Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (907)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bora Dagtekin | Hudba: Beckmann, Djorkaeff, Beatzarre | Distribúcia: Constantin Film | Štúdio: Constantin Film, Rat Pack Filmproduction | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || Film, ktorý popiera všetky doterajšie predsudky voči nemeckým komédiám. Má to nápaditý scenár, skvelú réžiu, super charizmatického hlavného predstaviteľa, a najviac gagov na filmovú minútu za posledných päť rokov. Možno je to len obyčajný film na jedno videnie, ale ja som sa dnes smial od začiatku do konca. A záverečné klišé nebolo emočne hluché. A to sa veru často nestáva. Ako ani to, že bol český dabing výborný. Nebyť titulkových scén z natáčania, bolo by to úplne čistých 5. (Ps: Z morálnej stránky je ten film chodiaci rozpor, ktorý by trebalo zakázať, a zároveň povinne premietať.) 90% | Atlas Praha, CZ Dub, 26.8.2014 | ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná blbůstka, která si nehraje na logiku, neztrácí čas vysvětlováním, popř. zbytečnými dějovými spojkami a sype jednu vtipnou scénku za druhou. Scénář sice moc inteligence nepobral, ale v atmosféře pubertální střední školy se demence hravě ztratí, nebo přesněji padne tam jako hrnec na prdel. Je tedy fajn, že se film nesnaží přiblížit realitě a naopak si plně užívá své ujetosti. 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto nemecká teenagerská bláznivá komédia ťaží najmä z toho, ako je úplne mimo realitu. V podstate tento gympel je len hraná verzia elementary v Springfielde. Niekde tento dadaizmus funguje viac, niekde menej. Viac pri niektorých fórikoch, ktoré niekedy vôbec nesúvisia s dejom, tu u mňa vedie "podávač" tovaru v automate, menej už pri napĺňaní povinnej scenáristickej mustry. Stále je to ale ako celok výborná zábava, na ktorú sa ale treba správne naladiť a uvedomiť si, že tu nejde o žiadne zrkadlo stavu nemeckého školstva a mládeže. Ale možno ak by som mal dieťa v tomto veku, tak by som mal iný názor... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemci to šmrncli hollywoodom, z ktorého si zobrali ten lepší príklad a prekvapenie je na svete. Jednoduchý námet, ktorého obmena tu bola už nespočetne veľakrát slávi úspech. Samozrejme ten by sa nedostavil bez podarenej ústrednej dvojice a najmä množstva a množstva vedľajších postáv, vďaka ktorým film nenudí, charaktery sú rôznorodé, fungujú a tak nieje núdza o nápady a dôvtip. Zo začiatku to trošku smrdelo kameňákovským prívalom vtipov, potom sa však k slovu dostal aj scenár a situačná komika zabodovala. Naozaj to celé skvelo fungovalo a počas celého filmu som si neuvedomil, že pozerám film z krajiny steeloviek a horských doktorov. 80%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je sice pnej vtipů, který jsem už někde viděl, neoplývá zrovna originálnim námětem, je plnej klišé a ke konci sklouzává k moralizování, ale po delší době jsem se u nějaký komedie taky pro změnu zasmál. Tady se prostě povedlo poskládat hodně věcí, který zaručeně budou fungovat, a zabalit to do takový obyčejný romantický komedie. Ale ten film si na nic nehraje, je to taková nenáročná podívaná a mě to bavilo. A třeba taková návštěva u lidí na podpoře byla geniální. Na to, že je to německej (tureckej/albánskej?) film, tak je to opravdu hodně dobrý. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení záverečných titulkov je možné sledovať nevydarené scény. (vander19)
  • Auto hlavního hrdiny, Zekiho Müllera, pochází podle značky M z Mnichova. Jeho představitel Elyas M'Barek se v Mnichově narodil. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o první film po šesti letech, který v německých kinech dosáhl návštěvnosti více než 5 milionů diváků. Konkrétně se jednalo o 7,2 miliónů diváků a překonal tak v návštěvnosti v německých kinech i film Hobit: Šmakova dračí poušt (2013). (Cheeker)

Reklama

Reklama