Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Český kriminálky, a překvapivě i ty novodobý, mají své kouzlo. Díky dlouhé tradici, kterou tento žánr v našich končinách má, se občas povede natočit něco zábavného i v současné době. Vzpomeňme třeba Sametové vrahy, Czech Made Man, Příběh kmotra a teď novinka Gankster Ka. Autoři zpracovali životaschopnou žánrovku v moderní produkci a s plejádou českých herců. Nedává prostor nudit se nebo přehánět, naopak nakouknutí pod pokličku nekalých praktik zločinců je docela vzrušující. Pokud tedy víte, že jste tomuto podsvětí na míle daleko a v pohodlí svého obýváku. Příjemné překvapení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútené krimi, oslovil ma najmä ten rozprávačský štýl, ktorý dokáže rýchlo upútať divákovu pozornosť.  Čo sa týka dejovej linky, miestami som sa trochu strácal v postavách, ale nebolo to nič strašné. Celkom zaujímavá schéma a sonda do toho, ako funguje podsvetie v našich podmienkach. Nadpriemer. 75/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z celého filmu je jeho hudební složka, hned za ní dynamický střih. Naprosto nesmyslně působí prohlášení o vysoké inteligenci Kraviece a zároveň jeho značně buranské chování v každé situaci. Tohle je naprosto nezvládnuté, Kraviec měl být mafián s noblesou, Káčko je primitiv ze čtvrté cenové. Vedlejší postavy se jen tak mihnou před kamerou, aniž by zanechaly nějaký dojem. Výjimkou jsou pouze pánové Etzler a Bjelac, kteří dokázali zahrát živoucí zmetky. Především Etzlerův výkon je výtečný, vzhledem k minimu prostoru je až neuvěřitelné, jak výrazně jeho postava vyniká. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl, na film jsem se těšil dlouhou dobu, ale v kině mě to pořád míjelo. Nakonec zvítězila projekce doma na LCD :) Vážení, tento výtvor pánů Pachla a Kmenty je na české poměry velmi dobře zmáknutý. Mělo to šmrnc, po celou dobu stejné tempo, dobře hrající postavy, vtahující soundtrack a v neposlední řadě nám film přinesl zajímavou sondu do českého podsvětí. Zpracování se mi náramně líbilo a těším se na pokračování. 80% (with J.) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)
  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama