Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jaký máte víno? Červený a bílý! tak to si dáme radši presso, tady by nám dali ještě nějakej krabičák. Hmm tak ač jsem byl v poslední době skeptický k domácí tvorbě, tak několik snímků co jsem viděl v poslední době opět nastartovalo můj zájem o České filmy a jako milovník filmů v černých číslech a jeden z místních rebelů jsem se nenechal ovlivnit zdejším tradičně pofidérním hodnocením a vyrazil jsem na to. No a podle očekávání konstatuji, že žádný náraz na dno se nekoná. Neříkám, že je to nějaká super pecka, ale určitě si nezaslouží veřejný zostuzování. Takže lidi chce to jenom zahodit předsudky, vyndat si hlavu z prdele a neřídit se komentáři některých zdejších rádoby respektovaných uživatelů (já vím proč je nerespektuju) kteří se tak akorát předhání v tom kdo to víc odjebe a kdo co od koho opíše. No a samozřejmě, že většina ostatních (čest výjimkám) jdou za nimi vzorně jak stádečko. Olmer je prostě oldschol a spáchal jediný zločin a sice to, že nejde z dobou a natočil stejný film jako před 25 lety což mi, ale v žádným případě nevadí. Skamene je super jeho hlášky jsou hutný a i když je to víceméně spíš takovej odlehčenej filmík co nemá mít hlubší dopad, tak ta chytrá parafráze naší společnosti v něm určitě je. tím musím vyvrátit další nesmysl ze zdejších komentářů a sice něco o ubožácích kterým se to líbí, protože věří, že v takový době žijou. kurva a nežijeme v ní snad?! Nevím co je divnýho na tom upřímně se zasmát tomu jaký shit joby nabízí úřad práce sám jsem to zažil. Nabízeli mi tam taky pěkný sračky a za prachy za který bych ani nevstal z postele, ale nepřipadám si jako ubožák když se tomu zasměju. Jo a taky si tu nebudu hrát na Mirka Dušína. Z poctivostí nejdřív pojdeš v Česku se kradlo vždycky, krade se a krást se bude a ti co před tím zavírají oči jsou jenom nenapravitelní snílci. Ona poctivá práce vám pohodlnej život opravdu nezaručí to jsem už dávno zjistil. A tak nemám problém se z některými (anti) hrdiny tady ztotožnit. Konec konců kradl bych taky kdybych věděl jak na to, ale v týhle zemi už holt není rozkrást co. Navíc nemám ty správný konexe, tak holt nic nebude. Jinak některý lidi možná ještě v hodnocení ovlivňuje to, že jednička pro ně byla kult no tak to můžu taky smést ze stolu viděl jsem jí teprve nedávno a nijak extra mě nerozstřelila. A pokud tady někdo kritizuje, že to nemá děj ani scénář, tak jednička taky kdovíjakej neměla, takže se proberte mě to prostě přijde jako dva stejný filmy akorát je od sebe dělí 27 let. Takže vaše pseudoargumenty jsem vám krásně vyvrátil, tak už teda fakt nevím buďto jste všichni kokoti a já jsem letadlo. Nebo jste všichni letadla a já jsem kokot. Každopádně abych to shrnul jak už jsem napsal není to nic co by mě nějak odvařilo, ale černý čísla si to nezaslouží ani náhodou. opět se potvrdilo, že nemá význam řídit se zdejším stupidním hodnocením a je dobrý si udělat názor sám. Otázka na závěr : Je CSFD spolek zamindrákovaných ignorantů? Jednoznačně!50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film jako takovej je natočenej blbě.Nedotažený,navíc některý herci hrát nikdy neuměli.Přitom s přivřenejma očima i docela dobrej scénář.Co ale nechápu,že je v týhle zemi někdo,kdo nevěří,že to tady v těch nejvyšších sférách běhá hóóódně podobně.To musí bejt ale velkej naivka,nebo člověk s náturou píči Klause.Jinak ale film na hovno.30%. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jednička se pro mě stala kultem, i když jsem ji viděl teprve nedávno, takže nemám potřebu další Bínyho trampoty splachovat do odpadu. Pravda, Olmer je evidentně docela senilní a hlavně ho brutálně sere současná společnost, takže po více než deseti letech, kdy ho nepustili dál než do televize, vylezl z nory a natočil film, kterým tu nasranost mohl ze sebe konečně vyventilovat. Jeho styl je nečekaně hravý a v rámci české chcípácké tvorby působí dokonce moderněji než někteří jeho o dost mladší kolegové. Bohužel vyprávění je hrozně zkratkovité a zmatené. Vztahy mezi postavami nedotažené a jejich motivace nijak nevznikají, ony prostě najednou přijdou. Odkazy a prostřihy na jedničku vůbec nevadí, přicházejí ve vhodnou dobu a částečně kompenzují nedotažený scénář. Největší zápor je účast neherců a rádoby herců (Jeníková, Chytrová, Kopečný). Nedorost má sice pořád slušné charisma, ale působí zbytečně divadelně. To Skamene si svou životní roli užívá. Možná to bude i tím, že s ní má hodně společného. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem sice naivní tvor, ale ne natolik, abych doufal v to, že druhý díl Bonů bude mít údernost jedničky. Vždyť skutečnost, že bývalí veksláci vyrazili do politiky, je natolik veřejně známá, že to může šokovat snad jen toho, kdo za socialismu nikdy nesehnal bony za 5 Kčs. Takže za mne to bylo celkem příjemné setkání s herci, kteří za posledních sedmadvacet let vesměs nezakopli o pořádnou roli a tady se s chutí vrátili ke svému osvědčenému podrazáctví. Žádný klenot světové kinematografie tím sice nevytvořili, ale rozhodně bych si netroufl tvrdit nic o nějakém znesvěcení skvělé jedničky. Jenom ten pokus o návrat do kultovních vod příliš nevyšel. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tohle začíná být den ode dne zábavnější. Není nad to, když místní mudrlanti nastoupí a začnou se tady seberealizovat, aby zapomněli na to, že je šéf v práci buzeruje a jejich stará je hnusná. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se kolem některých filmů rozpoutává pravidelně naprostá hysterie? A Bony a klid 2 jsou jen její další obětí. Vzhledem k tomu, že velká část místního osazenstva opravdu nemá moc přehled a jediné co ví, že mají všude tvrdit, že Lynch, Cameron a Nolan jsou super, zatímco Troška nebo Magnusek jsou shit, není se výslednému "ovčímu" hodnocení co divit. Bony a klid 2 není nějaká bomba, ale ani katastrofa. V první řadě je třeba říct, že je to film vtipný a zábavný. Proto zamzí dvojnásob, že děj obsahuje mraky hloupostí. Olmer zcela evidentně upřednostňuje vtip před dramatem a na příběhu je to vidět. Až moc se tady žvaní, co dialog to v podstatě vtipná hláška jako ze sitcomu. Nejde si ani představit, že by v reálném světě někdo takhle mluvil. Děj to příliš nemá a celkové pojetí je velmi naivní. To ale samozřejmě může být i záměr. Z filmu je cítit, že se v první řadě snaží být zábavný, což v podstatě taky znamená, že je bulvární, nerealistický a povrchní. Divák tu v klišoidní formě najde všechny nešvary, které nějakým způsobem ovliňují dnešní společnost. Podvody s dotacemi počínaje a naivní představou o Anonymous zdaleka nekonče. Zamrzí i občasné sklouzávaní do opravdu nevkusného humoru. Malující šlapky mi opravdu vtipné nepřišly. Mluvit o některých rádoby cool "vizuálních" efektech nemá ani smysl. Totálně mimo je i přítelkyně hlavního hrdiny, která ač celý den dělá hovno a žije si luxusně z otcových peněz, snaží se ho přesto zničit. Pokud ale byl záměr ukázat, jak se chovají nevděční zbohatličtí haranti, nemám s tím problém. Bony a klid 2 rozhodně není taková katastrofa, jak by se mohlo na první pohled zdát. Film je to průměrný, nic zásadního se z něj člověk nedozví, ale na chvíli dobře pobaví a pak zase vyšumí. Mně to v kině stačilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se měl původně objevit i Tomáš Hanák a to výhradně na přání diváků, ale producenti nechtěli oživovat postavu Harryho, jenž v prvním díle zemře. (Lajty)
  • Premiéra filmu proběhla v Tipsport Areně. Nepřišli někteří z hlavních představitelů, zato dorazil Ivan Jonák, který byl o tři týdny dříve propuštěn z vězení. (Honzulik)

Reklama

Reklama