Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemci to šmrncli hollywoodom, z ktorého si zobrali ten lepší príklad a prekvapenie je na svete. Jednoduchý námet, ktorého obmena tu bola už nespočetne veľakrát slávi úspech. Samozrejme ten by sa nedostavil bez podarenej ústrednej dvojice a najmä množstva a množstva vedľajších postáv, vďaka ktorým film nenudí, charaktery sú rôznorodé, fungujú a tak nieje núdza o nápady a dôvtip. Zo začiatku to trošku smrdelo kameňákovským prívalom vtipov, potom sa však k slovu dostal aj scenár a situačná komika zabodovala. Naozaj to celé skvelo fungovalo a počas celého filmu som si neuvedomil, že pozerám film z krajiny steeloviek a horských doktorov. 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená německá komedie. V jednoduchosti je krása a tento film si zřejmě najde své cílové diváky. Když opomenu ten přeslazený glückliches Ende, tak není téměř nic k vytknutí. Snímek si na nic závratného nehraje a sype jednu parádní hlášku za druhou. Nasmál jsem se vážně do sytosti. Herecky mě snímek taky nijak neiritoval. Nevybavím si lepší německou komedii. Tohle se vážně extrémně vydařilo. Navíc jsem si mohl vyzkoušet, co všechno z němčiny už se mi podařilo zapomenout. Naštěstí tu byly čobolácké titulky, bez kterých bych se rozhodně neobešel. Docela mě udivuje, že se zde nashromáždilo tolik negativních ohlasů. Každému muselo být jasné do čeho jde. Typický německý humor. Buď ho máte rádi, nebo ho rádi nemáte. Je to stejné jako s německým pornem. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér trefil hřebíček na hlavičku.Dejte do hlavní role rošťáckého sympaťáka s hubou plnou trefných sérek, dejte mu k ruce sympatickou blbku, se kterou rozjede milostný hašteření, vložte je to profláknutého klišé schématu romantických komedí s kriminálním nádechem a vše to okořeňte dokonalým soundtrackem těch největších hitovek z loňska a máte tu kurevský trhák, který vydělal pěknou sumičku doláčků, tedy vlastně eur, světe div se...němci si hrají na amíky a natočili sice klasicky děsně předvídatelnou komedii, plnou klišé podle schématu co učej režiséry v prváku, ale zatraceně vtipnou a pohodovou.Komedie roku.79%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to na hraně, ale za delikátního pana Müllera, který názorně předvádí jediný stoprocentně účinný a správný způsob, jak ve škole jednat s drzými nepřizpůsobivými fakany, tu čtvrtou hvězdu rád udělím. Ohraná zápletka sice nemá co nového nabídnout, ale snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že přesně takový příběh má v dnešní době své opodstatnění, navíc v takhle zábavné a směrem ke zde kritizované mládeži přístupné formě... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V německém kině jsem viděl upoutávku na tuto komedii s velmi úsměvným názvem, a jelikož se zdála být na první pohled něčím lepším a smysluplnějším než (Kluci/)Holky to chtěj taky 2, tak jsem se rozhodl ji zhlédnout. A ve výsledku jsem byl celkem spokojený. Vtipy jsou opravdu vtipné, nikoli nechutné, Karoline Herfurth mám rád a Katja Riemann byla coby paní ředitelka správně potrhlá. Postava Elyase M´Barka si nebere servítky a srovnává všechny delikventní a pošahané studenty se zemí. Zkrátka sympaticky natočená oddychovka, která se perfektně hodí na volný večer a oživuje komediální žánr díky vytříbenému humoru, slovníku a celkovému nápadu, plus obsahuje super soundtrack. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • Když Lisa Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) přijde poprvé vyučovat do 10. B., mají Chantal (Jella Haase) a Zeynep (Gizem Emre) spojené lavice, na dalším záběru jsou ale oddělené, a poté zase spojené. Tato situace se několikrát opakuje. (Ostrovan211)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama