Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh zvýrazněný opulentní výpravou a místy dost syrovým dospěláckým podtónem. Kouká se na to krásně, Angelina hraje skvěle a vytvořené prostředí strhne vizuální propracovaností sebe i svých postav, ale na rozdíl třeba od příběhově lépe koncipované a výpravnější Sněhurky a lovce působí tohle dílo především v závěru jako mišmaš, který se snaží moc povrchně pojmout několik žánrů a vyhovět co nejširší divácké obci. Pěkné dobrodružství pro celou rodinu, od Američanů ale nic překvapivého.. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíte? Příběh není takový, jak vám vyprávěli.“ Jestli něco opravdu nepotřebuju, tak to, aby (mi) Disney prznil klasické pohádky. Ale pěkně popořádku. Od filmu jsem nečekal absolutně nic a přemýšlel nad tím, jak moc asi budu u sledování předělávky trpět. No, teď už vím, že dost. Uchopení Šípkové Růženky mi přišlo dost nešťastné, ale příběh sám o sobě zase tak špatný nebyl. Nicméně začátek mě moc nebral, vývoj hlavní ženské hrdinky mě nechával docela chladným (Zloba? To má být jméno pro malou, hodnou vílu?), stejně tak všechny ty kýčovité, animované rádoby roztomilosti (které tak nemám rád). Film mě začal pořádně zajímat až ve chvíli, kdy se začal rozvíjet Zlobin vztah k Auroře (další kiks se jménem). Musím uznat, že mě to postupné a nedobrovolné okouzlování nejdřív malou, poté větší dívkou dost bavilo. A to až do momentu, kdy se Aurora rozhodla odjet na zámek. Závěrečná bitva mě znovu uvrhla do apatie, která mi vydržela až do konce. A pokud jsem měl konzervativní výhrady k tomu, proč nedodala ten „detail“ s polibkem třetí sudička, navíc když byla přerušena, nenapadlo mě, jaká to bude vlastně prkotina v porovnání s onou pointou ohledně probuzení Aurory…WTF? Nechci vyloženě spoilerovat, takže si odpustím konkrétnější podobu poznámky o nových pořádcích (a totálním zničení jedné pohádkové tradice), nicméně tak debilní scénu jsem v pohádce ještě nikdy neviděl. Až mám chuť si jít okamžitě pustit Jak se budí princezny, abych se té hořké pachuti nějak účinně zbavil. Za tu výše zmíněnou, zhruba půl hodiny trvající část, která mě bavila, a nepopiratelně „nabušenou“ technickou a vizuální stránku filmu, dávám 2* (snad bych s přivřením oka a určitým sebezapřením přihodil i tu třetí, ale brání mi v tom TA dementní scéna, ze které stále vidím rudě). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl dlouho dopředu jasno v tom že ho chci vidět, jen jsem furt váhal zda nezkusím 3D, když jsem se ale dověděl, že film se u nás sice ve 3D bude promítat, ale jen s dabignem, bylo rozhodnuto. Jedním z důvodů proč jsem se na film těšil byla totiž naše milá mnohonásobná etnomatka Angelina Jolie, mám jí rád holku jednu ušatou a těch pár let co si dala od filmu pauzu mně zkrátka chyběla a já jí chtěl nejen vidět, ale i slyšet. Nejbohatší pracovnice Unicef se vrátila ve velkým stylu. Angie si vychutnává každou vteřinu před kamerou a postavu Maleficent si vysloveně užívá. Angie je tady naprosto překrásná a společné scény s Aurorou jsou z hereckého hlediska absolutní perlou filmu. Ty její postupné vnitřní emotivní proměny byly zahrány fakt oscarově. Další gejzíry mého nadšení vyprdly z vizuálního pojetí filmu. Obraz je skvěle vyvedenou kombinací fantazie dítěte (všechny ty příšerky, víly, atd. ) a člověka s velkým talentem pro kompozici. Možná v pár scénách člověk vzpomene na Avatara nebo Lotříka, ale tenhle film má pořád svou vlastní vůni, která vychází především z příběhu. Asi by se zaplnili všechny tramvaje v ČR, kdyby si do ní měl stoupnout každej kdo zná pohádku o Šipkové Růžence, ale kdyby do nich měl nastoupit jen ten, kterýho napadlo tuhle stokrát ohranou pohádku převyprávět takovýmhle způsobem, tipuju, že by jsme se všichni tlačili na peronu a čuměli na prázdný tramvaje. Film je jednoduchej tak, aby s ním neměli problém i ti nejmenší, ale současně má svý kouzlo i pro dospělý, již zmíněný začínající vztah mezi Maleficent a Aurorou, má v sobě ohromnou vyspělost a něhu. No a pak už je to pro každýho, kdo je dítě ofiko a nebo neofiko - dospěláka s duší détěte, jeden velkej balzámek. Ke konci si oficiální i neoficiální děti určitě společně zafandí dobru a budou moc rádi že na světě existují lidi, který umí svou hlavu plnou fantazie (už jen navrhnout ten kostým pro Angie musela bejt práce neoficiálního a nesmírně talentovanýho dítěte) přetavit na pohyblivý obrázky a ukázat jí v podobě krásně citlivě odvyprávěné pohádky plný fantazie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni, po skouknuti traileru jsem nic moc necekal a nakonec spokojenost. Pohadka o Sipkove Ruzence je sice tak jako podivne upravena, ale film nepostrada vtip, takze to vubec nevadi. Navic trikove to je spis fantasy. Neni tak nouze o spoustu zajimavejch potvor, bitvy a souboje a hlavne to ma vsechno skvelej vizual. Herecky vykony jsou taky super, obzvlast ocekavane Angelina, ktera vypada jako temnej andel naprosto spickove. Navic vice nez prijemna stopaz, takze pro me zabavny od zacatku do konce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemůžu označit moderní pohádky za něco, na co bych spěchal tak, že bych to potřeboval vidět. Na druhou stranu, spíše se jedná o rodinné fantasy s Angelinou Jolie a Sharlto Copleym a to moji zvědavost přecejen mírně navýšilo. Díky kvalitním efektům se na to dobře kouká a je vidět že Disney umí tyhle filmy dělat asi jako Honza Rosák Videostop. Prostě fabrika. U příběhu jsem ani už nějak nepřemýšlel nad tím jaký vlastně je nebo má být. Stejně tak jsem se snažil oprostit úvahami nad tím proč se postavy chovají tak jak chovají. Trošku škoda, že chybí závěrečná osudová scéna, která by přidala více temnoty. 55% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama