Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (307)

ilemas 

všechny recenze uživatele

S celou sérií Expendables mám problém s debilními hláškami a akcí bez napětí. Čtyřka se stárnoucími hvězdami nemusela vůbec vzniknout, kdyby byla natočená v 80kách, dal bych větší hodnocení, ale v dnešní době divák žádá víc a hlavně lepší napínavější příběh. Akce s digitalními efekty a krví to nezachrání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Popravte ich konečne niekto! Strašný prúser. Trojka je oproti tomu veľkofilm (čo v podstate aj naozaj bola).  Mizerný film s mizernými postavami (až na Dolpha Lundgrena), mizernými hereckými výkonmi, mizernými hláškami, mizernou akciou (neverím, že TOTO stálo 100 miliónov) a mizerným hlavným záporákom, ktorého uhádnete po prvej scéne. Sly tu nemá až také cameo, ako sa vám niektorí snažia nahovoriť. Objavuje sa v polovici filmu, čo sa naozaj nedá charakterizovať ako cameo. Hnusná výprava, odporné CGI. Kým kedysi sa lovilo vo vodách s Arnoldom, JCVD a Bruceom Willisom, dnes tvorcom zostala Megan Fox (ktorá so žánrom nemá nič spoločné, to nie je urážka, lež suché skonštatovanie) a starý Andy Garcia, ktorý hral v Krstnom otcovi 3, ktorého teda neviem, či ste videli, ale ak nie, tak vám vyspoilerujem, že to nie je akčný film. Prečo to Stallone nedal napríklad, čo ja viem, Robertovi Patrickovi? Vzal som si z toho ponaučenie, že chlap je len vtedy správny chlap (a parťák), ak si vypije. Autonaháňačka nie je úplne márna a poteší ázijský prvok (najmä Iko Uwais, Tony Jaa je úplne mimo), ale to je ozaj max. na 2*. Séria stratila samú seba a namiesto toho, aby oslovila "aspoň" starú generáciu nostalgicky spomínajúcu na akčniaky 80. rokov (ktorých beztak od prvej časti chcela osloviť) a siahla po Lorenzovi Lamasovi, Louisovi Gossettovi Jr., Michaelovi Dudikoffovi, či Cynthii Rothrock a počkala, čo z toho vypadne, tak namiesto toho prišla s čímsi, ehm... takýmto. Doprčič, už David James Elliott by dával väčšiu logiku, než Garcia! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $16,625,031║ Tržby Celosvetovo $49,347,064▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Strach a hrôza aby toto bolo vyprodukované za 100 miliónov. Beriem že takéto počiny padajú skôr do "zábavného" béčkového akčného rangu ale tu to padá stŕmhlav do céčka, bez najmenších ambícii. Strašná triková stránka, nezaujímavá akčná stránka a plno suchých kecov. Uvreštaná Megan Fox z našpulenými perami, ako čerešnička na torte  to len ešte viac dáva dole. /20%/ ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Tam kde jednička s dvojkou zářila, tam 3ka se 4kou nejvíc skoro až odpadově klesnula do hloubky těch největších hovínek světa. Příšerný střih, dalo by se říci, že až epileptický, příšerná řežie, herecké obsazení nevyužíté, Rko už vůbec ne, teda kromě jednoho killu a ten je až na konci (wow). Viděl někdo z produkce vůbec třeba sérii JW? Jak tak koukám, tak asi vůbec nikdo, jelikož tohle je totál based 80s movie, který nefunguje, jelikož používá neskutečně levný greenscreen a spoléhá jenom na něj. Sylvester je na platně zhruba celkový čas 20 minut, poté show přebírá Jason Statham, kterej je v pohodě. Všichni ostatní působí jako naprostý neandrtalci, kteří se nechají chytnout do vězení a čekají na záchranu. Iko Uwais jakožto můj oblíbený Indonéský herec s velkým potencionálem na pořádně bitky beze hloupého střihu, zde dostal jednu až dvě max scény (a to právě ty nejvíce epileptické, why?????). Naprosto nevyužitý charaktér. Ve stopáži 103 minut, mi případalo, že koukám na sračku dlouhou nejméně 3 hodiny. Všechny dialogy jsou naprosto nudné a celkově to smrdí. Mrzí mě, že jsem tomu dával šanci a šel jsem kino. Dávám jednu hvězdu sahající pro odpad. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po druhém, a zároveň i posledním jakž takž soudném dílu Postradatelných to jde s celou sérií evidentně od desíti k prdeli. Trojka byla na hranici neurovegetativního výsměchu příčetné scenáristice i dialogové a dějové sysluplnosti, ovšem toto už definitivně udělalo z Expendables totální Expendebils. Na všech třech hlavních tahounech – Slájovi, Jasoňovi i Dolfim - je zřetelně znát, že patrně neuváženě podepsali další povinná pokračování už někdy u dvojky, jsou zjevně nasraní, a je to na nich znát, že je uvrhli do až tak špatně porežírované a laciné scénáristické lobotomie, a navíc donutili pózovat s takovými neumětelskými instamrdkami a bulvárními hovnocuci, jakými bezesporu jsou odporně zbotoxovaná prkenná velepiča Megan Lišková, huhňavý, otylý a zcela ochrnutý negrorecitátor Padesátigroš nebo ta zoufale trapná parodie na Banderasovic Toníčka. Satanžel to moc nevytrhly ani věhlasné rachitické ťamanské mlátičky Antonín Já a Auwajs, které zoufale berou každý sebevíc ponižující holyúdský štěk jen proto, aby doma nemuseli okopávat rýžoviště, protože moc prostoru ke svým obvyklým gumovým o-pičárnám v tomhle řídkém průjmu nedostaly. Takže velmi smutný funus franšízy a něco, co moderní filmově teoretická věda odborně exaktně definuje jako „vypatlaný holofilm“. Vážně se obávám, že pokud držitel práv nedejsatan dopustí další pokračování, bude toto již plně na úrovni reinkarnací Dickboxerů, tedy mentální moulinex pro lopaty a vězně. Prostě nezbývá než si zase jednou upřímně pogratulovat, že jsem udržel toho nostalgického akčního kokota v sobě na řetězu a nelezl na to do kina vykrmovat holandské monopolní nenažrance, na oslavu čehož ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím falešnou dvousetkorunu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy vysokozdvižný vozík veze rádio, tak z rádia zní píseň „P.I.M.P.“ (2003) od 50 Centa, který ve filmu hraje roli Easy Daye. (sQelle)
  • Producenti filmu slíbili návrat Bruce Willise (Church) k této akční sérii. Nakonec k tomu kvůli jeho zdraví nedošlo. (VSVB)
  • The Expendables 4 by mal byť posledným dielom série. (Paldiny)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama