Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (Cinemart)

(více)

Recenze (1 552)

sedlis 

všechny recenze uživatele

Dobre tedy. Myslenka celkem originalni a fajn. Zpracovani misty pro mne nepochopitelne, nudne, odflaknute a konec chaby..pravdepodobne by lepsi scenar a hlavne reziser dokazal vymodelovat s takovou predlohou o tretinu delsi, napinavejsi, smysluplnejsi a zabavnejsi podivanou..a to mi ani nevadila hl.predstavitelka.. ()

Prokop23 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson, hájtech drogy a ostrá Viet Minh parta, co je chce zpátky...to mohl být dobrý film. Bohužel jde o samoúčelnou onanii bez špetky kloudné myšlenky. Anebo alespoň se mi to tak jeví, páč velmi pravděpodobné používám pouze a jenom 10% svého mozku, ale netřeba se shazovat, když tvůrci filmu evidentně nepoužívají ani to. Nejde tak ani tolik o překonanost teorie o nevyužité kapacitě mozku, což je fakt, jako spíše o obsahovou prázdnotu, plácání se o ničeho k ničemu ,a krom té pěkné prdelky, o pěknou nudu. Na obhajobu filmu se dá namítnout, že také vybuchující auta po zásahu z pistole jsou přesvědčivě vyvrácenou domněnkou, která se však objevuje dodnes v kdejaké akční řežbě...není totiž nad to mít v kufru pro jistotu pět kilo semtexu. Pointou je Lucy podobný film jako Všemocný (Limitless 2011), ale když se tyto dvě dílka srovnají, právě druhý jmenovaný vychází zcela vítězně. To, co bylo ve Všemocném dobré je pryč a špatné je zveličeno. Schématické, předvídatelné, špatně uvěřitelné a hlavně nedotažené. Jedna hvězdička za Scarlett. ()

Bertramm 

všechny recenze uživatele

Besson zkouknul Všemocného, námět nafouknul do pompézních rozměrů, sehnal sexy herečku v kurzu a pak si vzpomněl, že je to vlastně nabubřelá prkotina a potřeboval, aby neuvěřitelnou pointu vysvětlil někdo ... Někdo kdo mluví jako... No jistě... Morgan Freeman. Dvě hvězdy jsou za akci, i když je jí tam minimum, tak alespoň za pařížskou jízdu jedna hvězda a ta druhá za Scarlett. ()

jakubesd1 

všechny recenze uživatele

Nekonečná sféra možnosti sa zmení na 100% ako naša mozgová kapacita ... Keby niekto chcel vyprodukovať dielo ako toto tak by mu stacilo doobsadit len Freemana . Vizuálne pekne ale scenár ... KATASTROFA . Ono ten samotný film o sebe nie je zlý ,ale som už v dnešnej dobe zvyknutý že aspoň ten film niekde graduje a potom BUM je to tu .. Lenže tu sa to nedialo .. Som sklamaný ale to sa stáva ()

dannypajinky 

všechny recenze uživatele

nevím co k tomu dodat Scarlett tu všichni vychvalujou ale ty vlasy to by jeden blil a film? šedivý průměr tak nějak o niem takže ..... 52% ()

Ejvi 

všechny recenze uživatele

Docela vtipnej film, něco jako Všemocný s Bradleyem Cooperem. Vadilo mi tam akorát kvantum nesmyslů, které se nedají ani popsat, natož pochopit.. ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

Už od Traileru jsem se na tento film velice těšil. Po dlouhé době zajímavá a inovativní myšlenka. Už mě nebaví čekat v kině jen předem provařené dějové linie a opakující se záběry a zvraty. Zde se konečně máme na co těšit! Možná má film několik vad na kráse především v závěru filmu, který mě lehce zarazil. Vypadá to, jako by štáb už měl padla, tak to rychle dotočili, když už byl režisér pryč. Každopádně jsem se u filmu bavil. Byl jsem přikován k židli a vychutnal jsem si film od začátku až do konce. Film má slušný spád, má tah na bránu a je režií vyvážený. Nejsou zde žádná hluchá místa a nudné dialogy. Film má poměrně slušnou gradaci, která bohužel vyústí v trošku nečekaný, ale možná v jediný možný závěr. ()

inhotep 

všechny recenze uživatele

Besson prostě natočil skvělou chujovinu, která potěší oči a ne mozek, páč na sledování tohoto filmu je i 10% mozku zbytečné plýtvání mozkovou kapacitou, tak 1% by stačilo:) Jasně jde v podstatě o mozkový výplach, ale hezky natočený s hezkou herečkou v hlavní roli (Scarlett), nic víc jsem nečekal a tentokrát mi to stačilo a zaokrouhluji nahoru. ()

Duckz 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zklamání roku. Scénář psaný jako v rychlíku, skáče strašně rychle z místa na místo a nedává žádný prostor nějakému kloudnému příběhu. Prostřihy do dokumentárních filmů zcela zbytečné a Freeman je tam asi jenom lepidlem přilepený, aby mohl být na plakátu a zaujal lidi, které nezaujme Scarlett Johansson. Flash disk na konci byl jenom ten úplně poslední hřebíček do rakve. Film utekl, ale nezanechal nic. Kromě vítru v peněžence za lístek do kina. Nejhůř vyhozené peníze roku 2014. A to počítám i hnusný kebab v Anglii. Ten aspoň zaplnil žaludek. Na chvíli. ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Luc Besson točí jednoduché filmy. Svojim spôsobom sú to Bcka, ale zábavné a vizuálne príťažlivé, tak prečo nie ()

bruni 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tvári strašne vážne a popritom je to riadna hovadina! Asi 10 min. z filmu je v pohode a zbytok nestojí za nič. Chvíľami mi to prišlo až extrémne prehnané a miestami dokonca nechcene vtipné. Luc Besson musel brať dosť kruté drogy keď k tomu písal scenár :) ()

hdraf 

všechny recenze uživatele

Hodnocení kolem 60% je oprávněné. Škoda. Jsou tam některé super věci, ale cele docela rychle zapomenutelný. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Příjemné, svižné sci-fi. Délka akorát. Nemám téměř co vytknout. Postupné nabíhání možností využitelnosti mozkové kapacity a s ním se měnící hlavní hrdinka je velmi povedené. Samozřejmě jsou tam prvky jistých filmů, které spatřily světlo světa již před lety, ale tento mix je příjemně využívá a dělá z něho vlastní, dle mého názoru, kladný výsledek. ()

Zrzavakocka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě podáno klasické co by kdyby, ono první srovnání s delfínem jo já vím, že je na tom o několik málo % lépe no a co, ale co kdyby měl člověk opravdu možnost využít třeba jen polovinu své kapacity, jo jasně pokud by se někdo takový našel tak otázka zní jak by to využil či zneužil a pak také co ti ostatní jenž by daných hodnot nedosáhli prostě kdysi dávno jsme drandili na počítačích pod jménem Didaktik gama Skalica a dnes škoda že se nemůžeme přetaktovat a zvýšit si kapacitu Ram ;) ........tohle se prostě povedlo ()

Dazdn1k 

všechny recenze uživatele

Female verzia filmu Všemocný. Napad skvely, sice kopec nedotiahnutych nedomyslenych veci ale ako ", alternate-modern scifi" super. Dobre napady, zabery i efekty. Akurat to nemusela hrat ta poslintana johanson ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

No nevím,ale celkem zvláštní film,který se my líbil,ale hlavně díky Scarlett a Morganu Freemanovi a nebýt jich dvou,tak film padá do podprůměru !!! Jinak se dá říci čistý průměr,dobrýýý,fajn !!! ()

pa3k16 

všechny recenze uživatele

Tento film je také zlé sci-fi, že je až dobré...žiaľ...dobré je na trojku...toto je "point of view" pre Bessona s poučením, že Taxi a Kuriér je tá kategória filmov, kde je doma, a v tomto žánry určite nie je doma, len na návšteve...dúfam, že poslednej... ()

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama