa vrátila k súkromnému detektívstvu v Neptune, pretože "you can't claim victory if you leave the ring." Awesome. Neviem, či to bolo až také awesome pre tých, ktorý seriál nepoznajú, ale pre mňa fan heaven :-) ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si pustil film a musím s nadšením říct, že se dostavila ta nejsilnější nostalgie za posledních několik let a hned jsem si vybavil celí seriál a i díky tomu jsem si to celé moc užil. Kristen Bell byla naprosto skvělá a moc bych si přál další pokračování. Kdyby to celé byl tak trošku delší pilot k novým Veroničiným dobrodružstvím tak bych se vůbec nezlobil protože potenciál by tam rozhodně byl a ne malí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu hraje muž na ulici v New Yorku píseň "We Used To Be Friends" od Dandy Warhols. Tato skladba sloužila jako opening k původnímu seriálu. (BlackJoanna)
  • Také fanoušci, kteří stáli o realizaci filmu, finančně přispívali studiu Warner Bros. Těmto lidem bylo dovoleno stáhnout si film zadarmo. Ovšem někteří fanoušci začali tvrdit, že je ze zvuků z filmu bolí hlava a chtěli své peníze zpět. Warner Bros. proto poté vyplácelo deset amerických dolarů zpět. (Patw)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama