Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holliday Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham-Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (41)

Trailer 2

Recenze (646)

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že po zbabranom remaku Alice In Wonderland (alebo to bol sequel?) a vcelku fajnom remaku Maleficent sme sa tentokrát dočkali filmu, ktorý nechce robiť klasickú rozprávku temnejšou a hrozivejšou. Miesto toho film uvidíme tak ako si ho pamätáme, len ide trošku viac do hĺbky. A funguje to celkom fajn. Nepochopím, prečo dali princovi meno Kit, to je priam neskutočné, keď si len predstavíte mužskú verziu bojového auta v tomto týpkovi... nefunguje to a je to hlúpe. Kate Blanchett je vynikajúca a aj mladá Lily James. Je to fajn remake aj sám o sebe je film pekný, efekty sú zaujímavé. Myslím, že film stojí za to, aby ste sa naň pozreli aspoň raz. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si odběhla do pohádky a ještě bych tam s nimi chtěla zůstat, obzvlášť po odjezdu těch potvůrek v podobě macechy a jejích frackovitých a rozmazlených sestřiček. Klidně bych dělala nějakou služebnou novému králi Kitovi (vůbec se Popelce nedivím, že při pohledu na něj se jí rozbušilo srdíčko) a jeho laskavé ženušce Elce, i když jméno mohli vybrat přece jen trochu líbeznější. Moc se mně líbil jejich tanec, kdy sál byl v tu chvíli jen jejich a nikdo jiný kolem neexistoval. Vychutnala jsem si její nádherně modré šaty a její tanec, kdy rozprostřela tu modrou nádheru kolem sebe. K tomu všemu zlatíčková vílka kmotřička, ještěrky, myšičky, husa a v neposlední řadě skleněné střevíčky. Nádherný vizuál s trochu přepálenými barvičkami neubrali na mém příjemném zážitku z klasické pohádky, A žili, byli a pokud neumřeli, žijí tam v tom pohádkovém království dodnes. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Všichni si Popelku vychvalují... a přitom je to dost velká nuda.  Otrocké, nedramatické a velmi osekané zpracování příběhu, který úplně všichni znají. Oceňuji že se tam nezpívá, výprava pěkná a Lily James taky pěkná... ale ta naše Šafránková je holt popelkou neporovnatelně lepší.Tohle je víc jen hezká ilustrace než film. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Levanduľa dilly dilly dvojfarebná, milujem ťa dilly dilly ty miluj mňa.“ Wallander to dal (na rozdiel od Jacka Ryana). Je to hravé, smutné, veselé, pôsobivé, strhujúce, zábavné, originálne a osviežujúce, trikové i komorné, veľkolepé i civilné. Macocha a jej dve dcéry pijú krv (čo je pochvala, ale aj tak neznášam Cate Blanchett), princ s Popoluškou sú pôvabní a milí, ich rodičia hodní morálneho vzoru, zvieratká si zamilujete a Nonso Anozie (Zoo) by mal vytrvalo robiť všetko pre to, aby získal povesť jedného z najsympatickejších hercov Hollywoodu (táto poloha mu sedí viac, ako záporné kreácie á la Jack Ryan). Občas sa to Kennethovi jemne rozkotúľa (niektorým ľudským a zvieracím postavám by som na jeho mieste dal lepšie konce a na niektoré, ako je sudička v podaní Heleny Bonham Carter, o ktorej som si myslel, že je Reese Witherspoon, dokonca úplne zabudne), ale čert to ber, je to super. Buďte statoční a láskaví alebo to aspoň skúste. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Branagh išiel klasickou cestou a urobil dobre. Zatiaľ ma stále baví sledovať ako s jedným a tým istým príbehom skúšajú zabodovať ďalší a ďalší režiséri. Prvý trailer, ktorý som videl sa mi zdal byť dosť pompézny a farebný a mal som pocit, že tam bude zopár spevavých čísel, čosi na hrane muzikálu. Našťastie nie. Príjemne to zbehlo aj keď viete, čo bude nasledovať. Vytkol by som nedostatok humoru, na úkor dvoch nevlastných sestier sa dalo vymyslieť vtipov dosť. Verzia Popolušky s D. Barrymore vo filme Večný príbeh mi však bola a je bližšia. 70%. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Známý rokokový obraz "Houpačka" od francouzského malíře Jean-Honoré Fragonarda, kterého si lze všimnou ve filmu Frozen (2013), když Anna tancuje po zámku, zobrazuje ženu ztrácející střevíc zatímco se houpe v zahradě. Tuto scénu najdeme v Popelce. (Alatiel)
  • Taneční rej, přes který probíhá Popelka (Lily James) při útěku od prince (Richard Madden), byla kompletně improvizovaná, režisér se rozhodl ji ve finálním sestřihu filmu ponechat. (Alatiel)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama