Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1959 čelí dva muži velkému zvratu ve svém životě: jeden z nich se ve Washingtonu D.C. připravuje oznámit prezidentskou kandidaturu, zatímco druhý se na americké ambasádě v Moskvě zříká svého amerického občanství. Dvě zdánlivě nesouvisející události ale nakonec vedou k osudnému momentu, který změnil běh dějin. Drama nazvané Vražda prezidenta Kennedyho produkovala společnost Scott Free Productions a vzniklo na základě bestselleru Billa O'Reillyho a Martina Dugarda. Chronicky je rekonstruována jedna z nejvíce šokujících událostí v americké historii: zastřelení prezidenta Johna F. Kennedyho atentátníkem Leem Harveyem Oswaldem. V dramatu hrají Rob Lowe (prezident Kennedy), Will Rothhaar (Lee Harvey Oswald) spolu s Michelle Trachtenberg (Marina Oswald) a Ginnifer Goodwin (Jacqueline Kennedy). Vražda prezidenta Kennedyho mapuje vzestupy i pády obou mužů a dva vztahy, které nakonec vyvrcholí ne jednou ale dvěma vraždami, jež šokovaly nejen Spojené státy. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Will Rothhaar, Rob Lowe

Recenze (17)

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné zpracování oficiální verze případu. To jsem dřív nevěděl, že Oswald a JFK měli oba pohřeb v ten samý den. Vadil mi jen ten přeslazený vztah Kennedyho a Jackie. TV produkce velice slušná.. kdyby takhle u nás vypadaly top kinofilmy, tak bych se vůbec nezlobil. Ovšem tady v té oficiální verzi krásně vystouply ty hlavní ideologické problémy oficiální verze - proč by se někdo jako Oswald, sympatizant Kuby, Castra a komunismu, snažil odstranit Kennedyho, který byl v zahraniční politice hodně konzervativní a opatrný, který byl odpůrce zbrojení, který si za invazi na Kubu nasypal popel na hlavu a řekl nikdy více, který Kubánskou krizi vyřešil dohodou s Chruščevem, přestože tlaky od generálů na vojenskou akci byly velké.. když za Kennedym v řadě čekali daleko horší zvířata, kteří politiku eskalovali až k válce ve Vietnamu. Je možné, že to tehdy nešlo tak do důsledku domyslet, ale z dnešního pohledu to prostě moc nesedí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě snůškou faktů. Nemá ani čas ani možnost si diváka získat neboť děj rychle přeskakuje z jedné scény do druhé a pokaždé vlastně zobrazuje jen holá fakta. I postavy říkají přesně totéž, co říkaly jejich předobrazy. Viděl jsem totiž několik dokumentů o smrti prezidenta a nyní sleduji i Dynastii Kennedyů. Navíc film vychází z oficiálního faktu. Totiž, že prezidenta zastřelil Leem Harvey Oswald. On sice byl oficiálně zatčen, ale nikdy nemohl proběhnout soud, protože byl předtím zavražděn a nikdy ani nebyl odsouzen. Mnoho lidí má pochybnosti. A že to není až tak snadné, označit ho za vraha, o tom svědčí i fakt, že ve slavném filmu Armagedon si jedna postava jako podmínku odletu k záchranné misi dala odpověď na otázku: Kdo zabil Kennedyho. Film Vražda prezidenta Kennedyho působí v podstatě jako hraný dokument. Rychlé scéna prezidenta flirtujícího se sekretářkami či v bazéně a divák má získat povědomí o prezidentovi sukničkáři. A v podobném duchu to funguje se vším. Mnohé dokumenty jsou tak mnohem lepší než tenhle film o kterém marně přemýšlím, co chtěl vlastně říci. ()

Reklama

meda2016

všechny recenze uživatele

Představitelé byli vybraní podle představy diváka. Kennedyová hezká (proti kostnaté skutečnosti), ruska prsatá, prezident sympaťák a mafián obtloustlý. Policajti s drilem nešikovné nepřipravenosti. Už jste si udělali představu podle zveřejněných informací?.. Tak tady máte ještě pohádku, jak to vše začalo. Dohromady takové opáčko. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Musím říct, že řemeslné zpracování nebylo zdaleka tak špatné, jak jsem před začátkem čekal. Tvůrci si parádně poradili s výběrem hereckého obsazení, kde si dali zvlášť záležet na podobnosti představitelů se skutečnými postavami, a na každé z chronicky známých scén ze skutečnosti (střelba, přivedení Oswalda před novináře ad.) je znát, že tvůrci záběry dlouho a důkladně studovali a dali si záležet, aby podoba mezi skutečnými záznamy a tímto zpracováním byla co nejbližší. Režijně je tedy Killing Kennedy relativně slušně zvládnutý. Co mi dělalo problém bylo vyrovnat se se scénářem a dějem, který se v mnohém dosti rapidně vymyká skutečnosti. Tvůrci vůbec nebrali v úvahu důkazy a svědectví, která v řadě věcí jsou už desítky let známá, a prakticky kompletně celý film natočili čistě jen podle oficiální teorie. Chvílemi mi až připadalo, že nejde o nic než propagandu americké vlády, která má za účel zabránit připomenutí konspiračních teorií při padesátiletém výročí a poukázat na to, "jak to ve skutečnosti bylo", aby se v tom nikdo nešťoural. Pravdou je, že to takhle už prokazatelně nebylo, takže jak mě filmařsky Killing Kennedy poměrně mile překvapil, tak mě velice hrubě zklamal dějově a naprosto neoriginálním a nekreativním postavením. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl problém s castingem. Ti herci prostě nesedli. Neříkám, že hrají špatně, na televizi je to dobré, i když mnohdy je to jen na efekt, aby se vyvolaly ty správné emoce. Ne postupně, ale hned v té jedné scéně. Je to přece jen docela prvoplánové, na druhou stranu se film drží podložené verze a známých skutečností. V závěru pak stále více používá archivní záběry, vzhledem k tomu, že je to televizní produkce, krvavé scény nečekejte. Na průměr to stačí, pokud se televizní tvorby týká, tak určitě. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno