Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (307)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak se podařilo klesnout ještě níž a málokdo si bude asi přát, aby se postradatelní vrátili. Hned zkraje mě zarazil ošuntělý vizuál, páč tak levně vypadající kameru už dnes nemají ani televizní projekty. A laciné počítačové efekty celkový dojem ještě dorazily. Zavedená žánrová klišé místo pobavení nudí, a tak když jde parta ve zpomaleném záběru vstříc divákovi, je to spíše jako odcházení, než bombastický nástup do akce. Mrtvých je sice možná více než v Robocopovi, ale souboje jsou otřesné. Nejlépe vše zvládají Statham a ten poletující Asiat s nožem, ostatní předvádějí fackovanou jako ze sedmdesátých let, kdy se prali B. Spencer + T. Hill. Megan Foxová vypadá, jako by ji v každém záběru vystajloval počítač, a tak možná měla hrát androidku, pak by její role měla smysl. Jo, když se pere se Stathamem, tak to není jako rvačka Smithových, spíše jen taková pošťuchovaná. Přesto oceňuji dvě věci - jednak že staříci přeci jen odvedli kus práce, kterou bych v jejich věku určitě nedal, a pak poslední čtvrtinu na lodi, protože tam se alespoň dělo něco tak, že člověk nemusel koukat na hodinky. Z nostalgie k žánru zaokrouhluji 2,5* nahoru, ale rychle, než si to rozmyslím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po druhém, a zároveň i posledním jakž takž soudném dílu Postradatelných to jde s celou sérií evidentně od desíti k prdeli. Trojka byla na hranici neurovegetativního výsměchu příčetné scenáristice i dialogové a dějové sysluplnosti, ovšem toto už definitivně udělalo z Expendables totální Expendebils. Na všech třech hlavních tahounech – Slájovi, Jasoňovi i Dolfim - je zřetelně znát, že patrně neuváženě podepsali další povinná pokračování už někdy u dvojky, jsou zjevně nasraní, a je to na nich znát, že je uvrhli do až tak špatně porežírované a laciné scénáristické lobotomie, a navíc donutili pózovat s takovými neumětelskými instamrdkami a bulvárními hovnocuci, jakými bezesporu jsou odporně zbotoxovaná prkenná velepiča Megan Lišková, huhňavý, otylý a zcela ochrnutý negrorecitátor Padesátigroš nebo ta zoufale trapná parodie na Banderasovic Toníčka. Satanžel to moc nevytrhly ani věhlasné rachitické ťamanské mlátičky Antonín Já a Auwajs, které zoufale berou každý sebevíc ponižující holyúdský štěk jen proto, aby doma nemuseli okopávat rýžoviště, protože moc prostoru ke svým obvyklým gumovým o-pičárnám v tomhle řídkém průjmu nedostaly. Takže velmi smutný funus franšízy a něco, co moderní filmově teoretická věda odborně exaktně definuje jako „vypatlaný holofilm“. Vážně se obávám, že pokud držitel práv nedejsatan dopustí další pokračování, bude toto již plně na úrovni reinkarnací Dickboxerů, tedy mentální moulinex pro lopaty a vězně. Prostě nezbývá než si zase jednou upřímně pogratulovat, že jsem udržel toho nostalgického akčního kokota v sobě na řetězu a nelezl na to do kina vykrmovat holandské monopolní nenažrance, na oslavu čehož ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím falešnou dvousetkorunu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před 13 lety Stallone za pomoci dalšího akčních hvězd založil projekt, který dával vzpomenout na jejich dávnou slávu a představil ji mladší generaci. Ano, digitální triky se v sérii objevovaly od začátku, jenže 4. díl šel v tomhle hnusu ještě mnohem dál. Vlastně je to už téměř nerozeznatelné od nějaké Seagalovky. Vystřídají se zde 3 lokace (Lybie, bar a loď). Nikam jinam se opravdu nepodíváme. Stallone zmizí prakticky hned na začátku ze scény a role akčního zvěrozvěsta se tedy ujme Statham. Pokud bych měl z filmu něco pochválit, tak jen to jak se Megan Fox povaluje v posteli. Tuhle krátkou scénu ale ukáže již trailer, takže není třeba koukat na celý mrzácky natočený film. Tohle se opravdu hodně nepovedlo. 40% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sága, která vždy s obrovským nadhledem letěla vysoko nad hlavami akčních videobéček, ze kterých si po hrstech půjčovala herce, si dala dlouhou pauzu, ze které vystoupila tak trochu na truc. A s tváří právě takového béčka, kterým nikdy být neměla. Když se při první větší akci objevily triky a zelené plátno tak levného rázu, že jsem až nevěřícně vytřeštil oči, věděl jsem, že je zle. Absence jakéhokoli překvapení v hereckém obsazení, castingový omyl v podobě Megan Fox, ignorace drtivé většiny známých hrdinů, průhledné zvraty a spoléhání se téměř výhradně na Jasona Stathama pak berou zbytky nadhledu i mně. 50% a zaokrouhlení dolů čistě za zklamání z toho, že jsem věřil, že se povede překvapit podobně jako u nedoceněné trojky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Popravte ich konečne niekto! Strašný prúser. Trojka je oproti tomu veľkofilm (čo v podstate aj naozaj bola).  Mizerný film s mizernými postavami (až na Dolpha Lundgrena), mizernými hereckými výkonmi, mizernými hláškami, mizernou akciou (neverím, že TOTO stálo 100 miliónov) a mizerným hlavným záporákom, ktorého uhádnete po prvej scéne. Sly tu nemá až také cameo, ako sa vám niektorí snažia nahovoriť. Objavuje sa v polovici filmu, čo sa naozaj nedá charakterizovať ako cameo. Hnusná výprava, odporné CGI. Kým kedysi sa lovilo vo vodách s Arnoldom, JCVD a Bruceom Willisom, dnes tvorcom zostala Megan Fox (ktorá so žánrom nemá nič spoločné, to nie je urážka, lež suché skonštatovanie) a starý Andy Garcia, ktorý hral v Krstnom otcovi 3, ktorého teda neviem, či ste videli, ale ak nie, tak vám vyspoilerujem, že to nie je akčný film. Prečo to Stallone nedal napríklad, čo ja viem, Robertovi Patrickovi? Vzal som si z toho ponaučenie, že chlap je len vtedy správny chlap (a parťák), ak si vypije. Autonaháňačka nie je úplne márna a poteší ázijský prvok (najmä Iko Uwais, Tony Jaa je úplne mimo), ale to je ozaj max. na 2*. Séria stratila samú seba a namiesto toho, aby oslovila "aspoň" starú generáciu nostalgicky spomínajúcu na akčniaky 80. rokov (ktorých beztak od prvej časti chcela osloviť) a siahla po Lorenzovi Lamasovi, Louisovi Gossettovi Jr., Michaelovi Dudikoffovi, či Cynthii Rothrock a počkala, čo z toho vypadne, tak namiesto toho prišla s čímsi, ehm... takýmto. Doprčič, už David James Elliott by dával väčšiu logiku, než Garcia! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Producent Avi Lerner potvrdil vznik filmu rok před premiérou třetího dílu. (S.W.A.T)
  • V červnu 2020 Jean-Claude Van Damme vyjádřil zájem o návrat do série a veřejně přednesl svůj nápad hrát Clauda Vilaina, bratra své postavy padoucha Jeana Vilaina z filmu The Expendables 2 (2012). Roli však nedostal. (VSVB)
  • Bývalá hvězda WWE Bill Goldberg byl osloven kvůli roli padoucha v tomto filmu. Nakonec se však ve snímku neobjevil. (TommyZR)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama