Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

lioncel 

všechny recenze uživatele

… Slzy dojetí a žalu vždy skrápí mé líce, nad tragickým koncem této mladé dvojice … Stovky dalších autorů psalo tu prózu i básně, však nikdo z nich nestvořil řádky tak krásné … Jak kruté je mi ze strany osudu - já takovou lásku nikdy nezažil, ač po ničem jiném jsem v životě svém neprahl a netoužil … ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ta Zeffirelliho úchylka pro ,,krásné" tváře mě tentokrát ani moc neprudila (že by podle něj jen takhle křehce bezpohlavně ,,nádherní" mladí ,měli nárok na tu trochu debility v hormony ovládaném odobí života?,-no schválně kdo se takhle alespoň nějaký čas taky nechoval,-já jo,přiznávám,-naštěstí jsem přežil).- No a i když (chválihodná) snaha o jakés takés reálie,tak ta mordýřina se tedy moc nedařila-aby při krveprolití Montekové vs. Kapuleti, po sobě hoši víc házeli koši se zeleninou než by se popichovali rapíry....,no budiž. --Za plný dát ale musím,-lepší (věrnější) zpracování jsem zatím neviděl. A ten text.......! ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak tito veronští milenci od geniálního dramatika z alžbětinské éry od Villiama Shakespeara jsou mému srdci asi nejblíže. Režisér Franco Zeffirelli přenesl nesmrtelné dílo lásky na filmové plátno v celé své tragičnosti přímo fantasticky. Herečka Olivia Hussey v roli se dokonale ztotožnila s postavou Julie, tak i představitel Romea (Leonard Whiting) předvedl skvělý výkon. Dobrá práce, rád podívám opět znovu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když se ve filmu mluví starým slovem, tak se povedlo prostředím, herci i chováním oslovit dnešního diváka - tedy mě. Vášeň mezi mladou dvojicí přímo tryská. Zamilovanost a láska v tom nejkrásnějším věku vzdoruje proti všem. Neb tragédií končí tento skvost od Shakespeara. Olivia Hussey nejkrásnější ! ()

detektiv 

všechny recenze uživatele

Úžasné, absolutně věrohodné scenérie a historické obrazy, bezchybné kostýmy, líbezná ústřední melodie, něžná Julie, nedostižný a krásný Romeo. Příběh nejsmutnější lásky v dějinách, která,ač už je stará několik staletí, je neustále silná. Scéna v hrobce Kapuletů vystihuje lásku a trápení jako žádná jiná v dějinách filmu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. března 1968 v Londýně (Velká Británie). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama