Reklama

Reklama

Bruce Willis v hlavní roli sci-fi thrilleru o dokonalém místě, tzv. Vice, kde mohou zákazníci uskutečnit své nejdivočejší fantazie s umělými obyvateli, kteří vypadají přesně jako lidé. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (87)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

36 %? Vždyť to nebylo tak zlý. Taková upravená béčková verze Ostrova, kde si Thomas Jane hraje na akčňáka „WIllise“. Podobně jako Ostrov, nutí film k zamyšlení, kde je hranice mezi lidmi a „umělými lidmi“, ať už jde o klony nebo roboty. Problém je, že všechno jde tak nepravděpodobně na ruku zamýšlenému ději, kulky se vyhýbají hrdinům, ... Ale Ambyr je celkem kočka a ta okopírovaná myšlenka je dobrá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi mozkovýplachová devadesátková sci-fi béčka, tak tohle by se vám mělo zatraceně líbit. Vice si nehraje na žádný výpravný sci-fi velkofilm jako sračky typu Elysium a přitom je mnohem zábavnější. Všechno je jak má být - zápletka je krásně jednoduchá, děj příjemně odsýpá, hlavní klaďas (Jane) je hláškující oldschoolový beztechový retro týpek (připomněl mi Russellova Plisskena), hlavní záporák (Willis) je slizký, záludný a bezskrupulózní hajzl jdoucí za svým cílem přes mrtvoly, žoldáci hlavního záporáka i se supermoderními zbraněmi neumějí vůbec střílet, takže hlavní klaďas je v klidu jednoho po druhém sundavá svým oldschoolovým kvérem i přes jejich neprůstřelné vesty, sem tam na nás spiklenecky mrkne nějaká odkazová hláška (já na konci zachytil dvojku Aliena a Matrix)... Ale porouchanou umělačku mohla hrát nějaká jiná herečka a tvůrci mohli víc využít potenciálu její postavy po upgradu, šikovný scénárista by s takovým zázrakem (uprgadovaná všehoschopná sexy androidka) dokázal udělat divy; no ale možná bude dvojka. Každopádně pohledný a příjemný mozkový klystýr! ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Milí Bruce, s postavou MczLajna v Smrtonosnej prasci si ukázal gun a ako vie byť táto bižutéria na hranici efektívnej využitelnosti, ako decentne sa dá vystrielať celá zgerba hrdlorezov a ako sa pritom dá vlastne úplne pohodovo tváriť. Ako ništ. A svet padol na prdel. Širák dole pred Tebou rovno aj s polkou hlavy. A už to fičalo. Prišiel bezkonkurenčný Pulp a Tarantino si urobil z tvojho zadku a zadku jedného nesympatického afroameričana kult. No a keď si zadelil 12 opíc, tak som akože odpadol úplne na zem a doteraz sa z nej dvíham. Bol to poriadny Armageddon. Hm, a ešte si si napohon utrel vtáka aj do Sly-ovej excelentnej kokoťinky ala Postradatelná Expanzedebilů. No z tohto viceprepadáku asi nikto na prdel nepadne. Nevadí Brucík. Je to tu, dnes máš už 60-ku, ale si stále velký pán! Ja som oslávil skuknutím tohto Tvojho vice méně najnovšieho filmového nádoru. Tak osláv ako sa patrí. Happy Birthday Bruce! P.S.: Aby som nezabudol k Vice: odkáž svojmu novému režiserskému kamošovi Brianovi - Not bad for a robot! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový neškodný vejplachový béčko na jedno až dvě použití. Film samotnej není po technický a zčásti ani po příběhový stránce špatně zpracovanej, ale... Právě, že jenom zčásti. Jinými slovy místy si to hraje až moc na inteligentní film, kterým to zrovna moc není. Příběh se prostě místy snaží tvářit rádoby hrozně složitě a to asi jenom z důvodu aby zakryl fakt, že je to spíš taková neškodná ptákovinka bez nějakýho hlubšího smyslu. Každopádně Willis si svůj part odbude opět postáváním před kamerou odříkáváním dialogů a místy se tváří celkem jako hajzl. No nic moc asi něco jako v The Prince, ale na druhou stranu lepší takový role, než další kurvení klasiky Die hard. No a Jane je standartně zábavnej. tohohle týpka celkem můžu. Hraní mu sice moc nejde, ale je to sympaťák a svoje si odvede. Takže celkově taková nevinná kravinka na slabší 3* a k tomu 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale poměrně zábavné akční béčko, které se inspiruje Dollhouse a Ostrovem. Zpočátku solidní atmosféra a podivování se nad nízkým hodnocení se v pozdější fázi mění pochopení. Zajímavý námět, který se mohl proměnit v inteligentní sci-fi, je dost nevyužitý, ale sakra, Thomas Jane jako drsnej detektiv je fajn a bavil mě. Zbytek obsazení je ryze béčkový a Bruce Willis zase absolutně nehraje. I když on ani neměl v tomhle filmu moc co hrát, funguje spíš jako takovej reklamní tahák. Technicky to vůbec špatné není, hudba není moc výrazná, ale je dynamická, takže akce i díky poměrně přehledné kameře a střihu funguje. Je to trochu natěsno, ale ty 3* hvězdy si to zaslouží. Nenudil jsem se. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • The New York Times napísal, že film „nemá absolútne nič, čo by sa dalo odporučiť“. (Arsenal83)
  • The AV Club v online recenzii uviedol, že film je „mizerný a neumelecký spôsobom, ktorý je pozerateľný a hoci herecký prejav Thomasa Jane nie je presvedčivý, je zábavné sledovať bizarné manierizmy, ktoré sa dajú porovnať s nekonzistentnými výkonmi Garyho Buseyho“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama