Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby policajta aj lupiča hrali deti, najpravdepodobnejší záver by bol asi taký, že z paneláku v pozadí na nich zakričí mama, aby išli domov. Použitý koniec bol síce originálnejší, ale nakoľko to hrali dospelí (a hrali to tak ako hrali), všetko ostatné mi pripadalo trápne. A rozmýšľal som aj, že odošlem do zaujímavostí na schválenie aspoň tú najjednoznačnejšiu chybu vo filme, že zastrelený policajt neostal ležať na chodníku, ale nebudem kaziť chozemu one man show, tak aspoň takto. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou všude kam „vlezu“ na mě čekají odkazy k Pionýrům , tak jsem si řekl, že se na ně teda podívám důkladně zblízka. Třída smrti byla hodně dobrá, leč hned jako další v pořadí jsem šáhnul po snímku, který má v mých očích „pěkně dvojsmyslný název“. LudovicoFilm a hlavně Pepa Blažek mě nikdy nějak závratně neokouzlili a nerad to říkám, kromě Casa Carnivora (2010) jsem měl co dělat, abych se na jeho výtvory dodíval. Bohužel nikdy se netrefil do mého vkusu. No a příběh o bankovním lupiči, co se před fízlem schová na místě určeném pro odpadky a následně musí bojovat s ..., si reputaci nějak výrazně nevylepšil. Uznávám, že jistý humorný podtext tu je, ale ve srovnání s Carnivorou, zase krok zpět. Potenciál opět dostal přes držku a to hlavně ve druhé půli. Ta první po akční stránce špatná nebyla. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čéče... Na prvý pohľad amatérska fušerina, postavená na priblblom fóre, ktorá však setsakra zvláštnym spôsobom funguje! Mohol by som v tom hľadať alegóriu, ako sa proti nám stavia náš vlastný odpad a to, čo sme mi nevyužili a neskonzumovali, by si teraz rado pochutnalo na nás. Radšej však poviem, že som sa celkom bavil, a nebyť priblblého policajta, už kvôli priestorom, kde sa to odohráva, by som šiel vyššie. 65% ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Mňa to pobavilo. Nie je to priekopnícke veľdielo, ale je to príjemne natočené, bez slov a s patričnou dávkou humoru. Celé sa to odohráva v jednej miestnosti s jedným hercom a jedným.. Čímsi. A to mám rád. Navyše to nie je zbytočne dlhé a keď dôjdu nápady, nastupujú titule. Na tých pár minút v pohode dielko. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)
  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)

Reklama

Reklama