Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne príbehovo prepacovaný animáčik, plný romantiky, pesničiek a typických mexicko-španielskych kultúrnych prvkov. Tiež sa tu divák dozvie, že zomrieť ešte nemusí nutne znamenať koniec a že láska a odvaha je vždy viac ako sila a nesmrteľnosť. Len škoda tej pre oko nezvyčajnej animácie, dosť dlho trvalo, kým som si na ňu aspoň trochu zvykol, ale aj tak to nebolo celkom ono. Nie som fanúšikom takýchto skladačkovo-hranatých drevených tvarov. 70/100 ()

Reklama

Noviik 

všechny recenze uživatele

Animace je bezesporu krásná, té nemám co vytknout. Ano, teď přijde ale... Kniha života postrádá posloupnost, která by mě bavila a upoutala. V průběhu jsem se sice v pohodě orientoval ale chyběla mi ta pohoda, logika, jednoduchost a zábava z podobných animáků (letos například Škatuláci byli o dost zábavnější i zajímavější). Škoda, trailer sliboval zajímavější i zábavnější podívanou. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa rozbehol tak chaoticky, že som sa prvé minúty nervózne vrtel a snažil nájsť svoje miesto diváka. Za chvíľu sa dej ukľudnil a rozbehlo sa rozprávanie. Veľmi zaujímavá animácia. Miestami bolo na scéne toľko detailov, že som nedokázal vnímať hĺbku priestoru. Verím, že sa na tom hromada ľudí zapotila, ale skôr mi to vadilo, pretože mexická vizáž je extra farebná a keď sa v tých farbách stratím vďaka náloži detailov v popredí aj v pozadí, tak je to na škodu než na úžitok. Vtipy sú skôr čierne, ale vo svojej podstate neškodné a zábavné. Oplatí sa investovať, je fajn vidieť animovaný film, čo vystrkuje hlavu z davu, ale je stále pre široké masy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitý animák,který se vizuálem viditelně inspiroval u Tima Burtona.Příběhová kostra sice není nic nového a první půl hodinku jsem celkem odzíval,ale ve chvíli kdy se děj přenese do země vzpomínání a zapomnění jsem se začal bavit víc než jsem do té doby čekal.Určitě existují lepší animáky,ale tahle jednohubka v žádném případě neurazí...70% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama