Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co se komu na téhle bondovce nelíbí. Lazenby sice není Connery, ale zase mi přijde lepší než Moore, nebo i Dalton. Je jen škoda, že se neudržel déle. Mohl tak zesympatičnět i odpůrcům. Jediné co mi na něm nesedělo byl jeho podivný hlas a přízvuk. Ale jinak tento Bond podle mého patří k těm nejlepším. Jednak proto, že je z doby, kdy bondovky byly ještě bondovky a ne parodie na bondovky, či akční variace na bondovky. Má skvělý příběh, takový jaký uměl napsat jedině Flemming. Má geniální hudební doprovod, podle mého nejlepší v celé bondovské historii. Má na dobu vzniku skvěle zvládnuté bitky, za které by se nemusel stydět ani leckterý akční film, působí totiž reálně ale zároveň dynamicky. Má překrásnou výpravu, z horských záběrů číší posctivost. Horské masivy jsou všudypřítomné, takže žádná studiová ochcávačka. Má na dlouhou dobu jedny z nejlepších úvodních titulků. A má charismatického T. Savallase coby záporáka. Není co dodat - 100% Bond ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že Lazenby hrál Bonda jen jednou. Bez charismatu, hereckých kvalit a pro mě i bez sexappealu, to je model George. Nejen, že hraje pořád stejně, ale dokáže v některých chvílích strhávat film do děsivé parodie (vrhání nože, závěrečná akční jízda, závěr). Od naprostého průšvihu v bondovské historii zachraňuje scénárista, který měl zřejmě dobrý den a sepsal velmi pěknou, kvalitní zápletku. Potěšil mě Kojak Telly Savalas, jenž Blofeldovi dodal tu zlotřilost, chybějící v předchozím díle. Menší rýpnutí si zaslouží střihač za sestavení akce, jelikož při nádherně opulentní jízdě na lyžích mohl vynechat všechny detailní záběry na 007 a vše nachat jen na kaskadérech. Dále pak přetáhl délku minimálně o 20 minut. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá bondovka. Milujem Bonda, scenár aj prevedenie tohto filmu bolo skvelé, až na hudbu, ktorá sa k akčným scénam nehodila, ale aj George Lazenby mi celkom do úlohy Bonda pasoval. Veľká škoda že hláška po úvodnej bitke, kedy George povie,, Toto by sa Connerymu nestalo" mi pripadala skôr trápna, než vtipná. Vôbec sa to tam nehodilo a prekvapilo ma to. Dnes už tiež vieme, že je to Lazenbyho jediný bondovský film a to len kvôli jeho namyslenosti a povýšenosti. Znepriatelil si tak všetko osadenstvo filmového štúdia, že s ním už v ďalšom pokračovaním nepočítali. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Lazenby silně doplácí na přímé srovnání s Connerym. Převzít roli po "Mr.Charisma" by neunesl jen tak někdo, natož někdo se vzhledem špatné voskové figuríny... S čistou divákovou hlavou si ale dokáže získat sympatie, hraje civilně a knock-out první ranou se mu dá věřit. Nakonec to všechno mělo i maximálně pozitivní dopad na výsledný film. Po stále intenzivnějším tajtrdlýkování na ose "Goldfinger -> Thunderball -> Žiješ jenom dvakrát" se Bond vrátil do realističtějších kolejí (v mezích, samozřejmě, samotná zápletka je pořád vyloženě bondovská), což filmu dává hned jiný náboj. 007 nemá v nejvhodnější chvíli po ruce další fantastický vynález od Q a spoléhat se tak musí především na sebe. Nemožnost vylhat se z kdejaké situace tak má na triku zranitelného hrdinu i ucelený scénář. Jeden z nejlepších, včetně uvěřitelné milostné linky a zbytečně nenáviděné svatby. _ No a tak dále až k zvláštní melancholické náladě (na 99% ji tvoří především excelentní hudba) a pochvale za snad jedinou předcraigovskou bondovku, která je schopna vyvolat nějakou citovou odezvu. Velká škoda, že Lazenby nepokračoval. Série by jistě vypadala daleko lépe a nesměřovala by do brosnanovského pekla. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Lazenby opravdu nedisponuje Conneryho charismatem (ale kdo jiný ano?!?), ale ve všech ostatních ohledech patří V tajné službě Jejího veličenstva k těm nejlepším bondovkám vůbec - zajímavý, emocionálně působivý příběh (ten konec!!!), první skutečně hrozivý představitel arcipadoucha Blofelda Telly "Kojak" Savalas, krásná Barryho hudba, nádherná kamera, skvělá lyžařská akce, kulometný střih atd. **** 1/2 ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama