Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Recenze (680)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Človek by nepovedal, že hlavným ťahákom takéhoto typu filmu bude práve príprava na športový výkon v štýle heist movies, ale myslím, že práve táto cesta bola tou pravou cestou k úspechu. Nie síce finančného, ale iba málokto, kto si tento film vybral, zostal sklamaný. Chápem, že v 3D to mohol byť zážitok doslova nestráviteľný a keďže som mal trochu problém finále sledovať aj na priemerne veľkej telke, tak si viem predstaviť, že v kine s okuliarmi by som musel zatvárať oči. Občas síce niečo neladí tak ako by malo, skôr ide ale len o niektoré poslabšie dialógy, inak ide o slušnú adrenalínovú zábavu a vzdanie holdu jednému umelcovi, športovcovi a zrejme aj veľkému človeku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, kterak vytvořit z komára velblouda. V tomto případě ale opravdu opravdového velblouda. Co si budeme povídat, chození po laně jistě má cosi do sebe a zaslouží si obdiv. Nicméně založit na tom celovečerní dvouhodinový film?! Zemeckis ukázal, že to rozhodně jde. Není náhodou, že sídlí mezi mými oblíbenci. The Walk je velice citlivě a především nesmírně hravě pojaté drama o cestě za svým snem. Snad ještě nikdy mi francouzština nezněla tak příjemně. Celé je to taktéž velice příjemně obsazené. Forma vyprávění je velice dobrá a opomenout nemohu ani luxusní hudbu mistra Silvestriho. Moc toho vytknout nezvládnu. Snad jen bych si troufl nezapomenout na to, že je to stále "jen" o chození po laně. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Muž na laně je fascinující Zemeckisovo dílo, které okouzlí svojí svěžestí, prostotou, scénářem, režií, ale i hudbou! Film, který vás uchvátí svým technickým pojetím, svými prostřihy Petita (hlavního hrdiny), po zdolání jeho velkého snu ze Sochy Svobody s aktuální dějovou linkou. Také jsem ocenil, že byť je to americký film, nikterak zde nebylo zmíněno ani naráženo na nadcházející události ohledně 11. září. Ba naopak, řekl bych, že to byla od tvůrců tohoto snímku krásná a poněkud poetická pocta této kultovní stavbě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Nevidieť tento film v IMAX 3D, bol by to určite slabší zážitok. Prvá časť filmu ma obsahovo a pocitovo až tak nezasiahla, nakoľko počúvať arogantného, nepríjmene sebavedomého hlavného hrdinu, ktorému slová ako pokora, úcta a vďaka ani oblúkom nič nehovoria, mi neprišlo príliš zaujímavé. Keďže som očakávala šikovného umelca plného vášne k povrazolezctvu, ktorý na lano skladá nie len svoje nohy, ale celé svoje srdce, bez ohľadu na to, či ich opäť niekedy položí späť na zem, dlhšie sa mi nedostával žiadny priestor na vybudovanie si akýchkoľvek sympatií. Ale každý sme iní a niekto sa proste potrebuje ocitnúť 400m nad zemou, aby tú pokoru našiel. Spolu s Annie som bola preto veľmi vďačná, keď si Philippa k sebe povolali dve vežičky. Bála som sa, že záverečný výstup, na ktorý som sa pochopiteľne tešia najviac, nebude trvať dlhšie než minútu a hneď bude po všetkom. No prvým Philippovým krôčikom som sa na lane odrazu ocitla spolu s ním a neskutočne si tú jazdu užila. Vôbec som necítila strach, poskytol sa mi krásny pohľad na celý NY, cítila som voľnosť a neskutočnú slobodu. A myslím, že to sú tie pocity, pre ktoré sa oplatí riskovať všetko. Pretože viete, že aj keby sa to nakoniec skomplikovalo, toto stálo zato. Celé jeho záverečné vystúpenie bolo nádherné, či už pocitovo, obrazovo, hudobne..a odrazu tam niekde pri oblakoch pocítite okrem sviežeho vzduchu aj krásne prirodzené splynutie s hlavnou postavou. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Líbivě předložený příběh jednoho neobyčejného muže, který měl dost odvahy, aby se bez jištění prošel prázdnotou mezi mrakodrapy po tenkém laně. Zemeckisovo hledání těžiště a balancování na hraně mezi uměním a kýčem. Snaha o skloubení poetického vyprávění a fantaskních obrazů. Rozhodně musím vyzdvihnout dech beroucí efekty, kterým 3D na plátně dodává neskutečný rozměr. Divák je naprosto vtažen do skličující atmosféry, kdy spolu s hlavním hrdinou nejednou hledí do bezedné hlubiny. To je ovšem vše. Nedokáži si představit, jak bude film vypadat na obyčejné obrazovce bez perspektiv, kterými je divák ohromen v kině. Na povrch nejspíše vypluje vcelku nezajímavý a vpravdě nudný scénář - torzo celkového díla. Navíc Pepík Levittů mne tam neskutečně sral. Na závěr se ještě malinko pousmějete nad jasným odkazem na Světové obchodní centrum, které "v srdcích Američanů zůstanou na věky" - nebo alespoň takto nějak to mělo být pochopeno. Smířlivých a malinko nadprůměrných 60% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si chcel pozrieť dokument s rovnakým názvom, ale nebol dostupný. K dispozícii bol iba hraný film od obľúbeného (mnou ani nie) režiséra a zistil to, čo som vedel už pred úvodnými titulkami - že dvojhodinový film je na akciu trvajúcu niekoľko minút priveľkým luxusom. Inak všetko dobré, mám rád filmy o plnení veľkých snov, bolo to aj dobre zahraté, len to čakanie bolo pridlhé. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu bola moja prvá otázka, ako sa asi Phillippe cítil po tom, ako veže v 2001 roku padli. A stále by som bol zvedavý, ako sa na to všetko díva a či ho to bodlo do srdca, nakoľko prešiel po lane od jednej k druhej. Na začiatku filmu som až tak nadšený nebol, nakoľko ma trošku hnevalo viditeľné CGI, a pre mňa je rušivé ak si uvedomujem, že niečo nie je skutočné. Prvá polka ako nábeh a vysvetlenie je okey, no nebudem sa ňou moc zapodievať, lebo nie je moc, čo by som o nej povedal. Možno akurát to, že je pre mňa vždy radosť vo filme vidieť Bena Kingsleyho a platí to aj tu. Druhá polka je však absolútne fascinujúca a napínavá, no nie je to stále nič v porovnaní s poslednými dvadsiatimi minútami, kde už uvidíme skutočne prechod na lane. A hoci sú tam využité efekty, tak to človek sleduje zo zatajeným dychom, a vždy keď sa Phillippe otočil, tak tuhla krv v žilách. Radosť vidieť. Nebyť toho CGI, tak by som bol výrazne spokojný, no napriek tomu si myslím, že ide o skvelý filmový počin a veľmi zaujímavý príbeh, ktorý som rozhodne rád spoznal. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hraná verze (v češtině) stejnojmenného dokumentu se v současné záplavě životopisných filmů sice trochu ztrácí, ale naštěstí ji má na svědomí technický hračička Robert Zemeckis. Takže snad poprvé od Gravitace jde o film, který má smysl vidět ve 3D. Kromě kamery potěší i Silvestriho soundtrack a herecké výkony Josepha Gordona-Levitta a Bena Kingsleyho (včetně příšerné angličtiny v obou případech). Závěr je pohádkově filmový, takže Petit tu ani nevypadá jako sebestředný asociál. A budovy Dvojčat konečně dostaly lepší filmový pomník než bylo Stoneovo WTC. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pohádkový satén, do kterého zabalil Zemeckis adrenalinový příběh jednoho šíleného snílka, provazochodce, vtahuje diváka do filmu romantickým způsobem a na hranu závratí (především díky neuvěřitelným filmovým trikům). No a Gordon-Levitt exceluje (opět). ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Film, který mi způsobil husí kůži, závratě a zatnuté zuby. Josepha jsem si oblíbila už dávno, teď mě ale znovu příjemně překvapil výborně zahraným francouzským přízvukem a poutavostí svého vyprávění. I přes pár nedokonalostí a trochu zbytečné protahování dávám maximální hodnocení (a ty odřené uši poslední hvězdičky se nepočítají). ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, na kolik se tu hraje v rámci dramatičnosti na efekt oproti skutečným událostem (a podle všeho zase tolik ne, čímž ten příběh činí ještě neuvěřitelnějším: http://goo.gl/6jvhe8), protože tohle je po dlouhé době napínavý životní příběh, který mě vzal za srdce a bavil. Téměř za pět. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o človeku, ktorý si splnil svoj sen. A to teda bol sen! Páčilo sa mi. Videné v rámci Tour po Amerike 2016 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol na môj vkus trocha príliš kabartený, ale inak fajn. Funguje napätie i pár prekvapení (naschvál som si dopredu nič konkrétne nezisťoval). Čakal som možno viac kamerovej exhibície, ale vynahradila to hudba... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Režiséra Boba Zemeckisa rešpektujem a uznávam, ale skôr z minulosti si vážim jeho snímky, pričom Forrest Gump nie je pre mňa film, ktorý by som si chcel dať medzi desiatku najlepších filmov, kde viem, že má veľmi veľa fanúšikov. Zemeckis v roku 2015 sa vracia na zručnej remeselnej úrovni. Snaží sa spracovať skutočný príbeh, francúzskeho povrazolezca Philippeho Petita, ktorý dostal v 70. rokoch šialený nápad, a to prejsť sa na visutom lane v takmer pol - kilometrovej výške s veľmi hlbokou priepasťou na World Trade Center v New Yorku, ľudovo povedané „dvojičky” , s tým, že natiahne lano, samozrejme zrealizovať túto ideu musel s pomocou niekoľkých kumpánov, aby jedna skupina bola na jednej veži, Petit na ďalšej, z ktorej sa chystá vyštartovať. Takže medzi severnou a južnou vežou sa natiahne oceľové lano a hop, môžeš sa pustiť do historického momentu. Čo ma udivuje je to, že nemal žiadne istenie !!! Svetové obchodné centrum bolo v tejto dobe už otvorené, ale robotníci sa stále promenádovali po pracovisku, a tak PREVRAT plánovali na 7. august roku 1974. Každý normálny človek si pomyslí, že to ten Petit nemá úplne v hlave v poriadku. Adrenalín je jeho krvná skupina, že vôbec pomýšľať na takýto kúsok, je šialené, ale najmä nebezpečné ! V snímku si Petita zahral Joseph Gordon - Levitt, ktorý má jednak zaujímavý francúzsky akcent, no režisér, scenárista maximálne preháňajú najmä v záverečnej pasáži, keď tvorcovia dôkladne sprostredkujú nostalgiu New Yorku ( myslím, že Američanov táto látka dnes nezaujme, lebo dvojičky už neexistujú, je to pre nich doživotná trauma ! ), ale uznávam, že film evokuje dobu 70. rokoch, to je kvalitne spracované, ale nejako zvlášť povznášajúce to bohužiaľ, nie je. Každý divák v kine netrpezlivo čaká na záverečnú pasáž Petitovho svetového rekordu. To predtým ho podľa mňa nijako nezaujíma. Áno, práve to, je fantastický zážitok, ktorý si môžte vychutnať jedine v kine, výšky mi skrátka nerobia dobre, mal som pocit, že dvojičky stále stoja, akoby som sa vrátil v čase. Tak Petit ide... Prechádza z jednej strany na druhú, a ja takmer nedýcham !!! Ale, keď po čase púta na seba pozornosť, tak prichádzajú na obidve veže policajti a Petit sa nevie rozhodnúť, čo teraz ? Tak si predstavte, že si ľahne na lano, aby trebárs zrelaxoval !!! Film ma bavil, má dobrého hereckého predstaviteľa, Gordona - Levitta je radosť sledovať, jeho zápal po veci, ostatní herci nie sú extra zaujímaví, ba Ben Kingsley ako Papa Rudy zohrá kľúčovú úlohu, lebo Petitovi dáva životné rady, taktiež film sa vracia do minulosti v flashbackoch ukazuje Petitove začiatky. Kingsley má málinko priestoru, réžia je v Zemeckisovom podaní dosť zručná, nostalgická, ale starý Zemeckis to nie je. Hanbiť sa nemá za čo, po dlhých rokoch konečne nakrútil kvalitný film. Určite poradím to, že tento snímok si vychutnáte jedine v kine, to dianie ( dej ), pokiaľ prejde cez lano, vás nebude zaujímať, budete netrpezlivo čakať na záver, keď budete sledovať, ako chodí tam a zasa späť. ( prešiel sa tadiaľ zhruba 9. krát ). Spoľahlivo sa dostavila veľkolepá závrať, naposledy od Vertiga ! () (méně) (více)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napätie sa dá krájať, keď ho vidíte priamo v akcii, hoci je vám vopred jasné, ako to dopadne. A takisto máte poučenie, že policajti toho moc v hlavách nenosia, aspoň tí takzvaní strážnici. Zároveň si ale mnohí pomyslia, čo je to za blázna, komu to prospelo? Neukojený adrenalín si nezaslúži žiadnu úctu z môjho pohľadu, ak niekto takto riskuje, nie je to hrdina ale poloblázon. Samozrejme, že pre človeka ako on bolo chodenie po lane asi ako uvariť kávu, ale predsa kvôli jednému pocitu takto riskovať, to nemá nič spoločné so zdravým rozumom. Takých ľudí chápem ešte menej ako horolezcov. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hračička Robert Zemeckis si pro svůj další film vybral skutečný příběh francouzského provazochodce, který se rozhodl přejít mezi newyorkskými "dvojčaty" a ukazuje nám, jeho spletitou cestu ke splnění svého šíleného snu. Gordon-Levitt je fajn i když jeho francouzský přízvuk občas dost ruší a film uchvátí hlavně závěrečnou chůzí, která i na obrazovce bere dech. Film však baví i pohledem na realizaci celého plánu. Celkově pohodový film, který bohužel nemá sílu předchozího "Letu" Roberta Zemeckise. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velký supermanský příběh. Zemeckis přináší zpět do světa magii a příběh o vášni a eleganci. Při lanových scénách jako aktu šílenství se vyprávění prostě zastaví a je zde čisté nebezpečí. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama